mainos
Päivitetty
0
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Game of Thrones, 8. kausi - vedonlyönti: Kuka raivaa tiensä Westerosin hallitsijaksi?

Game of Thrones -vedonlyönti:
Viimeinen, 8. tuotantokausi. Alkaa huhtikuussa 2019.

Valikko
Kertoimet: Westerosin lopullinen hallitsija
- Kolmen kärki
- Stark vai Lannister
- Iso paha Kuningas
- Jokerikortit
Kertoimet: Ketkä hengissä sarjan lopussa?

Game of Thronesin 8. kausi:
mitä, missä, milloin?

Game of Thrones julkaisi marraskuussa
lyhyen teaserin tulevasta kaudesta
ilmoittaen samalla, että tämä kausi
näkyy HBO Nordicilla huhtikuusta 2019
alkaen.


Kuinka monta jaksoa Game of
Thronesin 8. tuotantokausi sisältää?

Päätöskaudella nähdään kuusi jaksoa,
eli kyseessä on sarjan lyhin tuotanto-
kausi. Toisaalta, näistä kuudesta
jaksosta jokainen on kestoltaan yli
60 minuuttisia - eli hyvin mittavia.

Game of Thronesin viimeinen, kahdeksas tuotantokausi napsahtaa näkyville pitkän odotuksen jälkeen huhtikuussa 2019, ja näiden kuuden jakson jälkeen selviää vihdoin, kuka nousee lopulta Westerosin seitsemän kuningaskunnan valtaistuimelle.

Kyseessä onkin yksi kaikkien aikojen suosituimmista TV-sarjoista, ja näin ollen myös vedonlyöntiyhtiöt ovat ottaneet sarjan pelivalikoimiinsa. Tarjolla onkin mahdollisuus vedonlyöntiin siitä, kuka tämän Westerosin hallitsijan paikan saa raivattua sarjan päätteeksi itselleen. Voit toki myös lyödä vetoa siitä, selviääkö oma suosikkihahmosi hengissä viimeisen tuotantokauden päätökseen asti.

Lukuisat ja lukuisat Game of Thronesin seuraajat ovat jännityksellä odottaneet sekä sitä, miten kyseinen "valtapeli" päättyy että, sitä, kun paljon puhuttu talvi saapuu Westerosiin. Ja nyt odotuksissa onkin, että nämä molemmat mysteerit selviävät viimeisen tuotantokauden myötä. Seitsemäs kausi päättyikin juuri siihen, kun Kuninkaansatama sai osansa tulevasta lumisateen muodossa, ja huima kohtaaminen kaikkien päähahmojen kesken odottaneekin samalla aivan kulman takana.

Mutta mitä näissä sarjan viimeisessä kuudessa jaksossa tulee sitten tapahtumaan? Teorioita varmasti riittää itse kullakin, mutta Game of Thrones on kuitenkin aiemminkin onnistunut kääntämään tilanteen kuin tilanteen täysin uusiksi, ja yllättämään täten myös hc-tason teoreetikot. Mielenkiintoa tapahtumiin kuitenkin riittää, ja näin myös vedonlyöntisivustot ovat laittaneet pystyyn puitteet pienelle Game of Thrones -vedonlyönnille.

Kyllä, luit aivan oikein. Vedonlyönti ja Game of Thrones sopivatkin tällä hetkellä samaan lauseeseen. Nyt onkin aika katsella parhaat kertoimet Game of Thronesin päätöskauden vedonlyöntiin ja löytää samalla parit arvokkaat tärpit TV-sarjan pariin pelikohteeseen, joilla saatat päästä käärimään voittoja talteen suosikkisarjasi huipentuessa.

Kertoimet: Game of Thrones, kuka jää Westerosin hallitsijaksi:

HUOM! Peliyhtiöillä on eri tavat Game of Thrones -vetokohteen järjestämiseen. Esimerkiksi operaattori poistettu palauttaa kaikki panokset vedon lyöneille pelaajille sarjan päätteeksi, mikäli Kuningaskuntaa ei ole lainkaan enää olemassa tai kukaan ei ole tätä kuningaskuntaa hallitsemassa. Säännöt voivat siis vaihdella, joten asiaa kannattaa tiedustella vaikkapa peliyhtiön asiakaspalvelusta vetoa lyödessä.

