Viikonlopun UFC:n pääottelussa nähtiin tyly lopetus jo kamppailun ensimmäisellä minuutilla. 

Cain Velasquezin ensimmäinen ottelu sitten 2016 ei olisi voinut mennä enemmän pieleen viikonloppuna UFC Phoenix -tapahtumassa. Entinen raskaansarjan mestari kärsi avauserän tyrmäystappion, sekä polvivamman ja edessä saattaa olla taas sairasloma.  

Francis Ngannou osui pysäyttävällä alakoukulla lähietäisyydeltä ja tiputti Velasquezin mattoon. Samassa entisen mestarin polvi petti ja kamerunilainen tyrmääjä viimeisteli uhrinsa mattoiskuilla. Mittelö kesti vain 26 sekuntia. 

Vaikea 2018 on takana päin ja Ngannou on tällä hetkellä kahden ottelun voittoputkessa. Tyrmäyksien myötä "The Predator" on matkalla kohti uutta mestaruusottelua, mutta nouseva haastaja joutuu todennäköisesti ottelemaan vielä ykköshaastajuudesta. 

– Olen odottanut tätä ottelua kaksi vuotta, koska minun täytyy kohdata Cainin tyyppisen ottelijan tuomat vaikeudet todistaakseni itseni, Ngannou totesi ottelun jälkeen. 

Velasquez ei tappiosta huolimatta osoittanut elettäkään uransa lopettamisesta. Puheista päätellen ottelut jatkuvat mahdollisesti polvivammasta huolimatta. 

– Olin liian lähellä, liian aikaisin. Niin siinä kävi. Tuntui, että olin todella valmis tähän otteluun, mutta siksi tämä laji on niin hieno, koska ei koskaan tiedä mitä tapahtuu, kommentoi Velasquez ottelun jälkeen ja pahoitteli tappiota kannattajilleen.