Suomen EM-karsinta-avaus Italiaa vastaan osoittautui juuri niin hankalaksi kuin moni osasi odottaakin ja Huuhkajien karsintaurakka käynnistyi 2-0 vierastappiolla Italiaa vastaan. Huuhkajilla ei ollut ottelussa yhtäänhuippuluokan maalipaikkaa, mikä ei varmasti tyydytä päävalmentaja Markku Kanervaa ja joukkuetta. Italia-ottelu on kuitenkin jo Huuhkajien keskuudessa unohdettu ja katseet on käännetty kohti tiistaina, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä Armenian, joka Huuhkajien tapaan hävisi oman EM-karsinta-avauksensa Bosnia-Hertsegovinalle 2-1.

Suomen maajoukkueen EM-karsinnat alkoivat odotetulla, vaan ei toivotulla tavalla, kun Italia kukisti Huuhkajat Udinessa selkein 2-0 lukemin. Nicolo Barellan 7. peliminuutilla iskemä avausmaali lamaannutti Huuhkajat täysin ja Suomi oli puolustuskannalla koko ensimmäisen puoliajan. Toisella jaksolla Suomi paransi hieman otteitaan, mutta laadukkaita maalipaikkoja se ei saanut juurikaan rakennettua ja Moise Keanin 74. peliminuutilla iskemä 2-0 vaarattoman näköisestä tilanteessa ratkaisi ottelun lopullisesti kotijoukkueen hyväksi. Toki Italia on tällä hetkellä yksi Euroopan parhaista maajoukkueista ja etenkin kotikentällään se on todella kova vastus kelle tahansa. Suomen pitää kuitenkin pystyä parantamaan lauantaisesta jos se mielii tavoitella EM-kisapaikkaa J-lohkosta.

Suomella on kuitenkin tiistaina loistava mahdollisuus avata pistetili EM-karsinnoissa, kun se matkustaa Armenian vieraaksi Kaukasiaan. Vastassa on varmasti ärsytetty kotijoukkue, sillä Armenia koki omassa EM-karsinta-avauksessaan 2-1 tappion Bosnia-Hertsegovinalle. Tasaisista lukemista huolimatta, Bosnia-Hertsegovina oli ottelussa selvästi niskan päällä ja Armenian onnistui iskeä ainokaisensa ottelun lisäajalla rangaistuspotkusta, kun joukkueen kirkkain tähti, Arsenalia seuratasolla edustava Henrikh Mkhitaryan upotti pallon pilkulta verkkoon.

Suomi suosikkina Armenian vierailulle.

Ottelun lähtökohdat ovat niukasti kallellaan vierasjoukkue Suomen hyväksi, sillä perustasoltaan ja viime aikaisten otteiden perusteella Suomi on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta Armenian vahva kotietu kaventaa luonnollisesti ottelun tasoeroa. Suomi on tällä hetkellä FIFA-rankingissa sijalla 59, kun Armenia puolestaan löytyy saman tilaston sijalta 101. Suomen joukkueen ongelmana on viimeaikoina olleet vierasottelut, sillä kuudesta edellisestä vierasottelustaan Suomi on voittanut vain kaksi (Viro, Ruotsi) ja hävinnyt neljä kertaa. Etenkin panoksellisissa otteluissa vieraskentällä Suomi ei ole saanut samanlaista draivia päälle kuin viime syksyisissä Kansojen Liigan kotiotteluissa Unkaria, Viroa sekä Kreikkaa vastaan, joissa Suomi otti rohkeasti pelinhallinnan itselleen ja loi maalipaikkoja kovalla tahdilla.

Suomi esiintyi Italia -ottelussa kolmen miehen topparilinjalla, joka oli uusi taktiikka Kanervan aikakaudella, mutta yhden ottelun perusteella kolmen miehen linja toimi ihan mukavasti vaikka Italia onnistuikin kaksi maalia Huuhkajien verkkoon iskemään. Italian ensimmäinen maali kimposi epäonnisesti Joona Toivion jalasta sisään ja toisessa maalissa puolustuksen kommunikaatio petti hetkellisesti ja myrkynnopea Kean karkasi toppareiden välistä maalintekoon. Suomi tuskin kuitenkaan lähtee Armenia-otteluun kolmen miehen linjalla, sillä tällä kertaa Huuhkajat on ottelussa se joukkue joka pitää palloa ottelussa enemmän ja ottaa sitä myöten pelin rytmityksen itselleen. Oletettavasti Kanerva valitsee muodoksi Kansojen Liigassa syksyllä hyvin toimineen 4-2-2 -muodostelman, joka on varmasti viime vuoden aikana iskostunut kaikkien pelaajien selkärankaan ja on todettu toimivaksi otteluissa, jossa Suomi nappaa pallollisen hallinnan itselleen.

Armenian riveistä ei nimimiehiä jonoksi asti löydy, mutta valioliigaseura Arsenalia edustava Henrikh Mkhitaryan on kovan tason pelimies ja koko Armenian joukkueen suurin syömähammas. Myös MLS-seura Chicago Fireä edustava Yura Movsisyan osoitti Kansojen Liigassa syksyllä, että maalinteko onnistuu, sillä viisi tehtyä maalia kuudessa UNL-ottelussa on kova suoritus siitä huolimatta, että Armenia pelasi D-liigaa, jossa vastassa oli Makedonia, Gibraltar sekä Liechtenstein. 

