Nyt se on tapahtunut. Kun aina on puhuttu ulkomaisista pelaajahankinnoista ja niiden määrästä, niin viime torstaina Eurooppa -liigassa pelatussa ottelussa erään portugalilaisjoukkueen avauskokoonpanossa ei ollut kentällä yhtäkään Euroopasta kotoisin olevaa pelaajaa.

Vitoria Guimaraes teki historiaa

Portugalilainen Vitoria Guimaraes jalkapallojoukkue veti historian kirjat uusiksi torstaina Eurooppa -liigassa pelatussa avausottelussa Salzburgin Red Bullia vastaan, kun joukkueen kentällä olleesta 11. ensisijaisesta pelaajasta, kukaan ei omannut eurooppalaista kansalaisuutta.

Joukkueen ensimmäinen 11. pelaajan kokoonpano koostui siis neljästä brasilialaisesta, kahdesta kolumbialaisesta, venezuelalaismiehestä, uruguaylaisesta, ghanalaisesta, perulaisesta sekä norsunluurannikkolaismiehestä.

Tapaus on herättänyt huomiota ja hilpeyttä Eurooppa -liigassa juuri sen takia, koska joukkueen avauskokoonpanossa ei ollut yhden yhtään eurooppalaista miestä maanosan nimeä kantavassa liigassa, vaan se oli kasattu kokoon lähinnä etelä-amerikkalaisista pelaajista.

Ilveilystä huolimatta, eurooppalaista vapaa kokoonpano Eurooppa -liigassa kuitenkin tuotti aluksi tulosta, sillä kotijoukkueena pelannut Vitoria Guimaraes hallitsi ensimmäistä puoliskoa ottelusta, ja sai brasilialaisen Pedraon toimesta potkaistua maalin ottelun 25. minuutilla.

Juuri ennen puoliaikaa Salzburgin Valon Berisha sai kuitenkin kammettua vierasjoukkueen tasoihin tekemällään maalilla Samassekoun avustuksella. Ottelun toisella puoliajalla ei enää maaleja tehty, ja ottelu päättyikin tasalukuihin 1-1.

Tästä ehkä hieman huvittavasta kunniasta olla ensimmäinen joukkue Eurooppa -liigassa, jossa ei ollut kentällä avauskokoonpanossa yhtäkään eurooppalaista pelaajaa, lähti taas samat vanhat puheet liikkeelle ulkomailta ostettujen pelaajien rajoittamisesta.

Nämä samat vanhat puheet kävivät ylipäätänsä pelaajien määrästä, ja pitäisikö olla jonkunlainen tietty suhteutus määrällisesti paikallisiin pelaajiin. Tästä hyvänä esimerkkinä käytetään yleensä Englannin jalkapallomaajoukkuetta.

Englanti on suuri jalkapallomaa ja laji on hyvin suosittu kansan keskuudessa, ja Englannista löytyy kovia joukkueita niin Valio- , Mestarien- , sekä Euroopan Liigoissa. Ainoa niin sanottu ongelma tässä on, että suuri osa Englannissa pelaavista lahjakkuuksista tulevat Englannin ulkopuolelta, jolloin he eivät voi edustaa maajoukkueessa, ja yleensä lähtevät maailman cupeissa takaisin edustamaan omaa maataan. Englanti siis kovantasoisena jalkapallomaana putoaa kärjestä keskitasolle ja myös menestyy juuri ja juuri keskivertaisesti, sillä englantilaispelaajat ovat sekoittuneet hyvin ulkomaalaisten tähtipelaajien keskuuteen, ja joissain joukkueissa ovat myös vähemmistönä.

Samaa siis irvailtiin nytkin torstain ottelussa: ”Miten eurooppalaisessa jalkapallojoukkueessa ei voi olla yhtään eurooppalaista pelaajaa?”

Oli miten oli, Eurooppa Liiga jatkuu jälleen tämän kuun lopussa torstaina 28. syyskuuta, jolloin taas nimekkäät joukkueet ottavat mittaa toisistaan.  Lähde katsomaan Eurooppa -liigan syksyä tuplatulla pelikassalla, ja oivan tilaisuuden siihen tarjoaa BetFinal.

Talleta 25€ niin pelaat 50€ kanssa

Mikäli Euroopan Liigan, ja muiden suurien sarjojen että lajien kiinnostus on kova, vedonlyönnin mahdollisuudet on siihen erittäin hyvät BetFinalin luona. Lisäksi saat hyvää tatsia urheiluveikkaukselle, kun aloituspääomasi kaksinkertaistetaan 100% talletusbonuksella! Talleta siis pelitilillesi 25 euroa, niin pelaat tämän mahtavan vedonvälittäjän kohteita mehevillä kertoimilla yhteensä 50 euron edestä.

Eli lyhykäisyydessään, kun talletat 25€ , pelaat 50€ kanssa. Yksinkertaisen helppoa, ja totta.

Uusia asiakkaita aina hellitään, joten nyt kannattaa kokeilla vedon tekemistä tällä vedonlyönnin ammattilaisella. Erikoisuutena Betfinal tarjoaa sivullaan erilaisia vakuutuksia, vetokupongeille, joten kannattaa tutustua myös niihin kampanjasivujen kautta, niin saat omasi pois jos esimerkiksi kuponki häviää yhden lisäaikamaalin takia. Klikkaa tätä alla olevaa linkkiä, niin pääset suoraan BetFinalin luokse veikkaamaan maailman suosituimpia vedonlyöntikohteita, niin jalkapallossa, jääkiekossa kuin moottoriurheilun puolellakin. Ota siis kaikki voittomahdollisuudet käyttöön BetFinalin tarjoamien etujen käsittämättömän hienojen etujen kanssa, joihin kiinni pääsee pikkurahalla. Ei muuta kuin onnea peleihin sinulle!

Klikkaa itsesi lyömään vetoa BetFinalin luona tästä