Kesän isoin UFC-viikko on täällä ja tähtiä pursuava UFC 239 pitää sisällään kaksi mestaruusottelua sekä liuta kovan luokan kohtaamisia. Viikonloppuna nähdään eittämättä nimekkäin tapahtuma pitkään aikaan ja toimitus perkaa nyt pääkortin lävitse. 

Nyt hemmotellaan vaparin ystäviä. UFC 239-tapahtuman pääottelussa nähdään Jon Jones ja Thiago Santosin välinen taisto kevyen sarjan mestaruudesta ja esipääottelussa Holly Holm haastaa Amanda Nunesin naisten kääpiösarjan vyöstä. Lisäksi ottelukortilta löytää läjäpäin kovia nimiä erittäin tasokkaissa otteluissa. 


Diego Sanchez (29-11) vs. Michael Chiesa (15-4)


Ehdoton pitkän linjan veteraani ja kannattajien suosikki Diego Sanchez on saanut uutta virtaa uralleen. Entinen kevyen sarjan ykköshaastaja on 37-vuotiaana tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa ja näytti nuorelle Mickey Gallille kaapin paikan edellisessä ottelussa teknisellä tyrmäyksellä. Peloton pystyottelija ja vahvana painijana tunnettu Sanchez kokee toivotun tasonnoston vastustajassa viikonloppuna, kun Michael Chiesa haastaa konkarin. 

Chiesa kävi läpi muutamia takaiskuja kevyessä sarjassa ja kahden perättäisen luovutustappion jälkeen nousi välisarjaan. Vakuuttavasti kimuralla Carlos Conditin lukottanut Chiesa näyttäisi löytäneen uuden kodin itselleen 77-kiloisista. Kovakuntoinen painija ei ole kovin hääppöinen pystyottelija, mutta on suorastaan myrkyllinen viimeistelijä matossa ja todisteena siitä 11 voittoa luovutuksella. 

Ottelun voittaja: Michael Chiesa lopettamalla


Kerroin: 1.86 (operaattori poistettu)

 Sanchez pystyy aiheuttamaan paljon ongelmia Chiesalle pystyssä ja mielellään pyrkii pitämään ottelun iskemisessä. Mikäli hän turvautuu painiinsa, niin Chiesan todennäköisyydet voittoon kasvavat kertaheitolla. Nuorempi Sanchez pystyisi todennäköisesti jyräämään voimalla Chiesan, mutta 37-vuotiaana hän kohtaa vaarallisen ja vihdoin oikeassa painoluokassa ottelevan mattotaiturin. "Maverick" onnistuu jossain kohti ottelua löytämään väsyneen Sanchezin selän ja takakuristuksen kautta poistuu häkistä voittajana.

ISKE BETSI KIINNI operaattori poistettuLLA

#4 Jan Blachowicz (23-8) vs. Luke Rockhold (16-4) 


Luke Rockhold hakee myös uutta puhtia uralleen uudesta painoluokasta. Keskisarjassa mestaruuden voittanut ja sittemmin tappioiden kautta pieneen pinteeseen joutunut Rockhold uhkailee nousta 93-kiloisissa aina mestaruusotteluun saakka. Yli vuosi sitten viimeksi otellut potkunyrkkeilijä joutui tylysti tyrmätyksi Yoel Romeron toimesta ja uusi taival kevyessä raskassarjassa täytyisi tietenkin käynnistää vakuuttavalla voitolla. 

Ensimmäiseksi testiksi Rockhold saa puolalaisen Jan Blachowiczin, joka joutui itsekin rajusti tyrmätyksi edellisessä ottelussaan Thiago Santosia vastaan. Kovakätinen puolalainen on tyypillisesti raivannut keskikastin vastustajia pois tieltään vaivoitta, mutta tuskailee tasonnoston kohdatessa. Sopivasti painia ja aggressiivista pystyä sekoittava puolalainen toimii kuitenkin varteenotettava mittatikkuna Rockholdille. 

Ottelun voittaja: Luke Rockhold lopetuksella


Kerroin: 2.40 (operaattori poistettu)

Blachowicz on tyyliltään liian holtiton Rockholdille, joka puolestaa on teknisempi pystyottelija puolalaiseen verrattuna. Rockhold tulee hyödyntämään vastustajansa ajoittain holtitonta tyyliä edukseen ja matossa amerikkalaisella ei pitäisi olla yhden ensimmäistäkään ongelmaa. Taitava Rockhold tarvitsee vakuuttavan voiton ja hakee sen lopetuksella. 

ISKE BETSIT operaattori poistettuLLA


#4 Jorge Masvidal (33-13) vs. #3 Ben "Funky" Askren (19-0)


Ben Askrenin debyytti UFC:ssä jätti jälkeensä kysymyksiä voitosta huolimatta. Askrenin joutui pystyottelijan kanssa välittömästi kovilla ja verille, kunnes lopulta sai tilanteen käännettyä edukseen kyseenalaisen kuristusvoiton jälkeen. Niin tai näin, Askren toki silti saapuu viikonlopun otteluun voittamattomana. 