Nousee Westerosin hallitsijaksi

Paras kerroin Peliyhtiö
Bran Stark 2,00 operaattori poistettu
Daenarys Targaryen 5,00 operaattori poistettu
Jon Snow 5,00 operaattori poistettu
Tyrion Lannister 6,50 Betfair
The Night King 11,00 Betfair
Sansa Stark 13,00 Betfair
Cersei Lannister 15,00 operaattori poistettu
Arya Stark 21,00 operaattori poistettu
Gendry 21,00 operaattori poistettu
Jamie Lannister 51,00 operaattori poistettu
Ed Sheeran 326,00 Betfair

Jokaisella fanilla on aivan varmasti omat teoriansa siitä, kuka tulee johtamaan Westerosia sarjan päättyessä. Tässä vaiheessa, päätöskautta odotellessa, voitaisiinkin käydä läpi kaikki ne ehdokkaat, jotka ovat kovimmin tähän hallitsijan virkaan tarjolla.

Kolme tunnetuinta: Daenarys, Jon and Cersei

Aloitetaan kaikista ilmiselvimmistä vaihtoehdoista, jotka ovat varmasti kaikille sarjaa vähänkin seuraaville jo äärimmäisen tuttuja.

- Jon Snow onkin itseasiassa Aegon Targaryen, jolla on täten lainmukainen etuoikeus Westerosin kuninkaan virkaan. Hänellä ei ole kuitenkaan suuren suurta vimmaa tähän hallitsijan rooliin nousemiseen, kun taasen Daenerys Targaryen - joka tuli seiskakauden lopussa Jon Snow'lle hyvinkin tutuksi - on jahdannut tuota paikkaa jo ensimmäisestä kaudesta lähtien. Samaan hengenvetoon voitanee myös sanoa, että Jonin päätyminen hallitsijaksi olisi Game of Thronesin mittapuulla vähän liian perinteinen, jopa tylsä päätös näinkin tapahtumarikkaalle sarjalle.

- Entäpä sitten Daenerys Targaryen, joka on ollut jahtaamassa paikkaansa valtaistuimelta jo sarjan alkumetreiltä lähtien. Hän on taistellut, hävinnyt ja oppinut virheistään. Aiemmin oma paikka valtaistuimelta oli myös Daenerys ainoa tavoite, ja tämä tavoite oli tarkoitus suorittaa nopeasti, mutta seiskakausi sekä Jon Snow'n tapaaminen toi tähän selvästi mutkia matkaan. Mutta olisiko myös Daenerys liian ilmiselvä valinta Westerosin hallitsijaksi - etenkin kun huomioi, ettei sarja ole ilmiselvyyksiin pahemmin aiemminkaan sortunut.

- Kolmas ilmiselvä todennäkäinen vaihtoehto on kertoimien mukaan Cercei Lannister. Hänen kannaltaan lopulliseksi hallitsijaksi päätymiseksi liputtaa suurimmin se tosiasia, että hän pitää hallussaan tuota paikkaa viimeisen kauden alkajaisiksi. Ja Cercei on tottakai omat uhrauksensa tehnyt sarjan aikana valtapeliä pelatessaan, mutta kokonaiskuvan kannalta olisi varsin erikoista, että hän tuota paikkaa pitäisi hallussaan myös viimeisen kauden päätteeksi, ilman minkäänlaisia muutoksia.

Kaikki vaihtoehdot näistä kolmesta mainitusta ovat sinällään hyvinkin todennäköisiä ja päteviä päätöksiä sarjalla, ja tämä tietty näkyy myös kertoimissa. Mutta. Jon tai Daenerys ovat kieltämättä varsin tylsiä ja yllätyksettömiä valintoja lopulliseksi hallitsijaksi Game of Thronesin omalla mittapuulla, kun Cercei olisi taasen ehkä jopa liian pahasti polemiikkia herättävä shokki-päätös. Tämä toki voisi sopia George RR Martinin omiin puheisiin siitä, että sarja tulisi saamaan "katkeransuloisen lopun".

