UFC palaa takaisin New Yorkin legendaariselle Madison Square Garden -areenalle vahvalla kokoonpanolla. 

Tuttuun tyyliin ennakoimme UFC 230-tapahtumaa kahden ottelun voimin ja kerromme pätevimmät pelivihjeet. Otamme tarkasteluun pääottelun, sekä mielenkiintoisen taiston kahden pystyottelijan välillä. 

( C ) Daniel "DC" Cormier (19-1-1) vs. #2 Derrick "The Black Beast" Lewis (21-5-1)

Derrick Lewis asteli edellisessä ottelussaan kolmanteen erään jäljessä pisteissä. Aleksander Volkoville olisi riittänyt yksi erävoitto ja Lewis olisi poistunut häkistä tappiollisena. UFC 229-tapahtuman hienoin hetki nähtiin kyseisen ottelun viimeisen minuutin aikana, kun Lewis osui takakädellä ja tyrmäsi Volkovin keskelle häkkiä. 

Harva kuitenki osasi odottaa mitä tuleman piti. UFC tarjosi kolme ottelua putkeen voittaneelle Lewisille mahdollisuutta otella raskaansarjan mestaruudesta ja "Black Beast" otti haasteen vastaan. 

Tehtävä on äärimmäisen vaikea, mutta ei mahdoton. Lewisillä on tilillään 18 voittoa keskeytyksellä iskuin ja viimeistään edellisessä ottelussa tuli ilmi, että nykyinen ykköshaastaja on vaarallinen vielä viimeisellä minuutillakin. 

Lewis edustaa ehdottomasti painoluokan kestävimpiä ja vahvimpia ottelijoita, joka ei hätäänny henkisten paineiden kasvaessa. 

Mutta valitettavasti paperilla Lewis ei tuo häkkiin mitään sellaista, jota Daniel Cormier ei olisi nähnyt. Mestari on kohdannut ja peitonnut vaarallisia nimiä, kuten Stipe MiocicAnthony Johnson ja Alexander Gustafsson. Hän on yhtä vaarallinen pystyssä, kuin Lewis ja luonnollisesti painoluokkansa paras painija ilman epäilystäkään. 

Cormier osoitti hyvää kestävyyttä Johnsonia ja Miocicia vastaan, joten kovakätiset iskijät eivät ole hänelle missään nimessä ongelma. Mattotyöskentely kulminoituu vahvoihin alasvienteihin, mattoiskuihin ja tehokkaisiin kuristuksiin. 

Cormier vs. Lewis -pelivihje

Olisihan se mitä hienoin tarina, jos Lewis pystyisi lyhyellä varoitusajalla nousemaan Madison Square Gardenilla ison yleisön edessä UFC:n raskaansarjan mestariksi. Realismin voimin me kuitenkin joudumme toteamaan, että "DC" on monta tasoa Lewisiä ylempänä kokemuksen ja kokonaisvaltaisen osaamisen suhteen. 

Cormier on kaksikosta teknisempi pystyssä ja varsinkin lähietäisyydellä hän tekee tuhoa, mutta selkein ja tehokkain ase on hänen paininsa. Mikäli Cormier kunnioittaa Lewisin voimaa jo alkumetreillä, niin hän tulee viemään ottelun mattoon ja väsyttää haastajan. 

On syytä mainita, että Cormier saapuu otteluun tietojen mukaan käsivamman kanssa ja tämän vaikutus toki jää nähtäväksi, mutta veikkaus kohdistuu silti mestarin voitolle. 

Ratkaisu tullaan näkemään todennäköisesti toisessa tai kolmannessa erässä Cormierin takakuristuksella. 

Pelivihje: Cormier luovutuksella (via submission)
Kerroin: 3.00 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuillä betsi kiinni tästä!

#6 Derek Brunson (18-6) vs. #9 Israel "Stylebender" Adesanya (14-0) 

Sosiaalisessa mediassa tämä kaksikko on pitänyt näkyvää vihanpitoa yllä. Siksi voimmekin odottaa kiivasta kamppailua viikonloppuna, sillä tässä on kyse puhtaasta välienselvittelystä. 

Derek Brunson niitti uransa alkutaipaleella mainetta vahvaotteisena painijana, joka vei poikkeuksetta vastustajat mattoon ja kukisti kilpakumppaneita ei niin viihdyttävällä tavalla. UFC:ssä tyyli kuitenkin vaihtui räjähdysmäiseen pystyotteluun. Brunsonilla on kasassa kuusi avauserän tyrmäysvoittoa Octagonissa, joista suurin nimi on ehdottomasti entinen kevyen raskaansarjan mestari Lyoto Machida

Brunson on vaarallisimmillaan erittäin aggressiivisesti päälle käyvä ottelija, joka lataa pommia toisen perään. Hän on onnistunut monesti yllättämään avauserässä vastustajia olemalla yksinkertaisesti väkivaltaisempi osapuoli heti ensimmäisestä sekunnista lähtien. Tukena on myös tasavahva paini, joka on pelastanut Brunsonin monesti pinteestä. 

Israel Adesanya on eittämättä keskisarjan mielenkiintoisin lupaus. Entinen ammattilaispotkunyrkkeilijä on toistaiseksi väläytellyt katsojia upealla ja todella teknisellä pystyottelullaan. Moni onkin povannut hänestä seuraavaa keskisarjan tähtiottelijaa. 

Paperilla on selkeää, että Adesanya on pystyottelijana yksinkertaisesti monipuolisempi, tehokkaampi, tarkempi ja terävämpi, kuin tuleva vastustajansa. Ainoa kompastuskivi onkin juuri matto-otteleminen, mutta rutkasti parannuksia mattotyöskentelyyn tehnyt Adesanya pystyy voitolla nostamaan itsensä lupauksesta haastajaksi UFC:n keskisarjassa. 

Brunson vs. Adesanya -pelivihje

Brunson tekee itselleen todella kovan luokan karhunpalveluksen, mikäli hyökkää liian ennakoitavissa olevalla tyylillä potkunyrkkeilijän päälle, sillä Adesanya pystyy helposti kurittamaan tätä tehokkailla vastaiskuilla. 

Rauhallisella tyylillä otteleva Brunson tosin joutuisi silti kiperien kysymysten äärelle, sillä hän ei ole lähelläkään samalla tasolla pystyottelemisessa Adesanyan kanssa. Painista saattaa löytyä vastaukset pulmiin, mutta Adesanyan alasvientipuolustus on ottanut harppausaskeleita eteenpäin ja näin ollen Brunsonin mahdollisuudet voittoon eivät ole kaikista parhaimmat. 

Veikkaus on Adesanya keskeytyksellä ensimmäisessä tai toisessa erässä.  

Pelivihje: Adesanya keskeytyksellä ensimmäisessä tai toisessa erässä. 
Kerroin: 3.00 (voitto 1. erässä) / 5.25 (voitto 2. erässä) [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuillä betsi kiinni tästä!