UFC palaa takaisin Brasiliaan viikonloppuna, jossa estradilla nähdään entisiä mestareita ja lajin kiistattomia legendoja.

Yhteen aikaan Anderson Silva ja Jose Aldo olivat vapaaottelun koskemattomia kiistattomia mestareita, jotka vaikuttivat kirjaimellisesti voittamattomilta, mutta muutamien vähintäänkin yllättävien tappioiden myötä kuviot muuttuivat. Viikonloppuna molemmat nähdään kuitenkin pitkästä aikaa samassa häkissä, kun Rio De Janeiron intohimoinen yleisö pääsee kannustamaan maansa legendoja kenties viimeistä kertaa samaan illan aikana. 

#1 Jose Aldo (28-4) vs. #4 Alexander Volkanovski (19-1) 

Alexander Volkanovski tuskin on täysin suuren kansan tiedossa, mutta nimi sietää ehdottomasti laittaa jo pikku hiljaa korvan taakse muistiin. Australialaistunut ottelija on toistaiseksi otellut tappioitta UFC:ssä kuuden ottelun verran ja voittoputken mainittavia voittoja ovat Darren Elkins ja Chad Mendes.  

Molemmat entiset ykköshaastajat joutuivat koville Volkanovskia vastaan. Elkins kävi useampaan otteeseen kanveesissa Volkanovskin voimakkaiden iskujen takia, sekä joutui selkeästi liian kovaan painimankeliin. Mendes puolestaan tyrmättiin toisessa erässä viime joulukuussa. Vakuuttavat otteet takaavat Volkanovskille nyt ottelun painoluokan ensimmäiseksi sijoitettua ottelijaa vastaan. 

Vaikka ei vielä nimeä piisaa, taitoa on. Volkanovski on osoittanut olevansa kokonaisvaltainen ottelija, hyvä yhdistelmä voimakasta painia ja tiputtavaa pystyottelua. Tärkeiden voittojen myötä Volkanovski uskaltaa ottaa välillä riskejä häkissä erikoisemmilla liikkeilla ja iskuilla, eikä liiemmin peruuttele tai anna mitään ilmaiseksi vastustajalle. 

Kahden perättäisen keskeytystappion jälkeen Jose Aldo näyttäisi vihdoin löytäneen vainunsa takaisin, vaikka toki vastustajat eivät ole olleet Max Hollowayn luokkaa. Höyhensarjan entinen monivuotinen mestari näytti Renato Moicanoa vastaan tarkalta ja viimeisteli vastustajansa runsaalla volyymilla iskujen muodossa toisessa erässä. 

Aldolla on edelleen tietenkin tekniikka tallella, kun katsoo edellisiä koitoksia. Nopeat jalkapotkut, tarkat sarjat, hyvät vastaiskut ja monipuolinen pystyottelu luovat Aldosta vaativan haasteen kenelle tahansa. Viimeisimmät vuodet ovat kuitenkin myös näyttäneet, että Aldo on ehdottomasti lyötävissä. 

Aldo vs. Volkanovski -pelivihje


Volkanovski omaa juuri sopivan tyylin Aldon yllättämiseen tämän kotikentällä, johon on aikaisemmin kyennyt vain Holloway. Australialainen painostaa eteenpäin omilla vahvuuksillaan ja sekoittaa aggressiiviseen pystyotteluun väsyttävää painia. Aldo on vahvoilla, jos Volkanovski seisoo edessä ja mittailee omia taitojaan teknisellä pystyottelulla, mutta oletettavasti vierailijan suunnitelmissa on olla tylysti iholla ja laittaa Aldo mankeliin. 

Pelivihje: Volkanovski suora voitto 
Kerroin: 2.10 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuillä betsi kiinni tästä!

Jared Cannonier (11-4) vs. Anderson Silva (34-9) 


Anderson Silvan ura huipulla tuli tiensä päätökseen jo 2010-luvun alkupuolella ja nykyisin brutaali totuus kertoo seuraavaa: viimeisimmästä seitsemästä ottelusta taskussa on vain yksi voitto. Kuinka paljon annettavaa keskisarjan legendalle enää todellisuudessa on? Hyvin vähän korkeimmalla tasolla, mutta nimensä voimin katsojia vetävä ottelija on edelleen kannattajien suosiossa. 

Keskisarjan entinen kiistaton kuningas on hidastunut ja terävin kärki tylsistynyt. Reaktioihin ja vahvasti vastaiskuihin luottanut Silva ei kykene enää entisaikojen urotekoihin, kun ikää on jo roimat 44 vuotta. Hänen tehtävänsä on lähinnä viihdyttää potentiaalisilla hienoilla tekniikoilla ja kenties herätellä joitain muistoja otteluillaan vanhoista hyvistä ajoista. Viimeistä viedään ennen tuota pikaa, vaikka Silva edelleen pystyy pitämään puolensa alemman kastin ottelijoita vastaan. 

Jared Cannonier olisi ollut viime vuosikymmenen Silvalle mitätön alkupala, mutta viikonloppuna entisellä raskaansarjan ottelijalle on mahdollisuus aiheuttaa brasilialaiselle yleisölle suurta surua heidän silmien edessä. 

Amerikkalainen on erittäinen vahvakätinen ottelija, joka mielellään ampuu kovilla missä tahansa tilanteessa. Hänellä riittää voimat puolustamaan vahvoja mattohyökkäyksiä ja mielellään ottaa taidoistaan mittaa riskialttiilla iskemisellä lähietäisyyksillä. 

Cannonier vs. Silva -pelivihje 


Molempien vahvuudet lepäävät luonnollisesti pystyottelussa ja Cannonier ei tietenkään ole teknisesti Silvan tasolla. Jos lajin legendalla olisi vielä yksi mahdollisuus tarjota näyttävä tai edes tyydyttävä tyrmäys, niin se on tässä. Silvaa sopii kokeilla maltillisella panoksella, sillä tarjolla on suurta kerrointa lopetusvoitolle, eikä sen pitäisi olla mahdotonta Cannonierin tasoista iskijää vastaan. 

Pelvihje: Silva lopettamalla 
Kerroin: 5.25 [operaattori poistettu] 

Iske operaattori poistettuillä betsi kiinni tästä!