Fanien omissa teorioissa on esiintynyt myös mahdollisuus siihen, että Daenerys seuraisi Hullun Kuninkaan jalanjälkiä, ja hänestä tulisi lopulta Hullu Kuningatar. Tässä tapauksessa mietintämyssyssä on ollut myös skenario, jossa Jon Snow tajuaisi olevansa samassa tilanteessa, kuin Jaime Lannister heti sarjan alkajaisiksi... tappaakko hullun hallitsijan, vaiko ei. Netissä on esitelty myös teorioita siitä, että Jon joutuisi uhraamaan Daenerysin tuhotakseen Yön Kuninkaan lopullisesti.

On myös olemassa riski siitä, että Jon Snow ja Daenerys Targaryen pyrkisivät päätöskaudella lopettamaan monarkian aikakauden Westerosissa. Daenerys onkin puhunut sarjan aikana "pyörän pysäyttämisestä", ja täten monarkian täydellinen lakkauttaminen voisi olla vaihtoehto. Tällaisessa tapauksessa vedonlyöntiyhtiöt ovatkin tehneet omat sääntönsä pelikohteen yhteyteen, ja osa saattaa esimerkiksi palauttaa panokset takaisin pelaajille, tällaiseen nollatilanteeseen päätyessämme.

Kaikki nämä kolme vaihtoehtoa ovat siis järkeenkäypiä, joskin Jon ja Daenerys ovat kieltämättä varsin mielikuvituksettomia valintoja. Cerceillä on taasen kolmikosta pienimmät mahdollisuudet, mutta häntäkään ei voida aivan kokonaan ulos näistä karkeloista laskea.

Kakkoskori: Stark vai Lannister?

Seuraavaksi voimme ottaa käsittelyyn Starkin ja Lannisterin sukujen muut yksilöt, jotka saattavat olla valtapelissä mukana aina sarjan loppuhetkille saakka.

- Tyrion Lannister: Tyrion on selvä avainhenkilö Daenerys Targaryen omassa valtapelissä ja seitsemännen kauden myötä faniteoriat liputtavatkin sen puolesta, että Tyrion olisikin itseasiassa Targaryenin sukua. Edellinen kausi näytti, että hän pystyy hallitsemaan lohikäärmeitä edes jollain tapaa, ja mikäli Daenerysin terulle tulee loppu Valkoisten Kävelijöiden kanssa taistellessa, voisi Tyrion suunnata lohikäärmeiden kanssa kohti Kuninkaansatamaa.

Tyrion on ollut sarjan ehdottomia ykköshahmoja, mutta muiden hahmojen kunniotusta hänellä ei sarjassa pahemmin ollut. Lohikäärmeet voisivat muuttaa tämän kuvan. Tyrionia voitaneekin pitää todennäköisimpänä hallitsija-vaihtoehtona Lannistereista, joskin miehen osakkeet ovat olleet sinällään sarjassa laskussa. Seitsemännellä tuotantokaudellahan Daenerys oli Tyrionin neuvoihin tyytymätön, kun muut osapuolet onnistuivat päihittämään hänet useaankin otteeseen.

- Jaime Lannister: Sarjasta ei taida löytyä toista hahmoa, joka olisi käynyt tuotantokausien aikana yhtä jännittävää ja tapahtumarikasta kehityskaarta kuin Jaime - kuninkaantappajasta korkean moraalin mieheksi.

Jaime ei toki vaikuta varsin kiinnostuneelta valtaistuimelle päätymisestä, ja tarinankuvaa katsoessa hänen loppuroolinsa saattaneekin olla todennäköisemmin Cercein valtapelin pysäyttäjä. Etenkin seitsemännen kauden lopulla hän ehti jo kääntää Cerceille selkänsä suunnatessaan auttamaan muita osapuolia taistelussa Valkoisia Kävelijöitä vastaan.

- Cercei Lannister: Käsiteltiin jo ylempänä.

Ja mikäli sinulta löytyy vielä luottoa Starkin suvun valtaannousuun, on vedonlyönnissä tarjolla nämä vaihtoehdot.

- Bran Stark: Kun Game of Thronesin -vedonlyöntikohteet avautuivat, Bran sai tililleen niin paljon panostuksia, että nämä kohteet laitettiin hetkeksi täysin pimentoon. Ja kun kohteet vihdoin taas avattiin, on Bran kertoimien perusteella selvä suosikki tämän valtapelin voittajaksi.