Täysin puhtaasti paininsa avulla etenevä Askren antoi ikään kuin tiivistetyn kuvan itsestään Robbie Lawleria vastaan. Pystyssä heikkouksia on enemmän kuin liikaa, mutta mattoon mentäessä Askren on puhdas yksinvaltias. Pitkään UFC:n ulkopuolella dominoinut "Funky" on vihdoin erittäin lähellä mestaruusottelua, mutta ensiksi täytyy selvittää Jorge Masvidal

Kuubalais-amerikkalainen oli vaarassa joutua kolmen ottelun tappiokierteeseen, kunnes Darren Till otti lopullisesti lukua toisessa erässä viime maaliskuussa. Masvidalilta löytyvät kaikki tarpeelliset työkalut suorittaa monipuolisesti häkissä korkealla tasolla. Tiputtava ja tekninen pystyottelu saattaa vaiheessa muuttua aggressiiviseksi iskemiseksi, mutta mukaan sekoitetaan myös hyvää hyökkäävää painia. 

Ottelun voittaja: Jorge Masvidal TKO/KO


Kerroin: 3.35

Turvallisempi vaihtoehto olisi ottaa Askren, mutta suoritus Lawleria vastaan ei vakuuttanut ja painija vaikuttaisi olevan täysin ulapalla pystyssä. Masvidal voi joutua elämänsä painimankeliin, mutta itsevarma "Gamebred" lähtee varmasti kokeilemaan pikimmiten Askrenin leukaa ja pyrkii viimeistelemään työn, joka jäi Lawlerilta kesken. 

ISKE BETSIT operaattori poistettuLLA


[ C ] Amanda "Lioness" Nunes (17-4) vs. 1# Holly "The Preacher's Daughter" Holm (12-4) 


Kuuluisan Ronda Rouseyn kukistamisen jälkeen Holly Holm päätyi kolmen ottelun tappioputkeen, voitti, hävisi ja viimeisimpänä kolmen erän voitto Megan Andersonia vastaan. Häkkiin ei siis ole astumassa kaikista vaarallisin ja pelottavin Holm, mutta entinen mestari omaa kuitenkin mittavan kokemuksen ja taidot pystyssä eivät ole kadonneet minnekään. 

Ajankohta Amanda Nunesin kaltaisen ottelijan kohtaamiseen on kuitenkin täysin väärä. Naisten kääpiösarjan mestari on näyttänyt muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta pysäyttämättömältä vuodesta 2015. Alla on kahdeksan ottelun voittoputki ja ensimmäisen erän tyrmäysvoitto Cyborgista. Vaarallinen pystyottelija on elämänsä vireessä ja moni, jos kukaan, ei uskalla veikata tätä vastaan. 

Ottelun voittaja: Amanda Nunes pisteillä


Kerroin4.53 (operaattori poistettu)

Nunes on kova ennakkosuosikki ja on vaikea nähdä, millä tavalla hän joutuisi epätasaisen Holmin kanssa ongelmiin. Mestari on osoittanut pärjäävänsä tyrmääjien, matto-ottelijoiden sekä teknisten pystyottelijoiden kanssa vailla sen suurempia ongelmia. Holm ei ole koskaan kärsinyt tyrmäystappiota ja pystyy pitämään pystyssä puolensa, mutta kuskin paikalla ottelussa tulee olemaan Nunes. 

ISKE BETSIT operaattori poistettuLLA


[ C ] Jon "Bones" Jones (24-1-0, 1NC) vs. #2 Thiago "Marreta" Santos (21-6) 


Vihdoin ja viimein pitkään UFC:ssä taitojaan väläytellyt Thiago Santos on ykköshaastajan paikalla ja tavoittelee viikonloppuna ensimmäistä kertaa UFC-mestaruutta. Brasilialainen on lyönyt kasaan vakuuttavan neljän ottelun tappioputken, joista kolme viimeisintä on päättynyt ennen täyttä aikaa tyrmäyksellä. Santos on onnistunut löytämään konsistenssia omaan tekemiseen ja tyrmääjän pystyottelu on ottanut mittavia askeleita eteenpäin. Osa uskoo isoon yllätykseen, mutta riittävätkö rahkeet todellisuudessa siihen? 

Jon Jones ei liiemmin esittelyitä kaipaa. Tämän sukupolven paras vapaaottelija tuntuu löytävän itsensä pois mistä tahansa pinteestä häkistä ja sen ulkopuolella. Hän kukisti Daniel Cormierin kahdesti ja sittemmin näytti kaapin paikan tylysti Alexander Gustafssonille sekä Anthony Smithille. Paletti on mestarilla jäätävän hyvin kasassa ja virheettömästi kahdessa edellisessä ottelussaan otellut Jones saattaa olla uransa parhaimmassa vireessä tällä hetkellä. 

Ottelun voittaja: Jon Jones luovutuksella (submission)


Kerroin: 2.75 (operaattori poistettu)

Toimitus tohtii epäillä Santosin voittoa, vaikka hän saapuukin vahvana haastajana häkkiin. Vastassa oleva este on yksinkertaisesti niin kova, eikä brasilialainen tuo häkkiin mitään sellaista, jollaista Jones ei olisi jo aikaisemmin moneen otteeseen kumonnut uransa aikana mestarina. 

ISKE BETSIT operaattori poistettuLLA