Parhaillaan on meneillään Ranskan avoin tennisturnaus, jossa on mukana myös Tehokaksikko Henri Kontinen ja John Peers. Kaikki ovat varmasti kuulleet tenniksessäkin käytetystä termistä Grand Slam, mutta mikä se oikein on, ja mitä tuon tittelin saaminen vaatii?

Mistä Grand Slam koostuu?

Grand Slam tarkoittaa neljässä erillisessä, tenniksen arvostetuimmassa turanauksessa voittoa. Olipa kyseessä sitten yksilöpeli tai nelinpelin parivaljakko, voitettavat turnaukset Grand Slamia varten ovat Australian avoin tennisturnaus, Ranskan avoin tennisturnaus (käytetään myös nimeä  Tournoi de Roland-Garros, Wimbledonin tennisturnaus sekä Yhdysvaltain avoin tennisturnaus.

Australiassa pelattiin tammikuussa, perinteisesti Melbournessa. Parhaillaan jännityksen ja katseiden alla olevat Ranskan avoimet ovat siis tenniskauden toinen turnaus. Seuraavana pelataan kesä-heinäkuun aikana Wimbledonissa, jossa itse asiassa ainaoana Grand Slam -turnauspaikoista pelataan ruohoalustalla. Koska on Lontoosta kyse, turnaus järjestetään säävarauksella. Viimeisenä ottelulistalla Grand Slamiä varten onkin sitten Yhdysvaltain avoin tennisturnaus, elo-syyskuun aikana.

Kaikkien aikojen Grand Slammääjät

Kun kaikkien näiden neljän turnausten voitot lasketaan keskenään, kärkipaikkaa pitää Sveitsin Roger Federer. Jaetulla toisella sijalla löytyy Pete Sampras, suoraan Yhdysvalloista, sekä niin ikäään 14 voiton omaava espanjalainen Rafael Nadal. Myöskin neljäs sija on jaettu, Australian ja Serbian kesken. Paikkaa pitävät Roy Emerson sekä Novak Djokovic. Vasta kuudentena, niin ikään jaetulla sijalla löytyy naapurimaamme Björn Borg 11 voitolla. Paikan hän jakaa australialaisen Rod Laverin kanssa.

Hyppää sinäkin mukaan jännitykseen!

Miten käy tämän vuoden turnausten, onko luvassa Grand Slameja? Vielä ehdit hyvin mukaan Ranskan avointen jännitykseen, ja lisäjännitystä on syytä tietenkin hakea vedonlyönnistä. Käypä heittämässä betsit sisään 888Sportilla, sillä heillä saat kunnon tervetuliaiset! Saat nimittäin voitot triplana ensimmäisestä vedonlyönnistäsi! Tee siis talletus, ja valitse haluamasi ja ottelu ja ei muuta kuin jännittämään! Kermana kakun päällä saat mukaan pakettiin vielä 5€ pelirahaa kasinon puolelle. Nyt tai ei koskaan on siis hyvä hetki lähteä tenniksen pariin! Toimi siis nopeasti, sillä turnaus kestää 11. kesäkuuta asti!

 

Siirry Tenniksen ja muiden lajien pariin 888Sportille täällä!