UFC:n kiertue jatkuu lyhyen tauon jälkeen tulevana viikonloppuna Yhdysvaltojen Greenvillessä. Edellisen tapahtuman huikeat titteliottelut jättävät tämän varjoonsa, mutta tarjolla on tästä huolimatta tasokkaita kohtaamisia. 

Väistämättä on selvää, että tulevan viikonlopun ottelut tuskin keräävät mielenkiintoa suureltä yleisöltä, mutta lajia seuraavat tietävät mitä tuleman pitää. Chan Sung Jung astuu häkkiin ensimmäistä kertaa sitten jouduttuaan Yair Rodriguezin tyrmäämäksi viime marraskuussa ja kohtaa Renato Moicano, joka myös yrittää paluuta voiton kantaan Jose Aldolle kärsityn tyrmäystappion jäljiltä. 

"The Korean Zombi" tarjoaa lähes poikkeuksetta viihdyttäviä taistoja ja sama koskee myös yleisön suosikiksi noussutta John Linekeriä, joka kohtaa esipääottelussa Rob Fontin

#10 John Lineker (31-9) vs. #12 Rob Font (16-4) 


John Lineker joutui nielemään tappion karvasta kalkkia huhtikuussa Cory Sandhagenia vastaan hajaäänin. Tasapuolinen mittelö ei kuitenkaan tiputtanut brasilialaisen osakkeita ja kovakätinen tyrmääjä palaa sorvin äärelle jo nyt. 

Ottelupari on kohdannut toisensa aikaisemmin jo vuonna 2016 ja tuolloin Lineker oli kaikin tuomariäänin parempi. Brasilialainen käytti suurimman osan ajasta Fontin metsästämiseen ja lopulta sai iskunsa perille vasta viimeisessä erässä, jonka seurauksena tuomarit pistetyttivät voiton täysin Linekerille. 

"Hands of Stone" on lempinimensä mukainen todella kovakätinen ja eteenpäin kävelevä aggressiivinen pystyottelija. Hän luottaa rautaisaan leukaansa vailla huolia, sillä yhdeksästä tappiosta huolimatta hän ei ole koskaan kärsinyt tyrmäystä. Tarpeen tullen vastustajat viedään mattoon, jossa tahdikas takominen jatkuu sekä ajoittain Lineker saattaa uhkailla kuristuksilla. Kyseessä on katsojan kannalta äärimmäisen viihdyttävä ottelija, jonka ottelut takaavat toimintaa yleensä alusta loppuun. 

Font on petrannut pystytaitojaan ja näytti tarkkaa jabittelua sekä jalkatyöskentelyä Sergio Pettistä vastaan edellistä ottelussa. Kääpiösarjan konkari on myös tunnettu monimuotoisesta tyylistään, jossa voimalyöminen yhdistyy viihdyttävään mattotyöskentelyyn. Ongelmaksi on kuitenkin koitunut painostavien pystyottelijoiden kanssa vääntäminen, kuten nähtiin Linekeriä vastaan heidän ensimmäisessä ottelussa. 

Ottelun voittaja: John Lineker KO/TKO


Kerroin: 4.00 (operaattori poistettu)

Lineker on jo kertaalleen vienyt kaikin tuomariäänin nimiinsä Fontin kohtaamisen ja sama toistuu uusinnassa. Kun Font joutuu puremaan hammasta ja lähtemään nyrkkihippasille Linekerin kanssa, niin amerikkalainen jää valitettavasti toiseksi. Linekerin ja Fontin uusinnasta tulee eittämättä viihdyttävä kohtaaminen, jonka brasilialainen vie jälleen kerran, mutta erona se, että tuomareiden pisteitä ei tarvita. 

ISKE BETSIT SISÄÄN operaattori poistettuLLA


#5 Renato Moicano (13-2-1) vs. #12 Chan Sung Jung (14-5)


Renato Moicanon matka kohti kärkeä koki merkittävän takaiskun, kun Jose Aldo pysäytti maamiehensä teknisellä tyrmäyksellä viime huhtikuussa. Mallikkaasti höyhensarjassa esiintynyt ottelija tarvitsee hieman uutta nostetta, vaikka tappio Aldolle ei missään nimessä ole katastrofi. Viidenneksi sijoitettu ottelija on taidokas ja potentiaalia riittää kärkikahinoihin, mutta ensiksi on luonnollisesti selvittävä seuraavasta ottelusta. 

"Korean Zombie" otteli lähes täydet viisi erää Yair Rodriguezia vastaan, kunnes lopulta viimeisellä sekunilla meksikolaisen tarkka kyynärpää lopetti ottelun. Jungia tuskin näemme enää painoluokan kärkikahinoissa, mutta viihdyttävät ottelut ovat taattu aina, kun Jung astuu häkkiin. Aggressiivinen pystyottelija ottaa mielellään isoja riskejä ja asettaa itsensä usein vaaran tielle, jotta pääsee itse ampumaan kovilla suoraan päähän. Parhaimmillaan hän on kuitenkin matossa, joka luo mielenkiintoiset ennakkoasetelmat viikonlopun pääotteluun.

Moicano on tyyliltään puhdas matto-ottelija ja kun katsoo herran saldoa, niin kaikki luovutusvoitot ovat tulleet pelkästään takakuristuksella. Brasilialaisen pystyottelu ei kerää erikoisia kehuja ja uralta ei löydy esimerkiksi ainuttakaan voittoa tyrmäyksellä tai teknisellä tyrmäyksellä. 

Asetelmien valossa Moicano lähtee otteluun matto-ottelijana ja Jung pystymiehenä. Mikäli Jung saa houkuteltua Moicanon pystytaistoon, niin brasilialaisen ilta saattaa loppua jo toisessa erässä, mutta matossa viidenneksi sijoitettu kuristaja pystyy pitämään pintansa vaivoitta. 

Ottelun voittaja: Renato Moicano submission


Kerroin: 4.15 (operaattori poistettu)

Moicano pyrkii todennäköisesti viemään ottelun pikimmiten mattoon ja askel askeleelta hakee parhaimman position luovutuksella, joka lienee tässäkin tapauksessa takakuristus. Jung pystyy varmasti tarjoamaan varteenotettavan vastuksen tiettyyn pisteeseen saakka, mutta joutuu tässä ottelussa ensimmäistä kertaa luovuttamaan häkin sisällä. 

ISKE BETSIT SISÄÄN operaattori poistettuLLA