Urheiluveikkaus.com tarjoaa ennakkopaketin Rooman Timanttiliigan osakilpailuun eritoten vedonlyöjän kannalta.

Yleisurheilun Timanttiliiga on näkyvästi mukana Veikkauksen vedonlyöntilistoilla. Pelattavaa löytyy mm. erilaisten voittajavetojen merkeissä.

Illan ykköpuheenaihe on taatusti miesten 100 metrin sileä. Usain Bolt astelee ensi kertaa radoille tällä kaudella, eikä tule pääsemään helpolla. Siitä pitää huolen maanmies Asafa Powell.

Urheiluveikkaus.comin analyysi lajeittain:

100 metriä, miehet:

Rooman Olympiastadionilla kohtaavat universumin kaksi nopeinta miestä, kun Jamaikan Usain Bolt ja Asafa Powell pääsevät irti. Bolt on vanhoilla meriiteillään ennakkosuosikki, mutta vain lievä. Maailmanennätysmiehen kisakunto on täysi arvoitus, toisin kuin Powellilla, joka on aloittanut kauden lupauksia herättävästi.

Startti nousee ratkaisevaan asemaan, sillä nykykuntoisella Boltilla ei ole varaa jäädä telineisiin starttiraketti Powellia vastaan. Mikäli "Trelawnyn Salama" pääsee hyvin matkaan, jyrää hän loppusuoralla voittoon. Kirkossa Boltin voitto ei kuitenkaan ole kuulutettu.

Voittaja: Usain Bolt 1,22 Betfair (Asafa Powell 5,6 Betfair)

Voittotulos: 9,85

 

Kolmiloikka, miehet:

Kauden kärkituloksen Dohassa loikannut Teddy Tamgho loistaa tänään poissaolollaan. Tämä tekee miesten kolmiloikasta tasaisen koitoksen, jossa mahdollisuus voittoon on usealla hyppääjällä. Esiin nostamme 17,27 tällä kaudella hypänneen kuubalaisen Alexis Copellon. Haastajina ovat mm. kautensa aloittavat Ruotsin Christian Olsson ja britti Phillips Idowu. Myös Marian Oprealla on realistiset saumat voittoon.

Voittaja: Phillips Idowu

Voittotulos: 17,35

 

Keihäs, naiset:

Naisten keihäskilpailu on kolmen kauppa. Kilpailun mitalisijat jaetaan hyvin suurella todennäköisyydellä Maria Abakumovan, Christina Obergfjöllin ja kautensa aloittavan Barbora Spotakovan kesken. Venäläinen Abakumova ja saksalainen Obergfjöll ovat jo heittäneet tällä kaudella 65 metrin kaaria. Kisasta tulee tasainen koitos, sillä Spotakovakin pystynee heittämään samoille lukemille.

Voittaja: Abakumova, Obergfjöll, Spotakova

Voittotulos: 64,88

 

100 metriä aitajuoksu, naiset:

Naisten 100 metrin aidoissa menestyjät löytyvät Amerikan Yhdysvalloista. Ykkössuosikki on Dohassakin voittanut Kellie Wells, joka tuolloin kukisti kilpasisarensa huippuajalla 12,58. Myös muilla jenkeillä on sanansa sanottavana illan kilpailussa. LoLo Jones on radalla aina vaarallinen ja Danielle Carruthersin askel on kulkenut mallikkaasti alkukaudesta. Juoksun musta hevonen on kautensa avaava kanadalainen Perdita Felicien, jolla potentiaalia riittää.

Voittaja: Kellie Wells

Voittoaika: 12,55

 

800 metriä, miehet:

Miesten kasisatasella nähdään Kenialaisten välienselvittely. Ennakkosuosikkeina matkaan lähtevät Dohassa voiton napannut Asbel Kiprop ja hiljattain Brasiliassa kauden kärkituloksen juossut David Mutua. Kyseessä on hienoinen yllätys mikäli voitto lipeäisi kenialaiskaksikolta.

Voittaja: Asbel Kiprop

Voittoaika: 1:44.48

 

1500 metriä, naiset:

Naisten illan keskipitkälle matkalle nostamme myös kaksi suosikkia. Dohassa vastaavan matkan voitti Ukrainan Anna Mishchenko kauden kärkituloksella 4:03.00 ja uskomme saman tahdin jatkuvan. Ykkössuosikki on kuitenkin Brunein Maryam Jamal, joka ei tällä kaudella ole juossut kyseistä matkaa. Hän on kuitenkin luokaltaan lähes ylivertainen tähän seuraan.

Voittaja: Maryam Jamal

Voittoaika: 4:01.75