UFC palaa takaisin äänekkään yleisön eteen Bostoniin tulevana viikonloppuna. Tarjolla on mielenkiintoisia kohtaamisia, kun entinen keskisarjan mestari Chris Weidman tekee debyyttinsä 93-kiloisissa ja näemme myös tarpeellisen uusinnan ottelusta Jeremy Stephens vastaan Yair Rodriguez.


Jeremy "Lil Heathen" Stephens (28-16, 1 NC) vs. Yair "El Pantera" Rodriguez (12-2, 1 NC) 

Syyskuinen Meksiko osoitti armottomuutensa Jeremy Stephensiä kohtaan, kun tämä ei enää pystynyt jatkamaan ottelua Yair Rodriguezia vastaan 15 sekunnin kohdalla avauserää. Kotiyleisön edessä Rodriguezin sormi osui amerikkalaista silmään ja ottelun ratkaisu jäi tuloksettomaksi. Kuumaverinen kansa heitti kaiken mahdollisen häkistä poistuneen Stephensin niskaan ja tapahtuman loppu oli vähintään synkkä. 

Onneksi uusinnasta päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen ja tulehtuneita välejä selvitellään uusiksi tänä viikonloppuna. 

Pystyottelun ehdoilla operoiva Rodriguez on kaksikosta selkeästi taitavampi ja näyttävämpi iskijä sekä potkija. Rodriguez osoitti huikeaa sinnikkyyttä Chang Sung Jungia vastaan ja tyrmäsi tämän upealla kyynärpääiskulla viimeisen erän viimeisellä sekunnilla. Meksikolainen on kenties koko höyhensarjan näyttävin pystyottelija, upeat potkut ja mieletön tekniikka sarjoissa jättävät rumat jäljet vastustajiin. Rodriguez on myös useampaan otteeseen todistanut olevansa vaarallinen aina viimeiseen hetkeen saakka, joten hänen kestävyyttä ja kuntoa ei sovi epäillä.

Ottelu: Stephens vs. Rodriguez

Stephens: Rodriguez:
1.87operaattori poistettu 1.87operaattori poistettu
1.90operaattori poistettu 1.90operaattori poistettu
1.92operaattori poistettu 1.92operaattori poistettu
1.87operaattori poistettu 1.87operaattori poistettu
1.88coolbet 1.97coolbet


Stephens valitsee mieluiten lähietäisyyksien kahakat, joissa otetaan riskien avulla miehestä mittaa. Väkivaltaiset iskujenvaihdot ovat siis amerikkalaisen mieleen, vaikka hän on osoittanut myös piirteitä kärsivällisyydestä ja ajattelevammasta tyylistä. 
 

"Lil Heathenin" suurin ongelma on miltei aina epätasaisuus. Vyöllä on kunnioitettavat 30 ottelua Octagonissa, joista Stephens on voittanut puolet. Tällä hetkellä alla on kahden ottelun tappioputki sekä viimeisin tuloksettomaan loppunut ottelu viikonlopun vastustajaa vastaan. 

Ottelun voittaja: Yair Rodriguez

Kerroin: 1.92 (operaattori poistettu)

Rodriguez on eittämättä vahvoilla pystyottelussa ja mikäli vain löytää rytmistä kiinni tarpeeksi ajoissa, on Stephensille luvassa vaikea ilta. Amerikkalainen jää väistämättä monen iskun kohteeksi ja perusvarma paini sekä riskialtis nujakointi eivät Stephensiä pelasta. Rodriguez on vahva veikkaus uusinnan voittajaksi. 

ISKE BETSIT operaattori poistettuLLA

Dominick Reyes (11-0) vs. Chris Weidman (14-4) 

Chris Weidman nousi vuosikymmenen alkupuolella keskisarjan kuninkaaksi, kunnes lopulta hävisi vyönsä ja koki samalla uran ensimmäisen tappion Luke Rockholdia vastaan vuonna 2015. Sittemmin suunta on ollut pahasti alaspäin. Weidman on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelusta neljä tyrmäyksellä. 

Vuonna 2018 kärsitty viimeisin tyrmäystappio Ronaldo Souzaa vastaan oli vakava niitti amerikkalaiselle, minkä seurauksena Weidman kokeilee onneaan ylemmässä painoluokassa. Viikonloppuna nähdään siis "All-Americanin" debyytti 93-kiloisissa, mutta tämä ei välttämättä ole ratkaisu ongelmiin. Entisen mestarin kestävyys ei missään nimessä ole entisellä tasolla ja isompien iskijöiden kanssa mahdollisuudet voittoon jatkavat hupenemistaan. 

Weidman otteet ovat edelleen hyvällä tasolla, mutta brutaalit sekä tuntuvat tyrmäystappiot ovat paljastaneet karulla tavalla asian todellisen laidan. 

Ottelu: Reyes vs. Weidman

Reyes: Weidman:
1.60operaattori poistettu 2.38operaattori poistettu
1.58operaattori poistettu 2.40operaattori poistettu
1.60operaattori poistettu 2.40operaattori poistettu
1.60operaattori poistettu 2.38operaattori poistettu
1.63coolbet 2.35coolbet

Näistä syistä johtuen ei sovi laisinkaan ihmetellä, että miksi Dominick Reyes on tässä ottelussa selkeä ennakkosuosikki. Weidmania paljon isompi potkunyrkkeilijä on osoittanut vaarallisuutensa moneen otteeseen kovia nimiä vastaan. Reyes on kaatanut Jared Cannonierin ja Ovince St. Preux'n kaltaisia nimiä sekä viime ottelussa piti tappiottoman putken elossa hajaäänivoitolla Volkan Oezdemirista

Ottelun voittaja: Dominick Reyes KO/TKO


Kerroin: 1.91 (operaattori poistettu

On vaikea löytää kokemuksen ohella muuta seikkaa, joka vahvasti puoltaisi Weidmanin voittoa tässä kohtaamisessa. Reyes on nuori, iso ja selkeästi etenemässä kohti kovempia taistoja. Potkunyrkkeilijän tyrmäysvoima sekä taidot pystyottelussa nousevat ratkaiseviksi tekijöiksi. Weidman sinnittelee mukana erän, kunnes kohtaa kanveesin. 

ISKE BETSIT operaattori poistettuLLA