Pikamatkalla hiihtovauhti ja ampumanopeus ovat avainasemassa – tässä lajissa ei hissuttelulla pärjää.

Sunnuntain sekaviestissä oikukkaat sääolot tekivät tepposensa ja moni huippunimi joutui kammottaviin oloihin. Muun muassa Tora Bergerin sulamista pystyammunnassa selittää varmasti sääolot. Torstaina kuitenkin oltiin kohtalaisen leudoissa olosuhteissa ja silti moni suurnimi suli ampumapenkalle.

Sprintissä kovavauhtiset hiihtäjät ovat parhaimmillaan ja ainakin sekaviestin perusteella Berger on edelleen yksi kovimmista. Bergerin normaalimatka meni kuitenkin penkalla pieleen ja kun sprintti ei ole aivan Bergerin mielimatkoja (eihän tuollainen taistelija ehdi niin lyhyessä ajassa edessä kisaan mukaan!), niin norjalainen tiputetaan tänään peleistä. Toinen kova hiihtäjä on Valko-Venäjän Darya Domracheva. Domracheva säästeli oletettavasti itseään sekaviestissä, mutta normaalimatkalla suksi kulki loistavasti ja neljällä sakollakin valkovenäläinen ylsi kuudenneksi. Kaisa Mäkäräinen antoi vakuuttavan näytön sekaviestissä, mutta normaalimatka oli aivan liikaa. Raskas keli, kenties huono suksivalinta tai sairastelut voivat selittää osan hiihtovauhdista, mutta ei Kaisan noin huonosti pitäisi silti hiihtää. Kaiken kukkuraksi hiihdon lisäksi suomalaiskaunotar ampui kuusi pummia penkalla, joten ei itseluottamus nyt ole kohdallaan.

Sekaviestissä parhaan esityksen jättivät sekä ranskalais- että tsekkiläisnaiset ja sama jatkui normaalikilpailussa. Marie Laure Brunet'n bravuurimatka on kuitenkin normaalikilpailu, eikä vahvan ampujan hiihtovauhti tai ampumanopeus välttämättä riitä sprinttikilpailussa. Marie Doran Habert on parempi pidemmällä matkalla, mutta hänen hiihtovauhtinsa oli sekaviestissä niin vakuuttava, että olisin lyönyt Habertin samantien sprintissäkin betseihin. Habert kuitenkin (ihan oikeasti) kompastui keskiviikkona mutaan, loukkaantui ja lähti kotiin.

Sen sijaan Gabriel Soukalova on ollut Östersundissa niin vakuuttava, että hän on pakkopeli. Eilisen kisan toinen, Anastasia Kuzmina on nimenomaan sprintissä parhaimmillaan, eikä häntäkään voi normaalikilpailun näyttöjen perusteella pudottaa mitenkään peleistä.

Vedonlyönti:

Voittajavedot:

H2H – vedot: Pikamatka sopii huomattavasti paremmin Ukrainan Olena Pidhrushnalle kuin Saksan Andrea Henkelille. Henkelin vahvuudet ovat nimenomaan hitaassa, varmassa tekemisessä ja normaalimatkalla. Ukrainalainen on esiintynyt varmasti Östersundissa ja pidän Pidhrushnaa tämän parin suosikkina. operaattori poistettulle ollaan toista mieltä – välitön betsi kehään!Henkel – Pidhrushna 2 2,02 operaattori poistettu

Veikkauksen supertripla: Kolmikko Domracheva-Soukalova-Kuzmina vaikuttaa niin vaaralliselta, että heitä kannattaa käyttää ankkureina, jos tykkää tehdä hajautuksia. Isomman revityksen tekijät ottavat mukaan yllättäjistä Norjan Synnove Solemndalin, jolle pikamatka on bravuuri. Tora Berger ei ole vakuuttanut, mutta peliprosentit ovat sen verran alhaiset, että ei häntä kannata kokonaan sivuuttaa.

Supertripla 4 - vihjerivi1. Domracheva,Soukalova, Kuzmina, Berger2. Domracheva, Soukalova, Kuzmina, Solemndal, Berger3. Domracheva, Soukalova, Kuzmina, Solemndal, Berger

48 riviä – minimipanos 0,20e