Normaalimatkalla ammuntataidot korostuvat – ovatko sunnuntain epäonnistujat koonneet itseluottamuksensa vai jatkuuko tsekkiläisnaisten juhlat?

Sunnuntain sekaviestissä parasta osaamista esittivät naisten puolelta tsekkiläiset sekä ranskalaiset. Parasta hiihtovauhtia sen sijaan piti Tora Berger ja Kaisa Mäkäräinen. Mäkäräisen ammunta oli kuitenkin hidasta ja aikaa kului aivan liikaa penkalla. Suomalaisnaisista toinen, Mari Laukkanen epäonnistui täysin ammunnassaan, eikä hänen edesottamuksistaan jäänyt paljon jälkipolville tiedotettavaa. Toivottavasti Laukkanen pystyy tänään tasaiseen suoritukseen. Berger romahti pystyammunnassaan, joten tälle illalle lajin kuningattaren tulee kerätä itsensä uudestaan mieliäkseen podiumpaikoille. Lajin kolmas tähti, Darya Domracheva on myös aina varteenotettava kilpailija. Viime vuonna Domracheva oli samaisella matkalla toinen, Bergerin voittaessa.

Normaalimatkalla nimenomaan vahvat ampujat menestyvät, joten haetaan kovista hiihtäjistä, mutta epävarmoista ampujista, tänään rohkeaa ohipeliä. Gabriela Soukalova sekä Veronika Vitkova vakuuttivat sekaviestissä tasaisuudellaan. Ranskan Marie Laure Brunet osoitti myös nopeimpana ampujana, että itseluottamus on palannut ennalleen. Hiihtovauhti on kuitenkin täysin kateissa. Toinen kova ranskalaisnainen on Marie Doran Habert, joka oli ehkä jopa hieman yllättäen sekaviestissä toisen lenkin nopein hiihtäjä.Ammunta ei ole Habertin heikkous missään nimessä, mutta pystyammunta osoittautui viime vuonna kompastuskiveksi.

Myös puolalaisen Krystyna Palkan ammunta oli vakuuttavan oloista, eikä hiihtovauhdissa ollut erikoista moitittavaa. Tasainen kilpailija voi nousta tulostaulukossa korkealle.

Olosuhteet: Östersundin sääolot tulevat olemaan tänäänkin todella haastelliset. Puuskittainen kova tuuli, paitsi sotkee ammunnan, myös hankaloittaa hiihtämistä. Ruotsissa ollaan nautittu lämpimistä oloista, joten lumi on myös radalla varsin pehmyttä ja raskasta hiihtää. Kauden avauskisa ja erittäin haasteelliset olosuhteet – nyt saattaa olla yllätysten ilta!

PÄIVITYS 28.11.2013 KELLO 7:43!!Eilinen naisten kilpailu jouduttiin perumaan ja siirrettiin alkavaksi tälle päivälle kello 13:15 (paikallista aikaa). Tämä muuttaa olosuhteita huomattavasti - Östersundin viikon teema on ollut, että päivät ovat huomattavasti iltoja rauhallisempia sään puolesta. Tuuli ja vesisade ei välttämättä nouse tänään otsikoihin. Silti suosittelen yllätysten hakemista päivän kilpailuun!

Vedonlyönti: Voittajavedot: Palka top 3 17,50 operaattori poistettuKristina Palka on todella tasainen suorittaja ja haastavissa oloissa se voi riittää tänään pitkälle. Tarjottu kerroin podiumpaikasta on todella maukas haku!

H2H – vedot: Gössner – Solemdal 2 2,10 operaattori poistettuMiriam Gössnerin valmistautuminen kauteen meni täysin pipariksi pyöräilyonnettomuuden vuoksi. Saksalaisnaisen vahvuus, hurja hiihtokunto ei näin ole parhaimmillaan. Ammunnassa Gössner on ollut aina todella epävarma, eivätkä haastavat olosuhteet tai normaalimatka sovi hänelle millään muotoa. Solemndal osoitti sekaviestissä, ettei hänessä kunnossaan ole vikaa.

Veikkauksen superkaksari: Veikkauksen superkaksarissa peli-ideana on hakea kovia yllätyksiä olosuhteiden sekä ensimmäisen kisan johdosta. Tora Bergeron lajin kuningatar ja ainakin vihjeen laatimishetkellä alipelattu, joten häntä ei pidä sivuuttaa. Sen sijaan epävarmat ampujat Mäkäräinen ja Domracheva saavat jäädä peleistä.

Vihjerivi:1. Berger, Soukalova, Habert, Brunet, Palka2. Berger, Soukalova, Habert, Brunet, Palka, muu 2. sija25 riviä – minimipanos 0,50€

MUISTA MYÖS UV:N KOKO KAUDEN KATTAVA AMPUMAHIIHDON ENNAKKOPAKETTI - LUE TÄSTÄ!