Eiliset pikakilpailut osoittivat taas ampumahiihtobetsauksen raadollisuuden. Lars Berger miehissä sekä Selena Gasparin naisissa osoittivat lajin uskomattoman kovan tason. Kymmenillä ja taas kymmenillä kilpailijoilla on mahdollisuus voittaa. Tänään siirrytään viestien maailmaan ja ainakin alustavasti Ukrainan naiset kiihottavat (vetomielessä) kovasti.

Naisten puolella on aina ollut viisi kovaa viestijoukkuetta: Norja, Venäjä, Ukraina, Ranska ja Saksa. Nyt kuitenkin Saksalla ei ole huippukuntoista Miriam Gössneria mukana ja varsin nuori joukkue vaikuttaa epävarmalta. Ranskalta sen sijaan puuttuu Marin Doran Habert (loukkaantui Östersundissa astuessaan mutalammikkoon), joten kolmen kärki vaikuttaa entistäkin vahvemmalta.

Norja luottaa äärimmäisen kovaan hiihtovauhtiinsa, mutta viestikilpailuissa usein ammunta nousee keskiöön. Tora Bergerin ankkuroima joukkue tulee varmasti olemaan kova viimeisellä lenkillä, mutta vaikka Norja on suosikki, on sillä myös kilpailussa suuri romahdusvaara. Venäjällä on todella tasainen joukkue, jonka jääminen mitalisijoilta olisi pieni yllätys.

Mutta sitten, tulee tämä kolmas joukkue:Ukraina! Viime vuonna maailmanmestaruuden voittanut ryhmä on pysynyt täysin ennallaan. Joukkue on todella tasainen, sillä on neljä äärimmäisen vahvaa ampujaa ja se on tottunut menestymään yhdessä. Ryhmän heikoin lenkki, Julia Dzhyma oli eilisen pikakilpailun viides! Ankkuriosuuden hiihtävä Olena Pidhrusna on ollut tasaisessa kunnossa alkukauden ja kaikki tietävät mihin pystyy kaksospari Vita ja Valj Seremenko.

Yllätysten hakijat huomioivat Italian sekä Puolan. Molemmilta löytyy joukkueista heikot lenkkinsä, mutta tarkalla ammunnalla ja muiden epäonnistuessa, joukkueet omaavat mahdollisuuden podiumille.

Suomi lähtee kilpailuun joukkueella Kaisa Mäkäräinen, Mari Laukkanen, Sanna Markkanen ja Annukka Siltakorpi. Menestysmahdollisuudet ovat olemattomat, mutta kahden ensimmäinen kierroksen jälkeen suomalaisjoukkue nähdään toivottavasti vielä kärjen tuntumassa!

Olosuhteet: Sään ei pitäisi vaikuttaa kilpailuun: tuuli on tyyni, aurinko paistaa ja ihmiset juovat katsomossa glühweinia.

Vedonlyönti: Voittajavedot: Ukraina 5,00 operaattori poistettu

H2H – vedot: Ukraina – Saksa 1 1,55 operaattori poistettu Norja – Ukraina 2 2,85 operaattori poistettu Ranska – Saksa 1 2,15 operaattori poistettu

Ukrainan joukkue on tasaisin ja myös varmin suorittaja porukasta. Ranskalta puuttuu myös huippuhiihtäjät, mutta joukkue ilman Habertiakin on vahva penkalla. Saksan ja Norjan tilanne omaa enemmän liikkuvia tekijöitä. Joukkueissa on useampikin nimi, joka saattaa romahtaa ampumapaikalla.

Veikkauksen supertripla 2Ainakin alustavan pelijakauman mukaan Norjaa on rastittu aivan liikaa voittajaksi - Ukrainan ja Venäjän voitot ovat alipelattuja. Italian venyminen pronssille on paras pommi-idea vain 3% kannatuksellaan. 

Vihjerivi: 1. Ukraina, Venäjä2. Ukraina, Venäjä, Norja3. Ukraina, Venäjä, Norja, Italia, Puola12 riviä – minimipanos 0,20€