Lauantaina koko urheilevan maailman katseet kääntyvät Wembleylle, kun Manchester United ja FC Barcelona kohtaavat Mestarien liigan finaalissa.

Viikonloppuna nähdään kutkuttavaa jalkapalloa, kun Englannin ja Espanjan sekä maailman parhaat seurajoukkueet ottavat yhteen Mestarien liigan loppuottelussa Lontoon Wembelyllä.

Maailman arvostetuin seurajoukkueiden koitos potkaistaan käyntiin klo 21.45 lauantaina. YLE TV2 näyttää ottelun suorana televisiolähetyksen lisäksi myös internetissä.

Barcelonan edellinen Mestarien liigan voitto on juuri Manchester Unitedia vastaan vuodelta 2009, jolloin raitapaidat löivät engelsmannit lukemin 2-0. ManU:n viimeinen mestaruus on vuodelta 2008. Molemmat seurat ovat voittaneet kyseisen kilpailun kolme kertaa.

Ottelun ennakkoasetelma on selkeä. Barcelona tulee pitämään palloa suurimman osan ajasta ja pyrkii lyhytsyöttöpelillään murtautumaan läpi United-puolustuksen.

United taas lähtee otteluun rikkomaan katalonialaisten pelinrakentelua ja hakemaan pallon riistojen kautta vaarallisia vastahyökkäyksiä. Avainasemaan punapaitojen pelitavassa nousevat nopeat laiturit, joiden avulla nopeat vastaiskut pyritään rakentamaan.

Maalijuhlaa ottelussa ei tulla näkemään, sillä tiukasti puolustava United ei juuri tilaisuuksia Barcalle anna. Vastavuoroisesti manchesterilaisten passiivinen pelityyli verottaa paikkoja myös Barcelonan maalilta.

Tehokas viimeistely nouseekin ottelun merkittävimmäksi kulmakiveksi. Punanutut näyttivät jo välierissä Schalkea vastaan, kuinka ammattilaisjoukkue hyödyntää maalipaikkansa. Kataloonien tehokkuus ei ole aivan samalla tasolla, sillä joukkue loi valtavasti paikkoja Real Madridia vastaan välierissä, mutta pallo löysi tiensä maalin vain kolmesti kahdessa ottelussa.

Manchester United tulee luultavasti antamaan brittiläisen rajua kohtelua Lionel Messille. Joku on joskus todennutkin, ettei häntä pysäytä muuten kuin rappaamalla sukille. Erotuomari Viktor Kassaille voi helposti ennustaa haastavaa iltapuhdetta, kun kovaotteinen United-puolustus kohtaa "kevät tuuleen" kaatuilevan Barca-miehistön. Mediassa paljon spekuloitu "filmaaminen" ei voi olla vaikuttamatta Kassain asenteeseen.

Urheiluveikkaus ennustaa:

Ottelun ratkaisu: United-kärkipari Wayne Rooneyn ja Chichariton tehokkuus/tehottomuus.

Lopputulos: United mestariksi lukemin 1-0.

Avausmaalin tekijä: Rooney

Avausmaalin syntyaika: 62. minuutti.