Kaksi maailman suurinta organisaatiota vapaaottelussa ottavat katsojalukujen avulla toisistaan mittaa viikonloppuna. UFC ja Bellator tuovat tarjottimella kaksi mielenkiintoista ottelua, joista ei puutu tähtivoimaa. 

Vapaaottelun ystävillä on viikonloppuna laadukasta valinnanvaraa tarjonnan suhteen. Maailman suurimman organisaation isoin kilpailija Bellator tuo meille vihdoin himoitun välisarjan ottelun, jossa Michael "Venom" Page ja Paul Daley pääsevät pitkään kestäneen huutelun päätteeksi selvittämään välejään häkkiin. Taitava ja näyttävä Page pyrkii taas säväyttämään ja "Semtex" Daley luottanee tiputtaviin koukkuihin, joiden avulla mielii pimentämään vastustajansa valot ja suun lopullisesti. 

UFC:n puolella henkilökohtaiset panokset eivät ole läheskään yhtä korkealla, mutta muutamaan polttavaan kysymykseen on vihdoin tarjolla vastauksia. Francis Ngannou on uransa vaikeimman haasteen edessä, sillä vastustajan kulmauksessa seisoo entinen mestari ja yksi kaikkien aikojen parhaimmista, Cain Velasquez

Onko Ngannou seuraava iso nimi UFC:n raskaassa sarjassa? Keskustelu on käynyt jo pitkään kuumana, mutta muutamat kolhut haarniskassa ovat antaneet vastalauseille tilaa. Velasquez puolestaan tekee odotetun paluun häkkiin uransa pisimmän tauon jälkeen. Tämän vuosikymmenen alkupuolella hän oli kiistaton ykkönen ja moni ehti julistaa hänet kaikkien aikojen parhaimmaksi 120-kiloiseksi ottelijaksi. Loukkaantumiset ja inaktiivisuus ovat kuitenkin varjostaneet entistä mestaria ja täten absoluuttinen totuus on jäänyt hataraksi. 

Michael "Venom" Page (13-0) vs. Paul "Semtex" Daley (40-16-2) 


Ottelu on saapunut kieltämättä aavistuksen jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Molemmat ovat edelleen onneksi aktiivisia ottelijoita, joiden taidot eivät ole hiipuneet laisinkaan, joten voimme odottaa laadukasta pystytaistoa lauantaina. 

Kaksikosta mielenkiintoisempi ottelija on Michael Page, joka on tullut tunnetuksi todella näyttävistä tyrmäyksistä, joissa lentävät polvet murtavat kalloja ja näiden ohella hän on myös kirjaimellisesti leikitellyt vastustajien kanssa nyrkkeilyssäkin. Page on showmies, joka kerää äärelleen katsojia, mutta hauskuuttelun ohella erittäin vaarallinen viimeistelijä. 

Page pitää käsiään alhaalla ja pyrkii houkuttelemaan vastustajia sopivalle etäisyydelle, kunnes rankaisee väkevällä suoralla tai potkulla. Hän luottaa väkevästi vastaiskuihin, mutta tarpeen tullen tekee myös omia tarkkoja ja voimakkaita avauksia. 

Vastustajat eivät ole olleet maailman eliittiä, mutta Page on silti onnistunut näyttämään myös vahvaa pystypainia, sekä hyviä kaatoja. Matossa hän on haalinut tililleen muutamat luovutusvoitot, joten kaikki vahvuudet eivät todellakaan lepää pelkästään pystyottelemisessa. 

Jos Page on kaksikosta näyttävämpi osapuoli, niin Daley on kiistatta puhuttelevampi. Kovakätinen konkari on nähnyt 58 ottelua ammattilaisena ja tuohon sarkaan mahtuu paljon. Daley on käynyt UFC:ssä ja sai nopeasti lähtöpassit lyötyään Josh Koscheckiä ottelun jälkeen. Britti oli myös toistuvasti näkyvä nimi Strikeforcessa ja sittemmin luonut merkittävää uraa Bellatorissa. 

