UFC palaa takaisin tulevana viikonloppuna ja luvassa on täyteen pakattu ottelukortti alusta loppuun. Tähtivoimaa ei puutu ja otamme tarkasteluun tapahtuman pääottelun sekä esipääottelun.  

Octagon herää jälleen kerran henkiin viikonloppuna ja kamppailukansa pääsee nauttimaan sangen mielenkiintoisista sekä eittämättä tasokkaista kohtaamisista. UFC 249-tapahtuman piti tarjota meille kauan odotetun mittelön Habib Nurmagomedovin ja Tony Fergusonin välillä, mutta venäläisen vetäytymisen takia tilalle pestattiin tuttu tuhokone Justin Gaethje. Viikonlopun pääottelu Fergusonin ja Gaethjen välillä lupailee ennakoiden perusteella kenties vuoden verisintä ottelua ja käytännössä mitä tahansa voi tapahtua kahden edellä mainitun herrasmiehen välillä häkissä. 

Esipääottelussa kääpiösarjan mestari Henry Cejudo laitaa vyönsä likoon, kun monen vuoden tauon jälkeen Dominick Cruz palaa takaisin häkkiin haalimaan vanhaa vyötään takaisin. Onko entisellä mestarilla mahdollisuuksia yllättää vai joutuuko Cruz kumartamaan mestarin edessä? Sen selvitämme seuraavaksi. 

( C ) Henry "Triple C" Cejudo (15-2) vs. Dominick "The Dominator" Cruz (22-2)


Pitkään höyhensarjassa otellut Cejudo jätti hyvästit mestaruudelle ja painoluokalle viime joulukuussa. Täten Cejudo menetti paikkansa kahden painoluokan mestarina ja pääfokus siirtyi kääpiösarjaa kohti. Cejudon haali kääpiösarjan mestaruuden viime kesäkuussa Marlon Moraesia vastaan voitetussa kamppailussa ja suoraan sanottuna 2019 oli kaiken kaikkiaan pelkkää voittoa olympiamitalistille. 

Cejudo puolustaa kääpiösarjan mestaruutta nyt ensimmäistä kertaa tulevana viikonloppuna, mutta vastustaja on herättänyt monella tapaa ihmettelyä sekä kummastusta. Cruz on viimeksi otellut häkissä joulukuussa 2016 ja tuolloin Cody Garbrandt vei pisteet kotiin yksipuolisessa ottelussa. Vuosien poissaolo tulee väistämättä olemaan suurin tekijä Cejudon hyväksi. 

Ottelu: Cejudo vs. Cruz

Cruzin tekniikka ja liikkuminen tuskin ovat enää samalla tasolla, kun Cejudo on kiistatta uransa parhaimmassa vireessä. Mestarin paini ja pystyottelu ovat vahvaa sekä terävää. On siis vaikea nähdä, että Cruz pystyisi järjestämään odottamattoman yllätyksen. Pitkälti painiin ja jalkatyöskentelyyn nojannut Cruz on tunnetusti kärsinyt uransa aikana lukuisista vakavista loukkaantumisista ja myös pitkistä poissaoloista. Mykistävä tilasto on se, että viimeisen yhdeksän vuoden aikana Cruz on otellut neljästi. 

Voittaja: Henry Cejudo lopetuksella 


Kerroin: 2.85

Vaikea nähdä minkäänlaisia oikeita mahdollisuuksia Cruzilla yllätykseen. Cejudo on todistanut olevansa alempien painoluokkien kovimpia ja teknisimpiä iskijöitä sekä parhaimpia painijoita. Cejudolla löytyy kaikki aseet ruosteen peittämän Cruzin voittamiseen ja olisi suoranainen yllätys, jos ottelu etenisi toista erää pidemmälle. 


Tony "El Cucuy" Ferguson (25-3) vs. Justin "The Highlight" Gaethje (21-2) 


Viikonlopun pääottelussa on myös kultaa jaossa, sillä ottelun panoksena on kevyen sarjan väliaikainen mestaruus ja lopulta ottelu mestari Nurmagomedovia vastaan syksyllä. Pääottelussa on kaikki ainekset kenties vuoden parhaimpaan otteluun ainakin paperilla. Molemmat ottelijat ovat puhtaasti painostavia ja aggressiivisia liikkujia, jotka aiheuttava poikkeuksetta tuhoa. Kyse ei ole kahden tyrmääjän kohtaamisesta, sen sijaan häkissä nähdään kaksi tornadoa. 

Gaethje on taustaltaan painija, mutta tämä pyrkii lähinnä pitämään matsit painin avulla pelkästään pystyssä. Hänen kohdalla kyse on yksinkertaisesti jatkuvasta painostamisesta. Jalkapotkuja, iskuja, yhdistelmiä ja eteenpäin liikkumista. Ennen pitkää vastustajat tippuvat paineen alla kyydistä pois ja Gaethje viimeistelee kestävän kunnon avulla viholliset iskuilla. Gaethje syö paljon tavaraa myös itse ja toki tiedostaa tyylinsä riskit, mutta kaatumisen sattuessa hänellä on taipumus selvitä takaisin jaloilleen. 

Ottelu: Ferguson vs. Gaethje

Ferguson monella tapaa kollegansa tyylinen ottelija. Paine on jatkuvaa ja ennen kaikkea tehokasta. Ferguson sulkee etäisyydet myös nopeasti ja tekee tuhonsa mielellään lähietäisyydellä. Suurin ero kaksikon välillä korostuu toki matto-ottelemisen suhteen. "El Cucuy" on uskomattoman vaarallinen hyökkääjä myös matossa, oli kyseessä sitten iskut tai erilaiset kuristukset. Ferguson vastaanottaa myös oman osansa vastustajilta tyylinsä takia, mutta on kestävää sorttia ja ei ole kärsinyt tappiota kahdeksaan vuoteen. 

Ottelun voittaja: Tony Ferguson KO/TKO


Kerroin: 3.75

Ottelun kulku tulee olemaan alusta loppuun väkivaltainen ja tilanteita täynnä. Fergusonilla on kuitenkin etu monipuolisuudessa ja tiukan paikan tullen pystyy hyödyntämään vastustajaa paremmin mattotaitoja. Pystyssä molempien mahdollisuudet voittoon ovat erittäin todelliset, mutta kolikonheitolla veikkaus on, että Ferguson selviää tästäkin voittajana jatkoon teknisellä tyrmäyksellä.