UFC palaa tositoimiin viikonloppuna Denverissä. Tällä kertaa otamme tarkasteluun kaksi todella viihdyttävää pystyottelua.

Tänä viikonloppuna Octagonissa ei jaeta mestaruusvöitä tai legendaarista kunniaa, mutta sen sijaan jaossa on mitä todennäköisemmin suht verisiä turpasaunoja pystyotteluiden merkeissä. Kun katsoo ottelukortin kahta viimeistä mittelöä, niin tyrmäykset ovat suht taattuja molemmissa, mutta kumpaan suuntaan? Selvitetään. 

#12 Donald "Cowboy" Cerrone (33-11, 1 NC) vs. Mike "Platinum" Perry (12-3)


Konkari Donald Cerrone on pitkään jahdannut urallaan mestaruusvyötä UFC:ssä, mutta väärät häviöt vääriin aikoihin ovat koituneet kohtaloksi. "Cowboy" siirtyi kevyestä sarjasta välisarjaan vuonna 2016 ja neljä perättäistä voittoa keskeytyksellä olivat taanneet hänelle miltei takuuvarman mestaruusottelun.

Intohimoinen Cerrone päätti kuitenki otella huvikseen vielä yhden kerran odottelun sijaan Jorge Masvidalia vastaan ja hävisi tyrmäyksellä. Kyseisen tappion jälkeen Cerrone on hävinnyt neljästä ottelusta kolme, mukaan lukien viimeisimmän koitoksen täysin tuntematonta Leon Edwardsia vastaan kaikin tuomariäänin. 

35-vuotias on uransa kannalta kriitiisessä tilassa, sillä tuleva ottelu on hänen viimeinen välisarjassa ja hän aikoo tiputtaa takaisin kevyeen sarjaan. Olisi hyvä päättää vuosi voittoon, mutta mihin pitkän linjan pystyottelija todellisuudessa enää pystyy välisarjassa? 

Parhaimpina päivinään Cerrone oli pelätty ja todella tarkka monipuolinen pystyottelija. Erityisesti potkuistaan tunnettu "Cowboy" pysäytti sarjojen päätteeksi vastustajia tyylikkäillä päähän kohdistuneilla tai vartaloiskuilla. Cerronen taidot matossa ovat myös maailmankuulut, eikä ole todellakaan sattumaa, että tililtä löytyy peräti 16 voittoa luovutuksella. 

Sijoittamaton Mike Perry pääsee ensimmäistä kertaa ottelemaan todellista isoa nimeä vastaan ja vaikka kokemus ei ole "Platinumin" puolella, niin nuoruus ja atleettisuus, sekä kestävyys ovat. Perry on aikaisemmissa otteluissa osoittanut liian yksinkertaisia suunnitelmia ja jahdannut pelkästään tyrmäystä voiman ja atleettisuuden avulla. Viime ottelussa Perry kuitenkin osoitti malttia ja kärsivällisyyttä enemmän, kuin koskaan aikaisemmin. 

Urheilijana Perry on parhaassa iässä ja kehittyy ottelu ottelulta vaarallisemmaksi tyrmääjäksi. Mikäli hän saattaisi langeta vanhoihin tapoihin ja hyökätä raivolla päälle, niin raudanluja leuka on Perryn toiseksi paras ase, sillä hän pystyy ottamaan mitä rajuimpia iskuja vastaan ja vastata huutoon omilla pommeilla. 

Cerrone vs. Perry -pelivihje

Liian monta ottelua, liian monta taistelua, liian monta tappiota ja turhan suuri osa niistä keskeytyksellä. Cerrone on kehäraakki, joka on valitettavasti edennyt uransa ehtoopuolelle. Kaiken lisäksi vaakakupissa painaa myös se, että Cerrone on hidas aloittaja poikkeuksetta ja Perry taas tykkää lähteä oitis sotaan vahvan leuan avulla. 

Cerrone pystyy syömään vielä muutamia isoja iskuja, mutta hän on pysäytettävissä varsinkin, kun vastassa on Perryn tyylinen todella voimakas ja painostava iskijä. "Platinumin" tyrmäysvoitto on mahdollinen oikeestaan missä kohti ottelua vain, mutta veikkaus on, että mittelö päättyy avauserässä 27-vuotiaan tyrmäysvoittoon. 

Pelivihje: Perry voittaa keskeytyksellä (KO, TKO, DQ) avauserässä 
Kerroin: 3.30 [operaattori poistettu]

Jätä veto sisään

 

#10 Chang Sung "The Korean Zombie" Jung (14-4) vs. #15 Yair "El Pantera" Rodriguez (11-2) 

Pääottelun pitäisi tarjota meille puhdasta väkivaltaa pystyottelun merkeissä. Saattaa kuulostaa rajulta, mutta sitä molempien ottelutyylit parhaillaan edustavat. 

Chang Sung Jung on yksi kannattajien suosikkeja juuri tyylinsä takia. Etelä-korealaisen lempinimi ei ole turhaan "Korean Zombie", sillä hän pystyy ottamaan iskuja vastaan järkyttävällä tahdilla ja silti päättää kävellä tulta päin vastustajan tykityksestä huolimatta. 

Jung saattaa ottaa kokonaisen erän verran erilaisia osumia päähän, mutta yllättääkin yhdellä alakoukulla ja vastustajan valot sammuvat. Näin kävi esimerkiksi Dennis Bermudezia vastaan. 

Zombi kykenee urotekoihin myös matossa ja häneltä löytyy kahdeksan voittoa luovutuksella. 

Yair Rodriguez saavutti promootion ja fanien suosion erikoisella ja miltei elokuvamaisella tyylillä. Meksikolainen kykenee ilmiömäisiin takakierteisiin potkuihin ja iskuihin, lisäksi hän voi hyökätä kaukaa myös polvi-iskuilla. 

Kaiken kaikkiaan Jungin peräänantamattomuus ja Rodriguezin väläyttävät pystytaidot muodostavat tästä makoisan kohtaamisen kaikille kamppailu-urheilun ystäville.  

Jung vs. Rodriguez -pelivihje

Kylmin fakta Jungin kohdalla liittyy häkissä vietettyihin minuutteihin. Niitä on viimeisen viiden vuoden aikana kerääntynyt vajaat viisi. Jung ei siis ole otellut missään nimessä tiuhaan tahtiin, saatika pitkiä otteluita ja tämä tulee näkymään ottelussa meksikolaista vastaan. 

Rodriguez tulee hyödyntämään eniten Jungin todella kehnoa puolustusta ja tämän tyyliä kävellä eteenpäin. Rodriguez kykenee osumaan vahvoilla potkuilla ja polvilla ilman sen ihmeellisempää alustamista, sillä Jung vähät välittää leukansa suojelemisesta. 

Veikkaus kohdistuu monipuolisempaan ja vaarallisempaan pystyottelijaan, joka on tässä tapauksessa eittämättä Rodriguez. 

Pelivihje: Rodriguez keskeytyksellä
Kerroin: 2.57 [operaattori poistettu] 

Jätä veto sisään