Ennen joulukuun isoja karkeloita UFC jatkaa vielä Fight Night-tapahtumasarjaa muutaman ottelukortin voimin. 

UFC jatkaa viikonloppuna maailmankiertuetta ja promootio rantautuu Buenos Airesiin, Argentiinaan. Tähtimittari ei todellakaan huuda punaista ja tapahtuman nimilista on melko varmasti suurelle yleisölle täysin tuntematon. Nostamme kuitenkin tuttuun tyyliin ottelukortin viimeisen mittelön tapetilla ja ruodimme tarkkaan mahdollista lopputulosta. 

#8 Neil Magny (21-6) vs. #10 Santiago "Gente Boa" Ponzinibbio (26-3) 


Neil Magny on ehdottomasti yksi UFC:n isoimpia esimerkkejä ottelijasta, joka ei vaan pysty voittamaan silloin, kun voitolla on kaikista eniten väliä. Magny on uransa aikana pistänyt kasaan kiitettäviä voittoputkia, sekä vienyt pidemmän korren monesti isoja nimiä vastaan. 

Vuonna 2014 Magny laittoi tulille peräti seitsemän ottelun mittaisen voittoputken, joka kesti aina vuoden 2015 elokuuhun saakka. Amerikkalainen oli kirjaimellisesti välisarjan mestaruusottelun kynnyksellä, kunnes Demian Maia laittoi isosti kapuloita Magnyn rattaisiin. Kahdeksanneksi sijoitettu välisarjan ottelija ei kuitenkaan lannistunut, vaan on sittemmin peitonnut mainittavia nimiä, kuten Erick Silva, Johny Hendricks, Kelvin Gastelum, Hector Lombard ja Carlos Condit

Toki väliin on mahtunut kaksi nihkeätä tappiota Lorenz Larkinia ja Rafael Dos Anjosia vastaan, mutta Magny saapuu viikonloppun otteluun kahden matsin voittoputkessa. 

Magnya kuvailee parhaiten sana monipuolisuus. Hänen tililtä löytyy seitsemän voittoa tyrmäyksellä, kolme luovutuksella ja yksitoista tuomariäänin. Hänen ultimaattiset vahvuudet lepäävät kuitenkin painissa ja alasvienneissä. Magnyn tyyli painostaa ja ylläpitää rasittavaa tahtia on todistetusti aiheuttanut suunnattomia ongelmia myös painoluokan parhaimmillekin nimille. Apuna on keskitasoa parempi pystyottelu ja Magny hyödyntää myös pituuttaan todella hyvin. Hän ei ole kaikista voimakkain tyrmääjä, mutta pystyy lopettamaan otteluita myös pystyssä. 

Hyvänä päivänä Magny voidaan ehdottomasti laskea välisarjan parempien ottelijoiden joukkoon. 

Santiago Ponzinibbio pääsee ensimmäistä kertaa ottelemaan kotiyleisön eteen Octagonissa. Selvittääkö argentiinalainen itsensä paineiden läpi vai kaatuvatko haaveet voittoputken kasvattamisesta omalla maaperällä? 

"Gente Boa" on kaikessa rauhassa raivannut tietä kärkikymmenikköön kuuden vastustajan lävitse. Tunnetuimpia päänahkoja ovat eittämättä Gunnar Nelson ja Mike Perry. Ponzinibbiolle voitto tietäisi kauan kaivattua spurttia sijoituksissa lähemmäs kärkikastia, mutta toki ensimmäiseksi hänen täytyy vetää pidempi korsi viikonloppuna. 

Ponzinibbio on kaksikosta aavistuksen vaarallisempi pystyottelija ja häneltä löytyy Magnyyn verrattuna enemmän tyrmäysvoimaa. Tyyliltään hän on aggressiivinen potkunyrkkeilijä, joka on osoittanut hyvää mattopuolustusta, mutta häneltä on turha odottaa mitään klinikkaa lukkopainin merkeissä. Tällä hetkellä hän on eittämättä hyvässä vireessä ja lähtee viikonlopun otteluun ennakkosuosikkina. 

Magny vs. Ponzinibbio -pelivihje

Ponzinibbion suora voitto ei juurikaan tarjoa paljoa juhlan aihetta yhdelläkään pelisivustolla. Kuinka realistinen on hänen voittonsa? Hyvin mahdollinen, mutta jos joku kykenee painin avulla peittoamaan aggressiivisen potkunyrkkeilijän, niin hän on eittämättä Magny. Amerikkalaisen ketjupaini on väsyttävää ja puuduttavaa. Magny tulee luottamaan painiinsa suurimmaksi osaksi tässä ottelussa ja Ponzinibbio voi pahimmassa tapauksessa joutua puolustamaan koko ottelun vastustajansa mattohyökkäyksiä. 

Jos Ponzinibbio pääsee ilman vastarintaa rytmiin pystyssä, niin Magnyn ilta loppuu lyhyeen. Vieraskentillä todella hyvin otellut Magny on todistanut monesti aikaisemmin, että kykenee löytämään keinot kotiyleisön sankarin kumoamiseen. 

Magnyn suuri kerroin suoralle voitolle on ehdottomasti kokeilemisen veroinen. Virallinen veikkaus on Magny tuomariäänin viiden erän jälkeen. 

Pelivihje: Neil Magny suora voitto 
Kerroin: 3.50, operaattori poistettu

Jätä veto sisään