Raskassarja ottaa estradin haltuun viikonloppuna, kun UFC matkaa Kansasiin ja häkissä nähdään tiputtava pääottelu Derrick Lewisin ja Junior Dos Santosin välillä. Panoksena ei ole mestaruuksia tai ykköshaastajuuksia, mutta molempien kannalta voitolla on merkitystä. 

Entinen mestari ja pelätty tyrmääjä Junior Dos Santos pyrkii pääsemään takaisin mestaruuskuvioihin kenties yhden viimeisen kerran, mutta brasilialaisen täytyy kiivetä vielä muutaman sijan verran sijoituksissa, jotta voi heittää nimensä hattuun. Derrick Lewis puolestaan pääsi kokeilemaan taitojaan mestari Daniel Cormieria vastaan ja lopputulos oli tyly palautus maanpinnalle, kun Lewis joutui taputtamaan luovutuksen merkiksi toisessa erässä viime marraskuussa. 

Kummallakin ottelijalle on saumat nousta takaisin kamppailemaan kullasta ja siksi voitolla on väliä viikonlopun pääottelussa. 

#3 Derrick "The Black Beast" Lewis (21-6) vs. #8 Junior "Cigano" Dos Santos (20-5)


Derrick Lewisia ei aina oteta vakavasti herran hauskan ulosannin takia, mutta saldo puhuu puolestaan ja paljon. Lewis aloitti taipaleensa UFC:ssä vuonna 2014 ja ontuvan alun jälkeen löi käyntiin tyylikkään kuuden ottelun voittoputken, joka päättyi harmilliseen tyrmäystappioon Mark Huntia vastaan vuonna 2017. 

Tappiosta lannistumatta Lewis kampesi uuteen kolmen ottelun voittoputkeen ja löysi itsensä mestaruusottelusta Cormieria vastaan Madison Square Gardenilla. Huolimatta lukuisista tyrmäysvoitoista ja sinnikkäistä suorituksista, joiden aikana Lewis osoitti äärimmäistä kestävyyttä ja sisua, taidot eivät yksinkertaisesti riittäneet alkuunkaan painoluokan parasta ottelijaa vastaan uransa merkittävimmässä ottelussa. 

Lewisin kohdalla suurin heikkous on vähemmän yllättäen matto-otteleminen ja tätä Cormier vahvana painijana käytti loistavasti hyväkseen. Kolikon kääntöpuoli puolestaan on, että pystyottelijoita vastaan Lewisillä on mahdollisuudet menestyä missä tahansa tilanteessa. 

"Black Beastin" tyyli ei ole kaikista kauneinta, mutta hänen voima on tiputtavaa. Jos hän onnistuu oikeassa paikassa löytämään kohteensa, niin todennäköisyydet muuttuvat oitis puoltamaan Lewista. Huolimatta siitä, että hän kamppailee vastustajan ohella arveluttavasta kunnosta, on miehen leuka ja yleinen kestävyys mainitsemisen veroisella tasolla. Viiden erän taistot eivät ole hänelle ongelma, eikä Lewis pahemmin arkaile riskialttiita taistoja missä tahansa päin häkkiä, kunhan vain tilanteet setvitetään nyrkein. 

Junior Dos Santosin tippuminen mestarista haastajaksi ja sitä myöten pois kärkiviisikosta on edelleen valitettavan tuoreessa muistissa. Kovakätinen tyrmääjä nousi viime vuosikymmenen lopussa kannattajien tietouteen ja vuonna 2011 Dos Santos kantoikin vyöllään jo mestaruutta. 

Armoton ja verinen yhteensä kymmenen erää kestänyt sota Cain Velasquezia kuitenkin otti omansa. Dos Santos ei ole voittanut kahta ottelua perättäin sitten vuoden 2012, kunnes vihdoin viime vuonna kukisti Blagoy Ivanovin pisteillä ja tyrmäsi Tai Tuivasan toisessa erässä joulukuussa. Dos Santos saapuu uuteen uljaaseen vuoteen parhaimmassa vireessä pitkään aikaan, mutta yllä leijuu silti kysymysmerkkejä. 

On selvää, että Dos Santos on erittäin altis tyrmäystappioille, mutta kahdella edellisellä vastustajalla oli selkeitä vaikeuksia päästä lähietäisyydelle kokeilemaan, sillä entisen mestarin nyrkkeily on edelleen hyvällä mallilla. Etäisyyksien absoluuttinen hallitseminen ja sitä kautta oman tiputtavan iskun laukaisu ovat Dos Santosin tärkeimpiä kulmakiviä ottelemisessa nykyisin. 

Tämän päivän UFC:ssä Dos Santosin rahkeet tuskin riittävät mestaruuteen saakka, kuten nähtiin vuonna 2017, jolloin silloinen mestari Stipe Miocic pysäytti Dos Santosin iskuilla ensimmäisessä erässä. 

Lewis vs. Dos Santos -pelivihje

Tämän kohdalla voisi melkein heittää kolikkoa ja toivoa parasta, mutta paperilla on huomioitava molempien tyylit. Lewis metsästää ihmettä, kun Dos Santos pyrkii pitämään aggressiivisen vastustajansa kauempana ja samallaa pehmentää tätä vahvalla nyrkkeilyllä. 

Kumpikaan tuskin hakee alasvientejä ja Dos Santos kykenee vaikuttaviin suorituksiin pystyottelussa Lewisin tasoisia ja tyylisiä ottelijoita vastaan. Brasilialainen vie ottelun nimiinsä keskeytyksellä.

Pelivihje: Dos Santos keskeytyksellä [Stoppage]
Kerroin: 2.00 [operaattori poistettu]

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!