Yksi kaikkien aikojen parhaimmista ottelee jälleen kerran viikonloppuna, kun Jon Jones puolustaa 93-kiloisten titteliä Anthony Smithiä vastaan. Lisäksi Tyron Woodley asettaa välisarjan mestaruutensa likoon Kamaru Usmania vastaan ja samalla nähdään myös Ben Askrenin odotettu debyytti UFC:ssä. 

Tänä vuonna vapaaottelun ystävät eivät ole vielä päässeet nauttimaan täyteen ahdetusta ottelukortista, joita UFC onneksi ajoittain lyö tiskiin. Nyt viikonloppuna luvassa on kuitenkin vuoden ensimmäinen merkittävä tapahtuma, josta ei tähtivoimaa puutu. 

Viikonlopun juoni on ehdottomasti mielenkiintoinen, mutta myös tietyssä tapauksessa todella ennalta arvattava. Suurimmat ennakkosuosikit Jon Jones, Tyron Woodley ja Ben Askren eivät kohtaa uransa kovimpia vastuksia ja olisi tietysti eräänlainen shokki, jos Anthony Smith, Kamaru Usman ja Robbie Lawler onnistuisivat koitoksissaan, sillä todennäköisyydet eivät ole herrojen puolella. 

Onko kellään viikonlopun haastajista aitoa mahdollisuutta voittoon? 

#6 Robbie Lawler (28-12) vs. Ben "Funky" Askren (18-0)

Pitkään UFC:n ulkopuolella mainittavaa tuhoa tehnyt Ben Askren astuu vihdoin maailman tunnetuimman häkin sisään. Askrenin ympärillä on aina pyörinyt suuri epäilys siitä, miten koko uransa tappiottomana otellut amerikkalainen pärjäisi UFC:ssä? Viikonloppuna saamme vihdoin vastauksen, mutta emme välttämättä tyydyttävää sellaista. 

Askrenille lyödään toki ensimmäiseen otteluun kova haaste, kun entinen välisarjan mestari ja tunnettu kovaluu Robbie Lawler toivottaa Askrenin tervetulleeksi häkkiin. "Ruthless" on toisen UFC-uransa aikana saavutanut viiden ottelun voittoputken, mestaruuden ja merkittäviä voittoja sellaisia nimiä vastaan, kuten Carlos Condit, Rory MacDonald ja Donald Cerrone

Lawlerin viimeisin koitos Rafael Dos Anjosia päättyi kuitenkin yksimieliseen tappioon tuomariäänin ja väkivaltaisena pystyottelijana tunnettu 36-vuotias konkari näytti arveluttavia hidastumisen merkkejä. Todellisuus on se, että hänellä on hyvin vähän annettavaa painoluokan eliitille, mutta portinvartijana Lawler on loistava mittatikku kenelle tahansa. 

Lawler vs. Askren -pelivihje

Hidastunut Lawler ei ole enää se sama tyrmäävä iskijä, joka voitti välisarjan vyön ja kylväsi pelkoa vastustajiin. Suurin pelko hänen kohdalla kohdistuu mattotaitoihin, jotka ovat aina olleet tunnetusti erittäin vähäiset ja huonot verrattuna painoluokan muihin monipuolisiin ottelijoihin. 

Askren on yksi vapaaottelun kehutuimpia matto-ottelijoita ja painijoita, jonka meriitit kantavat tämän jokaisessa keskustelussa parhaimpien painijoiden joukkoon. Hänelle riittänee yksi alasvienti ja Lawlerin erä on pilalla. 

Kaikki asetelmat huomioon ottaen ei auta muu, kuin povata Askrenin selkeätä voittoa tuomariäänin. 

Pelivihje: Askren tuomariäänin [Decision]
Kerroin: 1.75 [operaattori poistettu]

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!

[C] Tyron "The Chosen One" Woodley (19-3-1) vs. Kamaru "Nigerian Nightmare" Usman (14-1)

Kamaru Usman ei ole noussut koko kansan tietoon, mutta mikäli hän onnistuu syrjäyttämään mestarin viikonloppuna, niin nimi painuu varmasti mieleen. Ykköshaastaja on kaikessa rauhassa punonut yhdeksän ottelun voittoputken UFC:ssä, mikä koostuu pitkälti pienistä nimistä, mutta tuoreimmat voitot Demian Maiasta ja Rafael Dos Anjosista nostivat Usmanin kärkijoukkoon.  

Välisarjan ykköshaastaja on yksi painoluokan varteenotettavia painijoita, jolla riittää kunto todistetusti täydet viisi erää vastustajasta riippumatta. Nigerian painajainen ei ole luontevin pystyottelija, mutta hän on osoittanut kehitystä silläkin saralla. Vahvaotteinen painija tietää kuitenkin mitä kautta menestys tulee ja siksi häneltä sopii odottaa useimmiten dominoivaa suoritusta matto-ottelemiseen nojaten. 