Daleyn kohdalla ei tarvitse pähkäillä mitä tuleman pitää. "Semtex" mielii vaarallisiin lähietäisyyksien taistoon, mutta osaa myös tarpeen tulleen odottaa ja käyttää malttia valitsemissaan hyökkäyksissä. Tekeminen kuitenkin perustuu jämptiin nyrkkeilyyn, jossa koukut sanelevat säännöt. Daley ei ole missään nimessä vaarallinen matto-ottelija ja on valmis kaatumaan saappaat jalassa.

Page vs. Daley -pelivihje

Kun puhutaan monipuolisuudesta vapaaottelijana tai pystyottelijana, niin valinta kohdistuu auttamatta Pageen. Potkunyrkkeilijä on arvaamattomampi ja teknisempi viimeistelijä, kuin tuleva vastustajansa. Daley on kiperissä tilanteissa liian riskialtis ottelija ja välillä herpaantuu liian helposti vaikeita vastustajia vastaan. 

Povaamme Pagen suoraa tyrmäysvoittoa ennen täyttä aikaa, mahdollisesti jo toisessa erässä. 

Pelivihje: Page TKO/KO
Kerroin: 2.00 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!

# Francis "The Predator" Ngannou (12-3) vs. Cain Velasquez (14-2) 

Vuosi 2018 oli korvaamaton opetus Francis Ngannoulle. Pelätty tyrmääjä eteni teurastuksesta toiseen, mutta viime vuonna kaksi perättäistä tappiota aiheuttivat epäilyksiä tämän todellisten taitojen suhteen. Edessä oli henkisiä ongelmia, joiden kaatamiseen tarvittiin onnistumisia ja sellainen nähtiin marraskuussa, kun Ngannou palasi takaisin voiton kantaan tyrmäämällä Curtis Blaydesin alle minuutissa. 

Kamerunilaisen vahvuudet tiedetään. Yksi isku ja kenen tahansa ilta voi olla ohitse. Kookas ja vahva Ngannou on pelote, joka ei ole helposti murrettavissa ainakaan pystyottelussa. Heikkoudet ovat kuitenkin kaikkien tiedossa. Ngannou ei pärjää vahvimpia painijoita vastaan pystypainissa, eikä todellakaan matossa. Lisäksi Ngannoun kunto on myös hiipunut pitkissä otteluissa kesken. 

Täydellisessä vireessä oleva Velasquez tekisi silmitöntä tuhoa Ngannoun tyyppistä ottelijaa vastaan, kuten näimme Junior Dos Santosin kohdalla, mutta vuosi on 2019 ja Velasquez on meille yksi iso kysymysmerkki. Entinen mestari on otellut vain kahdesti sitten vuoden 2013 ja tähän aikaväliin mahtui tappio Fabricio Werdumia vastaan, sekä yksi Travis Brownen täydellinen tuhoaminen. Loukkaantumiset ja liian raskas harjoittelu ovat pitäneet Velasquezin sivussa. 

36-vuotias amerikkalainen on tunnettu armottomasta tahdista, jossa korostuvat ankara paini ja mattoiskut. Velasquez pystyi painosti ja rikkoi vastustajia henkisesti, eikä kukaan pystynyt pysymään perässä mitenkään. Hän oli ansaitusti maailman paras raskaansarjan ottelija, mutta mikä hän on nykyään? 

Ngannou vs. Velasquez -pelivihje

Tyyliltään Ngannou on Velasquezille liian sopiva haaste, sillä kuudenneksi sijoitetun ottelijan mattopuolustus on kehnoa ja eittämättä yksi suurimpia heikkouksia. Velasquezin kiistatta helpoin tie voittoon on maton kautta. Jatkuva painostus ja tahti uuvuttavat Ngannoun, mutta pystyykö jo aavistuksen ehtoo puolella oleva Velasquez tähän? 

Ngannou tarvitsee voittoon yhden ainoan iskun ja viimeksi 2016 otellut Velasquez on yksinkertaisesti moneen kertaan rikkoutunut ottelija. Olisi suorastaan ihme, jos Velasquez onnistuu uran pisimman ja vaikeimman tauon jälkeen näyttämään omalta itseltään ja tohdimme epäillä. Ngannou pysäyttää entisen mestarin avauserässä. 

Pelivihje: Ngannou suora voitto
Kerroin: 2.35 [operaattori poistettu] 

  

Iske operaattori poistettuilla betsi kiinni tästä!