Kesän yksi odotetuimpia urheilutapahtumia, Wimbledonin avoin tennisturnaus, polkaistaan käyntiin maanantaina.

Ranskan avoimissa nähtiin miesten kaksinpelissä yltiötylsä turnaus, kun taas naisten puolella mielenkiintoa riitti aina viimeisiin palloihin asti.

Massakentät ovat nyt vain kaunis muisto tiilimurskaspesialistien ajatuksissa, sillä huipputenniksessä siirryttiin aidan toiselle puolelle, jossa ruoho on vihreämpää.

Wimbledonin alla miehet pelasivat neljä valmistavaa ruohoturnausta. Suurimpien, Hallen ja Queensin, turnausten mestaruudet menivät isäntämaiden Philipp Kohlschreiberille ja Andy Murraylle. Hieman pienemmissä Eastbournen ja 'S-Hertogenboschin turnauksissa muiden ylitse nousivat italialainen Andreas Seppi ja Dmitry Tursunov.

Naisten kovatasoisimman turnauksen Eastbournessa valloitti Marion Bartoli, joka finaalissa sai luovutusvoiton Petra Kvitovan kustannuksella. Pienemmissä kisoissa voittoihin nousivat Sabine Lisicki, Caroline Wozniacki, ja Roberta Vinci.

Miesten kaksinpelistä odotamme neljän suuren välienselvittelyä. Olisi megaluokan yllätys, mikäli mestaruus tai edes finaalipaikka irtoaa Rafael Nadalin, Novak Djokovicin, Roger Federerin tai Andy Murrayn ulkopuolelta. Maailmanlistan kärkinelikon lisäksi mahdollisia välieräpelaajia ovat ruotsalainen Robin Söderling ja loistavaa ruohokuntoa uhkuva Ranskan Jo-Wilfried Tsonga.

Kertoimien puolesta houkuttelevin pelivalinta mestariksi olisi huimasti kehittynyt isäntämaan ykköstoivo Andy Murray, jolla on täydet mahdollisuudet voittaa kotiturnaus ensimmäisenä brittinä sitten Fred Perryn vuoden 1936 mestaruuden. Pelillisesti kaikki ovat lyötävissä, mikäli vain pääkoppa kestää.

Kauniimman sukupuolen turnauksessa ei selkeää ykkössuosikkia ole, vaan mestaruuteen kykeneviä pelaajia on lähes kymmenkunta. Maria Sharapova on pelannut viime aikoina nousujohteisesti, ja venäläinen on ollut aina kuin kotonaan Wimbledonin nurmella. Ranskan avointen mestari Li Na kuuluu myös kauden kolmannen Grand Slam -turnauksen ennakkosuosikkeihin, eikä kannata unohtaa maailmanlistan kärkinaista Caroline Wozniackia. Williamsit Serena ja Venus tulevat Wimbledoniin puolikuntoisina, mutta amerikkalaisilla on tänäkin vuonna oma painava sanansa sanottavana. Pienenä yllättäjänä nostamme esiin tshekkiläisen Petra Kvitovan, jonka aggressiivinen voimalyönteihin perustuva pelityyli sopii loistavasti Lontoon ruohoalustalle.

Urheiluveikkaus.com ennustaa:

Miesten kaksinpelin mestari: Andy Murray 7,00 operaattori poistettu

Naisten kaksinpelin mestari: Maria Sharapova 5,00 operaattori poistettu