Kaksi vaisua ottelua Stephen Thompsonia vastaan antoivat paljon aihetta kriitikoille sysää lokaa Tyron Woodleyn niskaan. Mestari sai kuitenkin hiljennettyä vastarannan huutelijat tuoreimmalla suorituksella Darren Tillia vastaan, jossa liverpoolilainen pakotettiin luovuttamaan kuristuksen voimin jo toisessa erässä. Woodleyn vire on pelottava ja merkkejä laantumisesta ei ole havaittavissa. 

Woodley tuo häkkiin mukanaan useita todella merkittäviä aseita. "The Chosen One" on tullut tutuksi armottomana yhden iskun tyrmääjänä ja tiputtajana, kuten olemme nähneet moneen otteeseen. Tyrmäyksien lomassa saattaa helposti laiminlyödä Woodleyn todella vahvaa painia ja tehokkaita kuristuksia. Nämä pelotteet ovat todellisia ja toimivia, sillä kukaan ei ole onnistunut syrjäyttämään Woodleytä sitten vuoden 2014. 

Woodley vs. Usman -pelivihje

Usmanin mahdollisuudet lepäävät auttamatta painissa, mutta Woodley pystyy vastaamaan tähän vaivoitta omilla mattotaidoillaan ja molemmat saattavat kumota toisensa. Usmanin alasvientipuolustus on pelkkää rautaa ja uskallamme väittää, että sama pätee myös Woodleyn kohdalla, joten ottelu käydään enimmäkseen pystyssä, joka sopii erinomaisesti kovakätiselle Woodleylle. 

Mestari mittailee, odottelee ja lopulta iskee sopivassa kohdassa Usmanin kanveesiin. Povaamme Woodleyn tyrmäysvoittoa tai kuristusvoittoa ennen täyttä aikaa.

Pelivihje: Woodley keskeytyksellä [Wins inside distance]
Kerroin: 2.27 [operaattori poistettu]

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!

[ C ] Jon "Bones" Jones (23-1, 1) vs. #3 Anthony "Lionheart" Smith (31-13) 

Anthony Smith saa vihdoin sen kaivatun tilaisuuden, jota kaikki havittelevat UFC:n kevyessä raskaassasarjassa. Jon jones ja mestaruusottelu. Kaikki ovat yrittäneet ja sitä myöten epäonnistuneet. Onko meillä aihetta antaa Smithille mitään mahdollisuuksia vai näemmmekö jälleen kerran tutun skenaarion, jossa voittajasta ei jää epäselvyyttä? 

Smith on rohkea pystyottelija, joka osoitti olevansa ykköshaastajan veroinen, kun tämä kuristi Volkan Oezdemirin kolmannessa erässä viime lokakuussa. "Lionheart" on kolmen ottelun voittoputkessa ja kaikki ottelut ovat päättyneet keskeytysvoittoon. Smith kukisti veteraanit ja todella vaarallisen varteenotettavan nimen, joten mistään tähdenlennosta ei ole kyse. 

Arsenaalista löytyy paljon kaikkea, jota hyödyntää tyrmäävistä polvista nyrkkeihin, kuristuksiin ja kaikki perustuu hyökkäykseen. Jos yhdellä sanalla mielii Smithiä kuvata, niin hän on ehdottomasti viimeistelijä. Mihin tämä kaikki upea taito sitten loppupeleissä riitää, kun vastassa on lajin kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaimmista ottelijoista? 

Jones on ollut kaikista skandaaleista huolimatta lajin huipulla jo miltei vuosikymmenen verran. Heikkouksia on löytynyt sieltä täältä, mutta nekin on hiottu kuntoon ja kriitikot on todistettu kylmän viileästi vääriksi kerrasta toiseen. Merkittävin ominaisuus Jonesin ottelemisessa on toisen vahvuuksien nollaaminen. Oli kyseessä sitten Daniel Cormierin paini, Lyoto Machidan shakkimainen otteleminen tai Alexander Gustafssonin tekninen nyrkkeily, Jones osaa selvittää tiensä läpi mistä tahansa haasteesta reagoimalla rauhallisesti. 

Painijat hän vie mattoon ja pystyottelijat hän yllättää upeilla tekniikoilla, eikä kellään tunnu löytyvän vastausta siihen, kun Jones peittoaa haastajat heidän omissa vahvuuksissaan. 

Jones vs. Smith -pelivihje

Ylempänä kysyttiin, että onko haastajasta kuninkaan syrjäyttäjäksi ja toteamme, tuskin kenenkään yllätykseksi, että ei ole. Smithin parhaimmat mahdollisuudet lienevät ampua kovilla heti aloituksesta ja toivoa parasta, mutta tämäkin on taatusti Jonesilla jo valmiina mietittynä. 

Jones on Smithin tasoiselle ottelijalle yksinkertaisesti liian paha rasti ja mestari säilyttää vyönsä toisen erän tyrmäyksellä. 

Pelivihje: Jones keskeytyksellä toisessa erässä [Wins in round 2]
Kerroin: 3.50 [operaattori poistettu]

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!