UFC käynnistää uuden uljaan vuosikymmenen vapaaottelun suurimman tähden voimin. Conor McGregor palaa viikonloppuna takaisin häkkiin pitkän tauon jälkeen ja kohtaa kokeneen sekä alati vaarallisen Donald Cerronen UFC 246 -tapahtuman pääottelussa Las Vegasissa.

Kuluneen vuosikymmenen aikana Conor McGregor onnistui nousemaan tuntemattomuudesta UFC:n tärkeimmäksi nimeksi, mutta tämän lisäksi hän vakiinnutti asemansa myös urheilumaailman suurimpien tähtien joukosta. Pahamaineinen tyrmääjä voitti kaksi mestaruusvyötä UFC:ssä, nyrkkeili Floyd Mayweatheria vastaan sadasta miljoonasta dollarista ja lisäksi vahvisti luomaansa brändiä omalla viskillä ympäri maailmaa. Saavutuksien lista on äärimmäisen merkittävä ja monen supertähden ansioluettele kalpenee vertailussa. 

Surullisen kuuluisa episodi Habib Nurmagomedovia vastaan aiheutti lopulta sen, että McGregoria ei häkissä nähty kertaakaan vuonna 2019, mutta viikonloppuna maailmanlaajuinen fanikunta saa vihdoin kaipaamansa. Entinen väli- ja höyhensarjan mestari toden totta palaa takaisin häkkiin eittämättä erittäin suurten odotuksien kera, kuten hänen kohdalla poikkeuksetta on tapana. Conor McGregorin luotsaama show on taas täällä ja irlantilaisen ympärillä pyörii enemmän kysymyksiä, kuin koskaan aikaisemmin. 

Conor "The Notorious" McGregor ( 21-4 ) vs. Donald "Cowboy" Cerrone ( 36-13 )


Tilastojen valossa Donald Cerronelle viikonlopun koitos tulee olemaan sangen merkittävä. Kyseessä on amerikkalaisen 50. ottelu ammattilaisena vapaaottelussa. Aktiivisesta ottelutahdista tunnettu 36-vuotias konkari on käynyt läpi mittavan sekä merkittävän listan vastustajia, mutta suurin koitos on vasta edessä. McGregor tuo mukanaan suurimman mahdollisen määrän huomiota medialta ja kuluttajilta. Voitto vaatii Cerronelta paljon, vaikka paperilla kokemukseen ja tiuhaan ottelutahtiin nojaava amerikkalainen on vahvoilla. 

Moni on perillä Cerronen tavaramerkeistä. Sulava ja tehokas potkunyrkkeily sekä tukena vahva matto-otteleminen. Cerrone on viimeistelijä sanan todellisessa merkityksessä, sillä ansioluettelo on rakennettu monipuolisista lopetuksista. Listalta löytyy liuta erilaisia kuristuksia ja lukotuksia sekä kymmenen voittoa iskuilla. "Cowboyn" vahvimpia aseita pystyssä ovat potkut kehoon ja päähän. Tunnetusti hän tekee aloitteen sarjalla, joka päättyy vahvaan potkuun, mutta suurin ongelma ovat hitaat startit. 

Kyseessä on piirre, joka on vaivannut Cerronea läpi uran. Hän saa kunnolla tuulta purjeisiin vasta ottelun edetessä ja monesti on joutunu maksamaan kovaa hintaa ensimmäisissä erissä. Amerikkalaisella on heikkouksia pystyssä ja on altis häviämään tyrmäyksellä. Kolikon toinen puoli kuitenkin puoltaa sitä faktaa, että Cerrone on vaarallisimmillaan monipuolisen tekninen pystyottelija ja suoraviivaisen tehokas kuristaja matossa. 

Ottelu: McGregor vs. Cerrone


Voittojen osalta McGregorin edelliset vuodet ovat olleet tappiollisia. Edellisestä virallisesta voitosta on kulunut jo neljä vuotta, kun Eddie Alvarez kaatui toisessa erässä vuonna 2016. Vapaaottelussa McGregor koki uran neljännen tappion Nurmagomedovia vastaan kuristuksella vuonna 2018. Ottelu ei jättänyt irlantilaisesta hyvää kuvaa, sillä venäläinen sai väistämättä tahtonsa läpi neljän erän ajan. Tällä kertaa pystyottelijana tunnettu entinen mestari pääsee ottelemaan enemmän vahvuuksilla. 

McGregorin tunnetuin ase on vasen käsi, jonka avulla hän on tiputtanu lajin kovimpia nimiä. McGregorin voima on tyrmäävää, mutta taustalla on myös paljon teknistä osaamista ja erittäin hyvää liikkumista, kunhan irlantilainen vain löytää rytminsä. Parhaimmillaan McGregor painostaa kierteisille potkuilla ja alustaa sekä etsii paikkaa tiputtavalle vasurille. Suurimmat heikkoudet piilevät matossa, sillä McGregorin kaikki häviöt ovat tulleet luovutuksella matossa. 

Ottelun voittaja: Donald Cerrone lopetuksella 


Kerroin: 4.70

Kertoimien valossa Cerronelle tarjotaan äärimmäisen kovia lukuja. McGregorin pitkä poissaolo ja siitä kertynyt ruoste tasapainottaa tilannetta Cerronen hyväksi. Amerikkalainen otteli viime vuonna neljästi saldolla 2-2, joten vire on kunnossa, vaikka saapuukin otteluun kahden ottelun tappioputkessa. McGregorin ongelma kunnon kanssa välisarjassa on tiedostettu ja Cerronella on hyvä mahdollisuus yllättää keskeytysvoitolla ennen täyttä aikaa. Mikäli McGregor on löytänyt vanhan vireensä, jossa yhdistyvät tarkkuus, voima ja ulottuvuus, niin amerikkalaisen mahdollisuudet lopahtavat roimasti. Irlantilaisen erittäin pitkä tauko kuitenkin nostattaa epäilyksiä.