Nyrkkeilymaailma kerääntyy viikonloppuna katsomaan, kun kaksi lajin todella taitavaa tappiotonta ottelijaa kohtaavat odotetussa mittelössä Teksasissa ja panoksena IBF -liiton välisarjan maailmanmestaruus. 

Yksi nyrkkeilyn alkuvuoden odotetuimpia kohtaamisia nähdään viikonloppuna ja vaikka kyseessä ei ole suuren kokoluokan ottelun maailman mittapuulla, niin lajin kannattajille luvassa on taidokas taisto. Tappiottomat Errol Spence Jr ja Mikey Garcia ovat jo tovin puhututtaneet nyrkkeilyssä taidoillaan upeiden voittojen myötä ja viikonloppuna otetaan toden teolle molemmista taitureista mittaa. 

[ C ] Errol Spence Jr (24-0, 21 KO) vs. Mikey Garcia (39-0, 30 KO) 

Mikey Garcia on tasaiseen tahtiin kerännyt merkittäviä maailmanmestaruuksia eri painoluokista jo vuodesta 2012 lähtien, jolloin hän voitti WBO:n höyhensarjan mestaruuden peittoamalla Orlando Salidon. Sittemmin haaviin on tarttunut mestaruuksia ylemmästä höyhensarjasta, kevytsarjasta, sekä ylemmästä kevytsarjasta. 

Matkan varrella hän peitonnut merkittäviä nimiä, kuten Adrien Broner, Robert Easter Jr ja Sergey Lipinets. Painavemmissa luokissa tyrmäykset ovat jääneet Garcialla selkeästi vähemmälle, sillä kolme viimeistä edellistä mainittua nimeä on peitottu tuomariäänin, mutta silti todella vakuuttavin ottein. Garcia on pitkään otellut ilmaan varteenotettavia vastustajia nyrkkeilyssä ja hänen otteluita seuraamalla syy tähän tämä ilmenee välittömästi. 

Garcia on ehdottomasti yksi maailman parhaimmista nyrkkeilijöistä, kun puhutaan ajoituksesta, joka tuntuu olevan aina virheettömässä vireessä. Sama pätee myös hänen jalkatyöskentelyyn, jonka avulla moni vastustaja seuraa vain tämän varjoa. Haastajan yksi merkittävimpiä aseita ovat vastaiskut, joiden avulla Garcia on monesti yllättänyt vastustajia tyhjästä odottamalla aikansa, kunnes isku vasten kasvoja on tosi. 

Vastustajien erilaiset tyylit eivät myöskään ole koskaan koituneet Garcialle ongelmaksi, sillä hän soveltaa laajaa arsenaaliaan täydellisesti eri tilanteissa. Garcia kykenee voimalyömiseen, painostavaan ottelemiseen ja tekniseen väistelyyn, sekä kovaa kuntoa vaativaan liikkumiseen. 

Nyt kuitenkin Garcian ympärillä pyörii enemmän kysymyksiä kuin koskaan aikaisemmin, sillä hän saapuu otteluun selkeänä altavastaajana. Neljän painoluokan konkari astuu kokonaan uuteen maailmaan ja vastustajana on eittämättä yksi välisarjan pelätyimmistä mestareista. 

Errol Spence Jr päätyi ensimmäisen kerran kunnolla ihmisten tietoisuuteen kansainvälisesti, kun hän matkasi valtameren yli Iso-Britanniaan ja riisti tylysti itselleen Kell Brookin IBF -liiton mestaruuden 11. erän keskeytyksellä vuonna 2017. Sittemmin olemme nähneet kaksi tylyä mestaruuden puolustusta, jotka ovat molemmat päättyneet rumasti vastustajien kannalta ennen täyttä aikaa. 

Lamont Petersonin nurkkaus joutui keskeyttämään ottelun seitsemän erän jälkeen, koska Spencen aikaansaama tuho oli yksinkertaisesti liikaa. Carlos Ocampo ei puolestaan selvinnyt avauserää pidemmälle. 

Mestari on välisarjan kovakätisimpiä tyrmääjiä, jolla on ikävä tapa kurittaa säälimättä kovan paineen avulla. Väsenkätinen ottelija on aggressiivinen ottelija, joka saattaa välillä alistua osumille, mutta on toistaiseksi selvinnyt haasteista ilman sen ihmeellisempää verotusta. Spence hyökkää raakuudella kehoa kohti ja Garcian tavoin on myös erittäin taitava ajoittamaan iskuja, luomaan vaarallisia sarjoja, sekä hyödyntämään nopeutta kokonaisvaltaisessa tekemisessään. 

Spencen suurin valttikortti on raaka voima, joka puolestaan näkyy tämän koukuissa ja alakoukuissa, sekä lähitilanteen iskemisessä ja sitomisissa. 

Spence Jr vs. Garcia -pelivihje 

Garcialla on altavastaajana muutamia mahdollisia sudenkuoppia tässä ottelussa. Ensimmäinen niistä on kaikista näkyvin eli kokoero. Spence jr on vahvaotteinen välisarjalainen ja Garcia puolestaan tekee debyyttinsä painoluokassa, jossa koolla on väliä. Suurin riski Garcialle on juuri ylimääräinen massa, jonka myötä nopeus ja kunto nousevat Spencen tasoista mestaria vastaan kysymysmerkeiksi. 

Spencellä on myös etu ulottuvuudessa ja voimassa, joiden avulla hän pystyy myöhemmissä erissä kurittamaan Garciaa ottelemalla aggressiivisesti. Haastaja tulee varmasti tekemään aluksi enemmän töitä ja varmasti vie eriä nimiinsä, mutta puolivälissä Spence tulee ottamaan isompana ja vaarallisempana ottelijana mittelöstä yliotteen.

Kyseessä on ehdottomasti rohkea ja arvostettava veto Garcialta hypätä Spencen luokkaan, mutta kumottava este saattaa osoittautua liian isoksi. 

Pelivihje: Spence Jr pisteillä [points after 12 rounds]
Kerroin: 2.85 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!