Englantilasijoukkueet vahvoilla Eurooppa-liigassa

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelataan torstaina kolmas ottelukierros. Englantilasijoukkueet ovat aloittaneet pelinsä loistavasti, sillä sekä Arsenal että Leicester ovat voittaneet molemmat pelaamansa ottelut.

Arsenal – Molde

Norjalaisjoukkue Molde on intoutunut hurjaan kuuden ottelun voittoputkeen. Eurooppa-liigan lohkopeleissä se on voittanut molemmat ottelunsa, kun irlantilainen Dundalk kaatui 2-1 ja Rapid Wien niukasti 1-0. Norjan mestaruus on karannut käsistä, kun se on 16 pistettä perässä ylivoimaisesti sarjaa johtavaa Bodo/Glimtiä.

Arsenalille B-lohko on naurettavan helppo ja toistaiseksi Mikel Artetan ryhmä on napannut kaksi helpohkoa voittoa vastustajistaan. Nytkin harva uskoo Molden voittoon, varsinkin kun Arsenal otti viime viikonloppuna hienon voiton Manchester Unitedista. Arteta saattaa lepuuttaa muutamaa avainpelaajaansa torstain ottelussa, sillä ensi viikonloppuna joukkue pelaa tärkeän Valioliigapelin Aston Villaa vastaan.

Leicester – Braga

Leicesterin tärkein pelaaja Jamie Vardy on tällä hetkellä huippuvireessä, sillä Englannin maajoukkuehyökkääjä on tehnyt maalin kolmessa viimeisessä ottelussaan. Vardy oli uskomattomalla pelipäällä viikonloppuna Leedsiä vastaan, kun Leicester nousi upealla voitolla Leedsistä Valioliigan kakkoseksi.

Portugalilainen Braga on pelannut toistaiseksi sekä Eurooppa-liigassa että kotimaisessa sarjassa melko vähämaalisia otteluita. Carlos Carvajalin valmentama joukkue on kuitenkin kovassa voittoputkessa, sillä Bragan edellinen tappio on yli kahden kuukauden takaa. Carvajal lähteekin illan otteluun puolustusvoittoisella taktiikalla, joka voi olla myrkkyä Leicesterille.

Ludogorets – Tottenham

Tottenham lipsahti viikko sitten Eurooppa-liigan ottelussa belgialaista Antwerpia vastaan. Jose Mourinhon ryhmän hyökkäyspeli on ollut vakuuttavaa, mutta Belgiassa se jäi nollille ja ilman pisteitä. Viime viikonloppuna Gareth Bale teki avausmaalin Spursin paidassa, ja Harry Kane paukutti jo kauden 11. maalinsa.

Bulgarialainen Ludogorets ei ole Spursille mikään helppo vastus. Hollantilainen Elvis Manu teki edellisellä kierroksella hattutempun LASK Linziä vastaan, vaikka Ludogorets hävisikin tuon ottelun. Jos Ludogorets mielii jatkoon J-lohkosta, on sen avattava pistetili Tottenhamia vastaan.

Milan – Lille

Milan on ehkä hieman yllättäen noussut Serie A:n suureksi puheenaiheeksi. Joukkue on edennyt voitosta voittoon ja ikinuori Zlatan Ibrahimovic paukuttaa maaleja viikosta toiseen. Nyt Zlatan hakee avausmaalia tämän kauden europeleissä, kun vastaan tulee Lille. Milan on pelannut kaksi europeliään loistavasti, joten Lille joutuu kovaan kyytiin San Sirolla.  Lille on kuitenkin pelannut koko alkukauden ilman yhtään tappiota ja Christophe Galtierin valmentama ryhmä on Ranskan liigassa vain kaksi pistettä johtavaa PSG:ta jäljessä.

Katso kaikki illan tv-ottelut täältä!