Harvaa F1-kautta on odotettu yhtä jännittävin fiiliksin, kuin tulevana viikonloppuna Australiassa alkavaa kautta 2009. Kisojen viihdyttävyyden ja tallien taloudellisen tilanteen parantamiseksi tehdyt sääntö- ja laitteistouudistukset ovat asettaneet F1-talleille täysin uusia haasteita ja jokaisella tallilla on entistä paremmat mahdollisuudet yltää kärkeen.

Aerodynamiikassa suurimmat uudistukset koskevat pienempiä takasiipiä ja leveämpiä etusiipiä. Uutuutena kuljettajat voivat itse säätää siipiä kesken kilpailun – kahdesti ratakierroksen aikana. Edellisen kerran kuljettajat vaikuttivat tällä tavalla autonsa kulkuun vuonna 1969.

Aerodynamiikan säätönappien lisäksi kuljettajien ohjaamoa koristaa uusi nappula KERS. KERS on laite, joka kierrättää jarrutusenergian takaisin kuljettajan käytettäväksi. Painamalla KERS-nappia kuljettaja saa käyttöönsä ylimääräiset 85 hevosvoimaa 6,6 sekunnin ajaksi. KERSiä voisi kutsua leikkisästi ”ympäristöystävälliseksi ohitusnappulaksi”.

Edellämainittujen uudistusten lisäksi F1-sarjassa palataan sileisiin renkaisiin, testaaminen on kielletty kauden alkamisen jälkeen ja moottoreiden on kestettävä tuplasti se kilometrimäärä, mikä vaadittiin kaudella 2008.

Suomalaisia on jälleen kerran mukana kilpailemassa moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Suomea F1-sarjassa edustavat Kimi Räikkönen ja Heikki Kovalainen. 

Kauden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen ei lähde ennustamaan kauden 2009 avaavan Australian osakilpailun voimasuhteita. Räikkönen on kuitenkin luottavainen, että Ferrari on huippuiskussa heti alusta alkaen.

- On vaikea tehdä mitään arvioita, kun ottaa huomioon kaikki tälle kaudelle tehdyt sääntöuudistukset, Räikkönen sanoi Autosport-lehdelle.

- Ferrari oli erittäin kilpailukykyinen testien aikana, mutta F60-auton todellinen testi on Melbournessa, jolloin olemme radalla muiden kanssa saman bensalastin kanssa.

- Vasta silloin nähdään, kuinka vahvoja olemme. Selkeämmän kuvan saamiseksi voi joutua odottamaan muutaman kisan verran, Räikkönen totesi.

Ensimmäisellä kaudellaan menestykseen tottuneessa tallissa ajanut Heikki Kovalainen jäi täysin mestariksi kruunatun Lewis Hamiltonin varjoon. Uusi kausi ja sen tuomat muutokset F1-sarjaan asettaa suomalaisen ainakin alkukaudesta samalle lähtöviivalle tallitoverinsa kanssa.

- Vielä on liian aikaista, mutta toivon, että tämä vuosi voisi olla minun vuoteni. F1-kuljettajana jokaiseen kauteen täytyy lähteä mestaruus mielessä, muuten hommassa ei ole järkeä, Kovalainen sanoi formula1.comin verkkosivuilla.

- Minä todella uskon uuteen kauteen lähdettäessä, että minulla on kaikki mahdollisuudet yltää mestariksi. Olen oppinut niin paljon viime vuodesta, olen kehittynyt niin henkilönä kuin F1-kuljettanakin, Kovalainen jatkoi.

F1-kuljettajien tallit, numerot ja kuljettajat kaudella 2009:

McLaren-Mercedes

1 Lewis Hamilton (GBR) 2 Heikki Kovalainen

Ferrari 3 Felipe Massa (BRA)

4 Kimi Räikkönen

BMW

5 Robert Kubica (POL)

6 Nick Heidfeld (GER)

Renault

7 Fernando Alonso (ESP)

8 Nelsinho Piquet (BRA)

Toyota

9 Jarno Trulli (ITA)

10 Timo Glock (GER) Toro Rosso 11 Sebastien Bourdais (FRA)

12 Sebastien Buemi (SUI)

Red Bull

14 Mark Webber (AUS)

15 Sebastian Vettel (GER)

Williams

16 Nico Rosberg (GER)

17 Kazuki Nakajima (JPN)

Force India

18 Adrian Sutil (GER)

19 Giancarlo Fisichella (ITA)

Brawn GP

20 Jenson Button (GBR)

21 Rubens Barrichello (BRA)

 

F1-kaudella 2009 ajetaan 17. kilpailua. Kausi alkaa Melbournesta maaliskuun lopussa ja päättyy Abu Dhabissa 1. marraskuuta.

F1-Kilpailukalenteri 2009

29.03. Australian GP 05.04. Malesian GP 19.04. Kiinan GP 26.04. Bahrainin GP 10.05. Espanjan GP 24.05. Monacon GP 07.06. Turkin GP 21.06. Iso-Britannian GP 12.07. Saksan GP 26.07. Unkarin GP 23.08. Euroopan GP (Valencia) 30.08. Belgian GP 13.09. Italian GP 27.09. Singaporen GP 04.10. Japanin GP 18.10. Brasilian GP 01.11. Abu Dhabin GP

Lähteet: www.formula1.com, YLE