Washington Capitals jatkoi siitä mihin jäi ja antoi jälleen kerran Las Vegas Golden Knightsille tupenrapinat.

Puolustava Stanley Cup-mestari Washington Capitals tiesi mitä tuleman pitää, kun Capital One-areenalle saapui vieraaksi viime kevään pudotuspeleistä tuttu Las Vegas Golden Knights. Isännillä ei ollut varaa hävitä tätä taistoa äänekkään kotiyleisön edessä ja se näkyi lopputuloksin 5-2.

Capitalsien pelätty ylivoima teki jälleen tulosta avauserässä. Joukkueen pitkän linjan tähtisentteri Nicklas Bäckström antoi nappisyötön laidalta maalin edessä seisovalla Jevgeni Kuznetsoville ja tämä siirsi kiekon Marc-Andre Fleuryn taakse.

Kuznetsov jatkoi pisteiden tehtailua toisessa erässä, kun vastahyökkäyksen päätteeksi hän syötti kiekon lämäriään virittävälle Aleksander Ovetškinille ja kapteeni ei erehtynyt. Vegas onnistui kaventamaan lukemiksi 2-1 nopeasti venäläistähden maalin jälkeen, mutta mestareiden suvereeni ylivoima teki taas tuhojaan kolmannen erän alussa, kun Bäckström vei kotijoukkueen 3-1 johtoon Kuznetsovin syötöstä.

Vieraat yrittivät kaikkensa ja pääsivät jälleen kerran maalin päähän Reilly Smithin avulla, joka löi lukemiksi 3-2. Isännät eivät kuitenkaan hellittäneet otetta.

Ovetškin laukoi illan toisen maalinsa taas kerran Kuznetsovin syötöstä ja T.J Oshie viimeisteli tyhjällä maalilla lukemiksi 5-2. Venäläissentteri keräsi ottelusta tyylikkäät tehopisteet 1+3=4 ja nousi NHL:n pistepörssin kuudennelle sijalle (3+4=7).

Ottelun ainut suomalainen, Erik Haula, rekisteröi mittelössä yhden jäähyn, kaksi laukausta ja 14:01 minuuttia peliaikaa. Kyseessä oli vähintäänkin hiljainen ilta porilaiselle.

Ovetškin puolestaan teki jälleen kerran NHL-historiaa.

33-vuotias venäläinen nousi kahdella maalillaan pykälän verran tilastoissa, sillä Capitalsien maalijyrällä on kasassa 121 ottelua, joissa hän on tehnyt kaksi maalia tai enemmän. Kyseisessä tilastossa hän on nyt Jari Kurrin kanssa samoissa lukemissa.  Moskovalaisen edellä ovat enää Jaromir Jagr (127 ottelua) ja Teemu Selänne (131). Moni voikin jo tässä vaiheessa veikata, että seitsenkertainen maalipörssin voittaja tulee raivamaan tiensä tämänkin listan kärkeen.

Tällä kaudella Ovetškin on nakuttanut kelpo tehot 4+1=5 ja sopii olettaa, että kauden edetessä maalikonkari tulee tänäkin vuonna taistelemaan maalikuninkuudesta liigan nousevia tähtiä vastaan. Urallaan hän on takonut tähän asti 611 maalia taalajäillä alkaen kaudesta 2005-06.