Viikonloppuna UFC palaa takaisin pienen tauon jälkeen ja luvassa on merkittävän tasokas tapahtuma ainakin nimien ja panoksien perusteella. Pääkortin ensimmäiset ottelut eivät varsinaisesti viisaria heiluta, mutta esipääottelu ja illan viimeinen mittelö antavat vastauksia tärkeisiin kysymyksiin liittyen kahteen merkittävään painoluokkaan. 

Historiallisesti UFC:n merkittävimpien painoluokkien joukkoon voidaan eittämättä luetella kevytsarja, sekä keskisarja. Molemmista sarjoista on ponnistanut useampi kuuluisa nimi maailman kartalle ja viikonlopun jälkeen saamme molempiin luokkiin uudet väliaikaiset mestarit. 

Keskisarjan mestari Robert Whittaker on loukkaantumisen takia joutunut istumaan jo tovin sivussa ja selkeätä ykköshaastajaa ei toistaiseksi ole. Tästä tittelistä taistoon käyvät Kelvin Gastelum ja Israel Adesanya erittäin odotetussa kamppailussa UFC 236-tapahtuman esipääottelussa. 

Khabib Nurmagomedov joutuu istumaan hyllytyksen takia sivussa vielä useamman kuukauden ja paluuottelu ajoittuu todennäköisesti syyskuulle. Kuvio on tässäkin sangen selkeä: Max Holloway ja Dustin Poirier kamppailevat viikonloppuna väliaikaisesta mestaruudesta ja ykköshaastajuudesta. 

Luvassa on kaksi todella viihdyttävää, mutta ennen kaikkea kaksi erittäin merkittävää ottelua. 

#4 Kelvin Gastelum (15-3) vs. #5 Israel "Stylebender" Adesanya (16-0)

Kelvin Gastelum kävi lähellä itse varsinaista mestaruusottelua, mutta mestari Whittakerin viimeisien hetkien fyysiset ongelmat peruuttivat mittelön. Täten Gastelum sai tehtäväkseen kohdata uuden esteen, Israel Adesanyan. 

Näyttävä pystyottelija on noussut rakettimaisesti keskisarjan kärkikahinoihin mukaan. Tappioton Adesanya on otellut viidesti UFC:ssä ja näyttänyt enimmäkseen ilmiömäiseltä jokainen kerta. Viimeisimmässä ottelussa "Stylebender" koulutti Anderson Silvaa ja vei mittelön nimiinsä kaikin tuomariäänin. 

Jännittävä pystyottelija soveltaa hienoja tekniikoita pystyottelussaan ja ei pelkää ottaa näyttäviä riskejä potkunyrkkeilyssään. Epäilykset Adesanyan ontuvasta alasvientipuolustuksesta sysättiin roskakoriin, kun tämä onnistui toistuvasti torjumaan Brad Tavaresin ja Derek Brunsonin yritykset. Keskisarja on pitkään kaivannut uusia ja jännittäviä kasvoja Silvan valtakauden jälkeen ja monen mielestä Adesanya saattaa hyvinkin olla brasilialaisen manttelinperijä. 

Gastelum kuitenkin on varmasti asiasta eri mieltä. Michael Bispingiä ja Ronaldo Souzaa vastaan edukseen esiintynyt amerikkalainen on muuttunut ailahtelevasta ottelijasta vakavasti otettavaksi haastajaksi keskisarjassa. Hänen lähietäisyyksien pystyottelu on ottanut huikeita askeleita eteenpäin. Nykyisin otteissa ovat läsnä voima, tekniikka ja toteutus. 

Kyseessä on kovapintainen ottelija, joka tykkää painostaa pienellä riskillä. Työkaluihin lukeutuu tietysti vahva paini, jonka avulla Gastelum on ajoittain varastanut tiukkoja eriä nimiinsä vaikeissa otteluissa. 

Gastelum vs. Adesanya -pelivihje 

Kaksikosta eittämättä parempi ja tehokkaampi pystyottelija on Adesanya. Hän ymmärtää etäisyydet ja vastaiskut äärimmäisen hyvin. Pienet asiat, kuten väistöt ja vastustajan johdattelu vaarallisiin iskujenvaihtoihin ovat Adesanyan erikoisalaa yhdistettynä vaarallisiin sarjoihin. Jos Gastelum lähtee hakemaan ratkaisua enimmäkseen pystyottelun kautta, niin luvassa on jälleen kerran näyttävä potkunyrkkeilyn klinikka Adesanyalta. 

Pelivihje: Adesanya keskeytyksellä [Win by finish]
Kerroin: 2.75 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!

Max "Blessed" Holloway (20-3) vs. #3 Dustin "The Diamond" Poirier (24-5)

Dustin Poirier pääsee vihdoin todistamaan taitojaan mestaruuskuvioiden äärelle. Voitto takaisi kokeneelle UFC-ottelijalle väliaikaisen vyön ja kauan kaivatun mestaruusottelun Nurmagomedovia vastaan. 

Poirier on läpi uransa käynyt lähellä ykköshaastajuutta, mutta suunnitelmat aina kariutuneet yllättävän tappion takia. Tällä hetkellä "The Diamond" on vakuuttavassa kolmen ottelun voittoputkessa, jonka aikana hän on lukottanut Anthony Pettiksen ja tyrmännyt Justin Gaethjen, sekä Eddie Alvarezin

Vastustajana Poirier on kieltämättä todella paha rasti. Hän tuo mukanaan pätevän arsenaalin häkkiin, jossa yhdistyvät hyvä viimeistely pystyssä ja matossa. Poirierin aggressiivinen ja peloton tyyli lupaa miltei poikkeuksetta viihdyttävän kamppailun. 

Max Holloway saavutti höyhensarjassa kaiken mahdollisen. Massiivisen 13 ottelun voittoputken aikana Holloway on peitonnut painoluokan isoimmat nimet, voittanut mestaruuden ja puolustanu vyötä kahdesti. Luvassa on siis luonnollinen siirto ylempään painoluokkaan. 

Höyhensarjan mestari on korkean volyymin pystyottelija. Tavaraa lentää ja paljon, eikä Holloway ole koskaan välittänyt seuraamuksista, mutta onneksi hänen tekninen ymmärrys on kasvanut vuosien saatossa merkittävästi. Viihdyttävä, vaarallinen, tehokas ja ennen kaikkea kovissa liemissa keitetty Holloway on syystäkin viikonlopun suurin ennakkosuosikki. 

Holloway vs. Poirier -pelivihje

Luvassa on kieltämättä älytön taisto, jossa molemmat antavat kaikkensa. Ottelussa tuskin tulee laisinkaan hiljaisia hetkiä tai hitaita painivääntöjä, vaan sen sijaan ammutaan kovilla alusta loppuun. Poirier pystyy pitämään puolensa väkivaltaisissa taistoissa, mutta leukansa ei aina pysty seuraamaan perässä. Holloway puolestaan on todistanut olevansa yksi kestävimpiä ottelijoita koko UFC:ssä ja tulee voittamaan tyrmäyksellä. 

Pelivihje: Holloway keskeytyksellä [Win by finish]
Kerroin: 2.05 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!