Tällä viikolla ei ajeta Formula 1-sarjassa GP:tä, mutta koska kausi on ollut todellakin täynnä hurjia käänteitä ja draamaa, käsittelemme aihetta silti tälläkin viikolla. Viime viikolla ajettu Italian GP oli yllätyksiä täynnä, kun Ferrari jäi yllättäen kotikisassaan Monzan radalla pahasti Mercedeksen taakse. Vettel menettikin siis sunnuntaina ykköspaikkansa mestaruustaistossa. Nyt johdon otti Lewis Hamilton ja eroa Vetteliin on tällä hetkellä 3 pistettä. Mistään katastrofista ei siis suinkaan ole kyse, mutta kyllähän tuo sunnuntainen kisa pisti pakkaa joka tapauksessa taas sekaisin, niin sarjataulukossa kuin kotikatsomoissakin.

Mercedes oli sunnuntain kisassa suorastaan ylivoimainen nopeudessa. Monzan radan tapahtumat eivät kuitenkaan Vettelin mielestä vielä määritä kisan suuntaviivoja, mitä loppukauteen tulee. Vettel uskoo yhä Ferrarin tämänvuotiseen autoon ja kauden finaalista onkin hänen mukaansa tulossa upea.

Niki Lauda Mercedekseltä pohtii Ferrarin epäonnistumisen johtuvan viikonlopun kisassa erittäin pahasti auton säädöissä. Vettel onkin ollut melko lailla samoilla linjoilla, vaikkei aivan suoraan sitä ole sanonutkaan. Hänen oli kuitenkin vaikea saada tuntumaa autoon jo heti startin jälkeen ja viimeisten 20 kierroksen aikana hänellä oli todella suuria vaikeuksia. Kausi on kuitenkin pitkä, eikä Vettel aio aiheuttaa pettymystä ihmisille, jotka ovat häneen ja autoon panostaneet, unohtamatta tietenkään faneja.

Jos mietitään tulevia ratoja, on aivan selvää, että loppukaudella Mercedeksen voidaan odottaa olevan vahvoilla ainakin radoilla, jotka ovat Sepang, Suzuka, Austin ja Abu Dhabi. Siltä ainakin vaikuttaa paperilla. Tämäkään ei kuitenkaan Vetteliä suuremmin heilauta suuntaan tai toiseen, mies on jälleen kerran ilmiömäisen tyyni ja optimistinen.

Räikkösen taktiikka oli yllättävä

Kimi Räikkönen teki varikkokäynnin monenkin mielestä yllättävän ajoissa, sillä Jäämies ajoi renkaiden vaihtoon jo 15. kierroksella. Mitä ilmeisemmin Räikkönen oli jumissa Lance Strollin sekä Esteban Oconin takana, eikä odotuksista huolimatta lähtenyt yrittämään ohitusta, vaikka hänellä olikin paljon parempi vauhti.

Ensi viikolla kisataan Singaporessa, jossa yleisesti ottaen Ferrarilla on ollut parempi menestys. Kisat ajetaan tarkalleen ottaen 15. syyskuuta – 17.syyskuuta.

Singaporen GP

Tämä kerrassaan upea rata otettiin käyttöön vuonna 2008. Se oli tuolloin ensimmäinen F1-osakilpailu, joka ajettiin keinovalaistuksessa. Se on itse asiassa valaistu niin tehokkaalla tavalla, että olosuhteet ovat kuin päivänvalossa. Näkyvyys on siis erinomainen pimeälläkin. Rata on FI-sarjan luottoarkkitehdin, Hermann Tilken suunnittelema ja se sijaitsee Marina Bayn alueella Singaporessa. Miljöö muistuttaa paljon Monacoa, mutta se on sitä paljon leveämpi sekä operaattori poistettu. Rataa ajetaan vastapäivään ja se sisältää yhteensä 24 mutkaa ja 2 siltaa. Singaporessa ajetaankin iltakisa, mistä kuljettajat ovat pitäneet. Ohittaminen tällä radalla on kuitenkin melko vaikeaa, siitäkin huolimatta, että siihen on toistuvasti yritetty tehdä muutoksia. Osa kuljettajista myös kokee, että rata on liian pomppuinen.