Obertsdorfin kilpailuissa kävi jälleen toteen vanha mäkihypyn lainalaisuus: mitä lähempänä olympialaiset ovat, sitä pidemmälle Simon Ammann hyppää. Svetsiläinen ei ole koskaan voittanut mäkiviikon kokonaiskilpailua ja matka himoittuun titteliin on vieläkin alkutekijöissään, kun itävaltalaiset ja yksi norjalainen antavat haasteen! 

62. Keski-Euroopan Mäkiviikon ensimmäinen kilpailu oli sveitsiläisen Simon Ammannin juhlaa - aivan toisin kuin me alustavasti ennakoimme. Ammann on ainakin alustavasti näyttänyt selättäneen Keski-Euroopan peikkonsa. Suurin temppu nähtiin silti Itävällan Thomas Morgensternilta, joka palasi vaarallisen kaatumisen jälkeen upealla tavalla talvisirkukseen. Kahden komean hypyn jälkeen tuli viides sija ja Morgi taistelee tiukasti vielä kokonaiskilpailun voitosta. Nuori itävaltalaiskomeetta Thomas Diethart piti myös päänsä kylmänä hyppäämällä kolmanneksi, eikä ole missään nimessä poissuljettu tänäänkään podiumilta. Sen sijaan lajin kuninkaan tittelistä tiukasti kiinni pitävä Gregor Schlierenzauer epäonnistui ja jäi kahdeksannelle sijalle. Norjalainen Anders Bardal osoitti kokemuksen merkityksen, kuten myös Japanin ikänestori Noriaki Kasai; kumpaakaan ei voi vielä laskea pois laskuista, kun Bardal oli toinen ja Kasai viides. Pahin romahdus nähtiin puolalaisilta. Maailmancupia hallinnut Kamil Stoch oli puhtaasti yössä, kuten myös nuori komeetta Jan Ziobro. 

Suomalaisittain kilpailu oli kaksijakoinen. Jarkko Määttä hyppäsi ilmiömäisen ensimmäisen kierroksen hypyn ja venyi sijalle 23, mutta Janne Ahonen romahti sijalle 25. Ahosen ensimmäisen hypyn olosuhteet olivat tekemättömät ja toinen hyppy menikin sitten pahasti yliyrittämisen puolelle. Ahosen potentiaali riittää edelleen mihin vain. Uudenvuoden kilpailuun mäkikotka pääsee "hällä väliä"- tilanteesta hyppäämään, kun kokonaiskilpailu on käytännössä jo pelattu. Varmasti sisuuntunut suomalainen on edelleen kilpailun jokerikortti. 

Vedonlyönti: 

Ammann oli niin vakuuttava ensimmäisessä kilpailussa, ettei häntä voi enää poissulkea. Epäonnistujista Schlieri omaa suurimmat mahdollisuudet voittoon asti. Ahonen ja Stoch pääsevät hyppäämään täysin paineettomassa tilassa ja ovat varmasti näytönhaluisia. Pelikansa saattaa unohtaa varsinkin Stochin, jonka peruskunto on rautaa. Bardal, Kasai ja Morgenstern ovat kaikki kokeneita tasaisia suorittajia. Näistä pelimielessä eniten kiihottaa Bardal. 

Veikkauksen supertripla 2 - UV:n vihjerivi: 1. Bardal, Schlierenzauer2. Bardal, Morgenstern, Schlierenzauer, Stoch, Ammann3. Bardal, Morgenstern, Schlierenzauer, Stoch, Ammann, Kasai

32 riviä - minipanos 0,20e

H2H-vedot: Stoch - Schlierenzauer 2 1,86 operaattori poistettuStoch oli täysin yössä ensimmäisen kilpailun. Schlieri joutui huonoon rakoon, eikä täysin onnistunut, mutta on silti edelleen lajin vahvimpia kilpailijoita. Itävaltalaista ei voi enää pitää nuorena kilpailija, vaan kokemusta on karttunut matkan varrella. Nuori huimapää osaa koota itsensä kevyen epäonnistumisen jälkeen ja lähtee tähän pariin selvänä suosikkina. operaattori poistettun tarjous on maukas.