[caption id="attachment_5713" align="alignnone" width="360"]Tanskalle torjuntavoitto?[/caption]

Portugali pakkovoiton edessä.

Lvivin nimikkoareenalla kisaurakkaansa jatkavat tänään yllätysvoiton Hollannista taistellut Tanska ja Saksaa vastaan maaleitta jäänyt Portugali. Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Portugali tarvitsee voiton taistellakseen jatkopaikasta ja Tanskalle tasapelikin olisi todella tärkeä jatkopaikan kannalta. Luvassa on 90 minuuttia Portugalin myllytystä. Tanska luottaa vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. 

Tanskan avausottelun jälkeen median huomio kohdistui enemmänkin Hollannin "kriisiin" ja "huonouteen", kuin Tanskan hyvyyteen. Tosiasiassahan Tanska pelasi todella viisaasti ja kurinalaisesti. Hollannille ei yksinkertaisesti avautunut tilaa ja maalinteko tyssäsi viimeistään Tanskan maalivahtiin, Stephan Anderseniin. 

Portugalin kisa-avaus Saksaa vastaan sujui hyvin, jos katsotaan puhtaasti peliesitystä. 0-1 tappio ja maalittomuus ei tietenkään tyydyttänyt joukkuetta, mutta pelistä löytyi paljon positiivista. Maalipaikkoja joukkueelle avautui mukavasti ja paremmalla viimeistelyllä Portugali olisi voinut jopa voittaa ottelun.

Ottelun kulku

Ottelun käsikirjoituksessa ei liene epäselvää. Portugali pitää palloa ja yrittää löytää reittiä sumpun läpi. Tanska iskee vastaiskuista ja erikoistilanteista. Mitä pidemmälle Tanska saa pidettyä maalinsa puhtaana, sitä turhautuneempi Portugali ja Cristiano Ronaldo nähdään kentällä. Ronaldon oireilut tiedetään ja mikäli mies ajautuu tänäänkin kiukuttelemaan on Tanska onnistunut taktiikassaan täydellisesti. 

Portugalille olisi ensiarvoisen tärkeää saada avausmaali jo ensimmäisellä puoliskolla. Uskomme kuitenkin, että Tanskan uhrautuva ja taisteleva puolustus ottaa tänään itsestään kaiken irti ja pelissä nähtäneen vähän maaleja.

Toinen kokeilun arvoinen tässä ottelussa on pelata Tanskan voittoa tasoituksella. Kannattaa muistaa, että Tanska voitti Portugalin 2-1 kotiottelussaan viime syksyn EM- karsinnoissa, joten Tanskan voittokaan ei olisi mikään jättiyllätys.

Mahdolliset avauskokoonpanot:

TanskaS. AndersenL. JacobsenS. KjærD. AggerS. PoulsenW. KvistN. ZimlingD. RommedahlC. EriksenM. Krohn-DehliN. BendtnerPortugaliRui PatrícioJ. PereiraPepeBruno AlvesF. CoentrãoM. VelosoRaul MeirelesJ. MoutinhoNaniCristiano RonaldoHélder Postig