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin neljä kertaa ja yhtä ottelua lukuunottamatta Suomi on poistunut kentältä voittajana. Kerran Armenia venyi kotikentällään 0-0 tasapeliin Suomea vastaan, mutta muissa otteluissa Suomi on ollut parempi lukemin 0-2, 3-1 ja 1-0.

Pelivihje Armenia - Suomi -otteluun.

Ottelun 1X2-kerroinasetelma on kohtalaisen kohdallaan, mutta ottelun ennakkoasetelmia makustellen luvassa on todennäköisesti kahden tarkasti puolustavan ja riskejä välttelevän joukkueen kohtaaminen, joten odotettavissa on erittäin todennäköisesti vähämaalinen ottelu. Suomi pitänee ottelussa enemmän palloa ja kotijoukkue Armenia kyttää vastaiskuja ja erikoistilanteita, joista se pääsisi yrittämään maalintekoa.

Suomi osaa parhaimmillaan puolustaa todella laadukkaasti ja Armenian tasoinen joukkue pystytään varmasti pitämään nollilla jos Italia-ottelussa nähdyt hetkittäiset jäätymiset saadaan pidettyä poissa ja puolustuslinja pelaa hyvällä tasolla. Suomi saanee ottelussa varmasti muutaman laadukkaan maalipaikan rakennettua ja Teemu Pukin, Kasperi Hämäläisen sekä Robin Lodin on onnistuttava pistämään pallo verkkoon niistä paikoista, joita Suomi saa ottelun aikana rakennettua.

Luvassa on erittäin todennäköisesti vähämaalinen kamppailu, joka voi päättyä jopa maalittomaan tasapeliin tai ratkeaa maalin erolla suuntaan tai toiseen. operaattori poistettuin tarjoama kerroin 2,88 alle 1,5 maalin toteutumisesta kelpaa 38% arviolla hienosti pelikohteeksi.

Eri vedonlyöntiyhtiöt ovat isosti mukana EM-karsinnoissa ja tarjolla on pitkä lista vakuutettuja vetoja, riskittömiä vetoja, ilmaisvetoja sekä paljon muita kampanjoita & tarjouksia, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää EM-karsintoihin vetoja lyödessä, sillä niiden ansiosta saat reilusti lisäarvoa EM-karsintojen vedonlyöntiin!

Pelisuositus:

Armenia - Suomi: Alle 1,5 maalia.
2,88 @ operaattori poistettu.
Todennäköisyysarvio (yli-alle): 62-38%.
OA: 1,09.
Kerroinraja: 2,63.

operaattori poistettuLTA ILMAINEN TARJOUS EM-KARSINTOIHIN!

Kerroinvertailu Armenia - Suomi -otteluun:

Armenia - Suomi

4 faktaa joukkueista.

  • Molemmat joukkueet hävisivät karsintojen avausottelun.
  • Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin neljä kertaa ja Armenia ei ole onnistunut koskaan voittamaan Suomea.
  • Joukkueiden edellinen kohtaaminen on 2008 EM-karsinnoista.
  • Jos harjoitusotteluita ei huomioida, Suomi ei ole onnistunut tekemään maaliakaan kolmessa edellisessä vierasottelussa.

Suomen EM-karsintalohko, Lohko J.

# Joukkue: Ott. V T H M Pis.
1. Italia 1 1 0 0 2:0 3
2. Kreikka 1 1 0 0 2:0 3
3. Bosnia ja Hertsegovina 1 1 0 0 2:1 3
4. Armenia 1 0 0 1 1:2 0
5. Liechtenstein 1 0 0 1 0:2 0
6. Suomi 1 0 0 1 0:2 0

Suomen joukkue EM-karsintaotteluun Armeniaa vastaan.

Maalivahdit:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen.
Jesse Joronen, FC København.
Anssi Jaakkola, Reading FC.

Puolustajat:

Paulus Arajuuri, Brøndby IF.
Albin Granlund, Örebro SK.
Juha Pirinen, Tromsø IL.
Leo Väisänen, FC Den Bosch.
Sauli Väisänen, FC Crotone.
Joona Toivio, BK Häcken.
Valtteri Moren, Waasland-Beveren.
Mikko Sumusalo, FC Honka.

Keskikenttä ja hyökkäys:

Joni Kauko, Esbjerg fB.
Rasmus Schüller, Minnesota United.
Glen Kamara, Rangers FC.
Lassi Lappalainen, HJK.
Fredrik Jensen, FC Augsburg.
Tim Sparv, FC Midtjylland.
Thomas Lam, PEC Zwolle.
Rasmus Karjalainen, KuPS.
Robert Taylor, Tromsø IL.
Pyry Soiri, FC Admira Wacker Mödling.
Robin Lod, Sporting Gijon.
Kasper Hämäläinen, Legia Warszawa.
Petteri Forsell, MKS Miedź Legnica.
Teemu Pukki, Norwich City FC