Usean painoluokan maailmanmestari palaa kehään Japanissa uudenvuodenaattona.

Floyd Mayweatherin eläkepäivät ovat jälleen kerran hetken verran historiaa. 

Yksi kaikkien aikojen nyrkkeilijöistä tekee paluun kehään japanilaisessa RIZIN 14-tapahtumassa uudenvuodenaattona. Vastustajaksi asettuu 20-vuotias potkunyrkkeilijä ja vapaaottelijanakin tunnettu Tenshin Nasukawa

Uutinen julkistettiin Japanissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa myöhään sunnuntai-iltana. 

- Tämä nuorukainen on todella erikoinen. Hän on vahva ja nopea. Olen vanha nyt. Minulla on enemmän kokemusta, mutta hänellä on tietysti nuoruus puolellaan, Mayweather sanoi lehdistötilaisuudessa MMA Weeklyn mukaan. 

Lehdistötilaisuudessa myös vahvistettiin, että toistaiseksi ottelun säännöistä ja painoluokasta ei olla vielä päätetty. Tietojen mukaan Mayweather tuskin suostuu vapaaottelusääntöihin ja saatamme sen sijaan nähdä kamppailuottelun muokatuilla pystyottelusäännöillä. 

Mayweather vihjaili seuraajilleen Instagramissa kuvilla, jossa hänellä on vasemmassa kädessä vapaaotteluhansa ja oikeassa kädessä nyrkkeilyhanska. Varmaa on ainakin se, että puhdasta nyrkkeilyottelua tuskin nähdään uudenvuodenaattona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

December 31st 2018 #Tokyo

Henkilön Floyd Mayweather (@floydmayweather) jakama julkaisu

 

- Me keskustelemme siitä vielä. Saamme asiat järjestykseen seuraavien viikkojen aikana, Mayweather varmisti. 

Alkuvuodesta Mayweather kiusoitteli mediaa ja faneja lukuisilla vapaaotteluun viittaavilla kuvilla ja videoilla sosiaalisessa mediassa. Nyrkkeilijä myös itse antoi kommentteja medialle mainiten, että hän oli keskusteluissa UFC:n kanssa ja harjoitteli tuolloin myös matto-ottelemista. Huhut Mayweatherin ja Conor McGregorin uusintaottelusta vapaaottelusäännöillä kävivät vahvoina, mutta ottelu ei koskaan käynyt toteen. 

Hiljattain kerrottiin myös hyvin mahdollisesta revanssista Mayweatherin ja Manny Pacquiaon välillä, mutta uusinta jäi toteutumatta ja filippiiniläinen ottelee puolestaan tammikuussa Adrien Broneria vastaan. 

Viime aikoina UFC:n kevyen sarjan mestari Khabib Nurmagomedov on haastanut Mayweatherin kamppailuotteluun useampaan kertaan julkisesti. Venäläinen mitä ilmeisimmin haluaa kohdata amerikkalaisen Venäjällä, mutta tämäkin jäänee pelkästään huutelun tasolle. 

Mayweatherille tuleva ottelu Nasukawaa vastaan on hänen ensimmäinen sitten voitettuaan McGregorin nyrkkeilykehässä elokuussa 2017. "Money" pysäytti irlantilaisen kymmenessä erässä teknisellä tyrmäyksellä ja ilmoitti jäävänsä pysyvästi eläkkeelle saldolla 50-0. 

Nasukawan ammattilaissaldo potkunyrkkeilyssä on 27 voittoa ja ei tappioita. Vapaaottelussa 20-vuotias on otellut neljästi ja voittanut jokaisen ottelun.