[caption id="attachment_4797" align="alignnone" width="1024"]Viime vuonna ottelua seurasi yli 36 000 katsojaa[/caption]

Jääkiekon SM-liigassa pelataan historian toinen ulkoilmaottelu lauantaina, kun HIFK isännöi Helsingin Jokereita Olympiastadionilla. Talviklasikkoon on myyty tällä hetkellä yli 33 000 lippua, mutta irtolippuja on vielä tarjolla halukkaille.

 

 

HIFK - Jokerit

Talviklassikon tunnelmaa on menneellä viikolla on latistanut useat eri huhut ottelun järjestelyistä ja mahdollisesta perumisesta. Perjantaina koko kiekkoa seuraava kansa sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun HIFK:n joukkueenjohtaja markkinointijohtaja Roland Carlsson lupasi Ilta-Sanomien verkkosivuilla, että kiekko putoaa varmuudella Stadikalla lauantaina kello 15:00.

- Peli pelataan, sitä ei tarvitse miettiä. Jos mennään -20:n alle, niin sitten mietitään millä ehdoilla ottelu viedään läpi, Carlsson sanoi Talviklassikon infossa.

Ottelun lähtökohdat ovat käytännössä ympäripyöreät. HIFK vei vuosi sitten vastaavan ottelun nimiinsä lukemin 4-3 ja loppu oli historiaa - joukkue nosteli keväällä Kanada-maljaa. Ottelulla oli varmasti joukkueen yhteishenkeä parantava vaikutus ja tänäkin vuonna joukkueilla on varmasti erityislataus ulkoilmaotteluun. Viime vuonna joukkueiden ratkaisijoiksi nousivat nuoret tähdet Mikael Granlund ja Teemu Pulkkinen, jotka iskivät kaksi maalia mieheen.

Pakkasen purevuus ja mahdollinen huono jää vaikeuttavat ottelun läpivientiä, joten mitään maalijuhlaa on tuskin luvassa. Joukkueet pyrkivät varmasti pyörittämään neljää ketjua tasaisesti läpi ottelun ja tämä syö entisestään tähtipelaajien tehoja. HIFK on ollut viime aikoina Jokereita paremmassa vireessä, mutta tähän otteluun molemmilla joukkueilla on täysin poikkeuksellinen lataus ja ennakkoasetelmaa voidaan pitää erittäin tasaisena. Ottelu tulee todennäköisesti ratkeamaan erikoistilanteisiin. Se kumpi joukkue pystyy käyttämään saadut ylivoimat paremmin hyväkseen, kääntää ottelun nimiinsä.

Seuraa heitä:

Mikael Granlud, HIFK: SM-liigan paras sentteri ja tulevaisuuden NHL-tähti. Pystyy ratkaisemaan oivalluksillaan otteluita joukkueelleen yksin. Nauttii varmasti ulkoilmaottelusta eikä tule aristelemaan viileää keliä. Hyvin todennäköisesti punapaitojen paras pelaaja, jonka Petri Matikainen voi laittaa jäälle paikassa kuin paikassa. Varma suorittaja jokaisella osa-alueella.

Ville Peltonen, HIFK: Joukkueen johtaja sekä jäällä, että pukukopissa. Palasi loukkaantumisen jäljiltä huippukuntoisena kaukaloon ja on ollut vaikea pideltävä viime aikoina. Oli torstaina joukkueensa paras pelaaja kahdella osumalla, kun punapaidat hakivat 3-2 jatkoaikavoiton Espoon Bluesin vieraana.

Ossi Väänänen, Jokerit: Peltosen kaltainen suuri johtaja joukkueelleen. Ei loista pistetilastoissa illasta toiseen, mutta on narripuolustuksen tärkein lenkki. Ei kumarra ketään ja tarjoaa Granlundille, Peltoselle ym. HIFK-tähdille varmasti makuupaikkoja Stadikan lauantai-illassa.

Teemu Pulkkinen, Jokerit: Tulevaisuuden NHL-pelaaja jossa on paljon samoja elementtejä kuin nuoressa Teemu Selänteessä. Laukoo erittäin kovaa ja nopeasti, mutta puolustussuuntaan pelaamisessa on vielä paljon parannettavaa. Iski viime vuonna kaksi maalia samaisessa ottelussa ja on tänäkin vuonna vaikea pideltävä punapaidoille. Todellinen viivapelote ylivoimalla vihaisen laukauksensa vuoksi.

Urheiluveikkaus.com pelivihjeet otteluun:

Alle 4,5 maalia 2,00 operaattori poistettu.

H2H: enemmän tehopisteitä ottelussa, 1 = Toni Söderholm, X = Tasan 2 = Ossi Väänänen. Pelivalinta 1 = Toni Söderholm 3,20 operaattori poistettu.

H2H: enemmän tehopisteitä ottelussa, 1 = Ville Peltonen, X = Tasan 2 = Jarkko Ruutu. Pelivalinta 1 = Ville Peltonen 2,20 operaattori poistettu.