Viimeisen kauden käänteet täytyvät kuitenkin olla melkoiset, että Bran Stark päätyisi valtaistuimelle loppujen lopuksi. Ensinnäkin, Bran ei tunnu olevan millään tapaa kiinnostunut hallitsijan roolista - tai vallasta ylipäätään - edes Talvivaaran (Winterfell) osalta. Eikä hän itseasiassa ole enää edes Bran Stark vaan Kolmisilmäinen korppi (Three-Eyed Raven). Ja näiden lisäksi Brannilla on vieläpä tieto siitä, että Jon Snow on itseasiassa Aegon Targaryen eli täten myös lakien mukainen Westerosin hallitsija.

Monet tuntuvat olevan sarjassa selvästi Branin puolella, ja hänelle kohdistettuja panostuksia ei tietenkään kannata tässä tapauksessa sivuuttaa täysin. On kuitenkin aika hankala nähdä, että hänestä leivottaisiin lopulta koko valtapelin voittaja, sillä mitään viitteitä ei tähän ole oikeastaan pahemmin annettu. Tarinaa on kuitenkin jäljellä vielä kuusi pitkää jaksoa, ja paljonhan niissäkin ehtii vielä tapahtua.

- Sansa Stark: Sansalla saattanee hyvinkin olla parhaimmat mahdollisuudet ja puitteet tämän kilpailun voittoon Starkin perheestä. Tämä johtuukin siitä, että hänellä on selvästi kasvanut kunnianhimo valtaa kohtaan. Viimeisenä kautena Sansa nousikin selväksi Talvivaaran hallitsijaksi, ja hän tuntuikin omaksuvan tuon roolinsa enemmän kuin mielellään.

Sansan kohdalla täytyy kuitenkin muistaa, että koko Kuninkaan Satama pitää häntä syyllisenä - tai ainakin osallisena - Kuningas Joffreyn murhaan. Aika paljon pitää siis tapahtua, että Sansa löytää viimeisen kauden aikana tiensä takaisin Kuninkaan Satamaan ja Westerosin hallitsijaksi.

- Arya Stark: Aryan on hyvin vaikeaa nähdä päätyvän valtaistuimelle, sillä hänellä on pitänyt liikaa kiirettä oman tappolistansa lyhentämisen kanssa. Hallitsijan rooli ei häntä olekaan pahemmin kiinnostanut missään vaiheessa.

Yön kuningas valtaistuimelle?

Jos kyseessä olisi mikä tahansa muu TV-sarja, olisi todennäköisin loppu se, että Jon Snow päihittää Yön Kuninkaan (The Night King) viimeisen jakson päätteeksi ja nousee valtaistuimelle. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Mutta ei Game of Thronesissa, jossa mitkään tarinankerronnan säännöt ja lainalaisuudet eivät ole päteneet ennekään. Paha ei nimittäin aina saa palkkaansa. Sarja voisikin siis aivan hyvin päättyä siihen, että Yön Kuningas tuhoaa kaikki - ja kaiken - tieltään marssiessaan Kuninkaan Satamaa ja valtaistuinta kohti.

Tähän lopetukseen päätyminen vaatisi kuitenkin sen, että Yön Kuninkaan hahmon tulisi saada huomattavasti lisää syvyyttä ja taustaa tarinan etenemisen lomassa. Tällä hetkellähän kyseisestä kaverista ei kukaan tiedä pahemmin mitään, joten hänen päätyminen hallitsijaksi olisikin sinällään kaikesta vastakkainasettelusta väljähtänyt ratkaisu.

Jokerikortit - kaikki muut:

George RR Martin on kuvaillut sarjan loppua siis katkeransuloiseksi, ja samoja sanoja on kuultu myös Ser Davosia näyttelevän Liam Cunninghamin suusta. Näyttelijät Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) sekä Sophie Turner (Sansa Stark) ovat myös kuvailleet sarjan päätöstä yllättäväksi, mutta osaltaan myös tyydyttäväksi.

Näin ollen myös todelliset jokerikortit voivat olla valttia sarjan päätöshetkillä, kun valtapelille saadaan oma loppuhuipentuma.

