Suomi kohtaa tänään Georgian vuoden 2014 Brasilian MM-turnauksen Euroopan karsinnoissa.

Vaikka Georgia määritellään kaikella tavalla pikkumaaksi, ei Suomi voi lähteä tähän otteluun toppatakin liepeet auki.

Itse asiassa Etelä-Kaukasian entinen neuvostotasavalta on tällä hetkellä reilusti parempi jalkapallomaa kuin Suomi, mikäli FIFA:n maailmanrankingiin käy uskominen. Georgian listasijoitus on 65, kun taas Huuhkajat arvostetaan vasta maailman 88. parhaaksi jalkapallomahdiksi.

Sinivalkoisten MM-karsintaurakka alkoi lopputuloksesta huolimatta pirteällä esityksellä Ranskaa vastaan. Tuolloin gallialaiset olivat parempia Abou Diabyn maalilla, mutta varsinkin toisella puoliajalla Suomi pystyi pitämään palloa ja luomaan tekopaikkoja nimivahvaa ranskalaisryhmää vastaan.

Georgia on ehtinyt puolestaan pelata jo kaksi ottelua. Avauspelissään se piinasi maailman ykkösmaata, Espanjaa, häviten lopulta maalein 0-1. Toisessa koitoksessaan öljyvaltio nappasi arvokkaan 1-0-kotivoiton Valko-Venäjästä.

Huuhkajat kohtasi Ranska-ottelun jälkeen maaottelussa Tshekin ja tulos oli varmasti mielialaa nostattava. Loppulukemat kirjattiin sinivalkoisten hyväksi 0-1, kun Teemu Pukki onnistui iskemään ottelun ainoan osuman. Kyseinen voitto oli Suomen ensimmäinen kaksikon välisessä historiassa.

Vuonna 1991 itsenäistynyt Georgia ja Suomi kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa maajoukkuetasolla. UEFA:n ja FIFA:n jäseneksi maa pääsi itsenäistymistä seuraavana vuonna, mutta arpa toi joukkueet vastakkain ensi kerran vasta 20 vuotta liittymisen jälkeen.

Georgian joukkueen tunnetuin pelaaja suomalaiskatsojille lienee Veikkausliigan maalipörssiä johtava Irakli Sirbiladze. Turun Interiä edustava hyökkääjä on päässyt pelaamaan joukkueensa molemmissa karsintaotteluissa vaihtomiehenä jämäminuutteja.

Arvio: Avausmaali on jälleen arvossa arvaamattomassa. Suomelle se tietäisi käytännössä ottelun ratkeamista, mutta Georgian onnistuessa Huuhkajien iltapuhteesta tulee erittäin kivinen.

Pelivihje: Suomi 1,85 (operaattori poistettu), kokeiluun alle 1,5 maalia kertoimella 3,00 (William Hill)