Yksi näistä jokeri-vaihtoehdoista voisi olla Gendry, joka sai seiskakaudella jo isompaa roolia tarinan edetessä. Hän onkin tarinassa tällä hetkellä mitä todennäköisimmin Robert Baratheonin ainoa elossa oleva jälkeläinen, jolloin hän voisi olla osaltaan vaatimassa jopa paikkaa Rautavaltaistuimelta.

Myös häijy ryöväri Euron Greyjoy voi olla mukana karkeloissa sarjan päätöshetkille saakka kavalana, mutta viisaana hahmona, mutta kokonaiskuvassa hänen päätyminen koko Westerosin hallitsijaksi olisi melkolailla järjetöntä. Intellektuellit Samwell Tarly Lord Varys pystyisivät varmasti taasen hallitsijana toimimaan, ja tien tuohon rooliin itselleen myös juonimaan, mutta molempien osalta tällainen päätös on kyllä hyvin kaukaa haettua.

Mutta entäpä sitten Ed Sheeran. Kyllä, Betfair on ujuttanut tämän artistin nimen yhdeksi pelivaihtoehdoksi kyseiseen kohteeseen. Sheeranhan teki nopean, joskin huomattavasti huomiota keränneen cameo-roolin sarjassa seiskakaudella, ja tästä syystä kaveri onkin löytänyt tiensä myös pelikohteeseen mukaan. Sheeranin kerroin onkin tässä tapauksessa 326.00, joten toisin sanoen Betfair pitää hänen nousemista Westerosin hallitsijaksi yhtä todennäköisenä kuin leipurikaveri Kuuman Piiraan (Hot Pie) ja Gillyn kohdalla.

Peli-ideat: arvokkaimmat tärpit Game of Thronesin päätöskaudelle:

Vahvojen peli-ideoiden löytäminen on tällaisen TV-sarjan kohdalla tietty todella hankalaa, sillä kuten aiemmat tuotantokaudet ovat Game of Thronesin osalta näyttäneet, ei tarkkojen ennustusten tekeminen ole millään tavoin edes mahdollista. Seuraavat tärpit kiinnostavat kuitenkin tässä Rautavaltaistuimelle päätymisen pelikohteessa eniten:

Argumentit näille vaihtoehdoille ovat varsin simppelit. Jon Snow on kolmesta ilmiselvästä valinnasta se houkuttelevin, kun taasen Tyrion voi hyvinkin ottaa roolia jopa tilanteissa, jossa hän joutuu operoimaan itsekseen lohikäärmeiden kanssa. Ja etenkin Tyrion on osoittanut olevan myös vallasta kiinnostanut.

Entäpä sitten Jaime? Tässä tapauksessa sarjan lopetus olisi eittämättä kaikessa runollisuudessa jopa mahdollinen: lopulta se kuninkaan tappaja nousisi itse kuninkaaksi.

Kertoimet: Ketkä selviävät hengissä sarjan loppuun?

Sarjan lopullisen hallitsijan veikkaaminen on eittämättä todella hankalaa, joten helpompaa saattaisikin olla ennustaa ne hahmot, jotka selviävät tästä päätöskauden rumbasta ehjänä maaliin asti. Jotkin peliyhtiöt tarjoavatkin pelikohdetta myös tähän, eli pääset siis veikkaamaan sitä, vedetäänkö oma suosikkihahmosi kylmäksi vielä viimeisen kuuden jakson aikana vaiko onko hän elossa sarjan viimeisen sekunnin päättymiseen asti.

Tämän pelikohteen voikin löytää ainakin operaattori poistettuilta viihdekohteiden valikoimista kansainvälisten TV-ohjelmien takaa. Tässä pelikohteessa huomioitava seikka on tietty se, että Valkoiseksi Kävelijäksi muuttuminen lasketaan hahmon kuolemaksi.

Selviääkö hengissä sarjan loppuun?

Kyllä Ei Peliyhtiö
Arya Stark 1,50 2,40 operaattori poistettu
Beric Dondarrion 2,50 1,40 operaattori poistettu
Bran Stark 1,40 2,75 operaattori poistettu
Brienne of Tarth 1,50 2,40 operaattori poistettu
Cersei Lannister 6,00 1,05 operaattori poistettu
Daenerys Targaryen 2,20 1,60 operaattori poistettu
Drogon 1,90 1,80 operaattori poistettu
Eddison Tollett 9,00 1,02 operaattori poistettu
Edmund Tully 3,20 1,30 operaattori poistettu
Euron Greyjoy 9,00 1,02 operaattori poistettu
Gregor Clegane (The Mountain) 10,00 1,01 operaattori poistettu
Jamie Lannister 3,50 1,25 operaattori poistettu
Jon Snow 1,33 3,00 operaattori poistettu
Jorah Mormont 4,50 1,15 operaattori poistettu
Lord Varys 2,50 1,45 operaattori poistettu
Podrick Payne 1,65 2,10 operaattori poistettu
Rhaegal 2,00 1,72 operaattori poistettu
Samwell Tarly 1,05 7,50 operaattori poistettu
Sandor Clegane (The Hound) 2,50 1,45 operaattori poistettu
Sansa Stark 1,65 2,10 operaattori poistettu
Ser Davos Seaworth 1,30 3,20 operaattori poistettu
Theon Greyjoy 2,75 1,40 operaattori poistettu
Tyrion Lannister 1,50 2,40 operaattori poistettu

Jorah Mormont pysyy hengissä: kerroin 4.50 (operaattori poistettu)

Kyllä, Jorah Mormont ei ole millään tapaa varma kortti selviämään viimeisen kauden käänteistä hengissä, mutta hyvin mahdollista tämä silti on. Muistelkaapa vaikka nimittäin kaikkea, mistä tämä kaveri on sarjan aikana selvinnyt. Seiskakaudellahan Jorah selätti myös harmaasuomu-tautinsa (Greyscale), joten miksi hän selviäisi siitä vain kuollakseen loppumetreillä?

Aikaisemmissa haastatteluissa Jorahia näyttelevä Iain Glen on myös heittänyt huulta "selvinneensä loppuun asti", josta toki kukin voi tehdä omia päätelmiä.

Jorah on helppo toki uhrata, ja monet varmasti kuvittelevat hänen kuolevansa vielä päätöskaudella rakastamansa Khaleesin käsivarsille - tai muutoin runollisesti tähän tapaan. Mutta voisiko sarja päättyä vaikkapa siten, että Jorahista leivottaisiin Yövartion (Night's Watch) viimeisin komentaja. Tuo virka oli nimittäin sarjan alussa hänen isällään, Jeor Mormontilla. Myös tämä kuulostaisi varsin osuvalta päätökseltä kyseiseen tarinankaareen.

Tarthin Brienne (Brienne of Tarth) kuolee: kerroin 2.40 (operaattori poistettu)

Monet sarjan seuraajat perustelevat Briennen selviämistä varmasti sillä, että kyseessä on sarjan yksi harvoista - ehkä jopa ainoa - täydellisen hyvyyden ruumiillistuma. Tämän lisäksi Brienne pitää tietty myös hallussaan Valansa pitäjä -miekkaa (Oathkeeper), joka on valmistettu Valkoisten Kävelijöiden nitistämisessä käyttökelposesta Valyrian teräksestä (Valyrian Steel). Näin ollen Briennelläkin lienee tarjolla suurta roolia tässä taistelussa päätöskaudella.

Onkin siis melkoisen varmaa, että Brienne tulee olemaan näissä taisteluissa isosti esillä. Ja kaiken kaikkiaan hän on toisaalta myös helposti uhrattavissa. Hän onkin ollut sarjassa mukana lähinnä vain muiden henkilöhahmojen tarinakaarien osana, esimerkiksi juuri annetun lupauksen mukaisesti Starkin perheen suojelijana. Toki, Briennen ja Jamien on myös oma yhteytensä tarinassa, mutta tämäkään ei tarkoita sitä, että Brienne olisi avainhahmona satavarmasti pystyssä vielä sarjan päätteeksi.

Lisäksi, Brienne on pitkänlinjan hahmona sen verran pidetty, että hänen kuoleminen toimisi päätöskaudella juurikin sellaisena "iskuna vyön alle", joita Game of Thronesilta on nähty aiemminkin.

Kommentit

Palaute