Green Bayssa kytee mestarijoukkue?

Lähtökohdat kauteen: Packers voitti jälleen viime kaudella NFC pohjoislohkon, mutta eteni silti vain Villikortti- kierrokselle 11 voitolla ja 5 tappiolla. Wild Card- kierrokselta irtosi vielä voitto Vikingseista, mutta 49ers oli 1. pudotuspelikierroksella liikaa.

NFC North 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Green Bay Packers

11

5

0

68,8%

Minnesota Vikings

10

6

0

62,5%

Chicago Bears

10

6

0

62,5%

Detroit Lions

4

12

0

25%

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Vikings – Packers 10-24 Packers – 49ers 31-45

Packers lähtee jälleen kauteen hurjin odotuksin. Seurassa on kaikki kunnossa viimeistä piirtoa myöten: toimiva seurajohto, vaativa valmennus, huippupelimiehet ja kirsikkana kakun päällä maailman paras pelaaja Aaron Rodgers. 

Mike McCarthy on toiminut Packersin peräsimessä vuodesta 2006. 49-vuotias on NFL-päävalmentajaksi vielä nuori, enkä millään usko että vuoden 2010 mestaruussormus jää miehen uran ainokaiseksi.

Hyökkäys: Vaikka Greg Jennings ja Donald Driver on poissa, löytyy Packerilta todella vahva laitahyökkääjäosasto; Jordy Nelson, Randall Cobb, James Jones. Pelinrakentaja Aaron Rodgersilta puuttuu nyt vanha luottokaksikko, kun Jennings siirtyi Minnesotaan ja Driver päätti uransa. Rodgers saanee kuitenkin nopeasti pelin kulkemaan uusien miesten kanssa ja varsinkin kaksikko Rodgers-Cobb saattaa tehdä tuhoisaa jälkeä tulevan kauden aikana. Tämän lisäksi Packersilta löytyy todella syvä ja laaja keskushyökkäysosasto. On luultavaa, että vanha Super Bowl sankari James Starks jää jopa ilman peliaikaa, kun nuoriso-osasto tuoreen draft-kaappauksen, Eddie Lacyn johdolla astuu estradille. Tarkka ja vahva heittokäsi, loistava pelinäkemys, kokemus, rohkeus sekä nopeus: Rodgers on pelaaja joka voi tehdä käytännössä mitä tahansa. Hyökkäyksen koordinaattori Tom Clements voi repiä hatusta minkä tahansa pelin ja Rodgers toteuttaa sen luultavasti täydellisesti. Tällaisen pelaajan ympärille on ihanteellista rakentaa hyökkäys.  Green Bayn laitahyökkäys sisältää puhdasta talenttia kahden joukkueen verran. Loukkaantumisetkaan eivät estä hyökkäyksen juhlaa, kun Rodgers toimii kapellimestarina, riittää lahjakas haastajaosastokin laidoilla pitkälle.  Ilmassa pelatessa Packers on siis sarjan eliittiä. Maata pitkin edetessä joukkue ei ole niin vahva, mutta kuuluu ehdottomasti tälläkin saralla sarjan keskitason yläpuolelle. Joukkueen ainoa heikkous on hyökkäyksen linja, josta tippui vielä viime hetkillä Bryan Bulagan loukkaantumisen vuoksi sivuun. Kuinka hyvin lihamuuri Rodgersin edessä kestää? Rodgers on osoittanut pystyvänsä väistämään puolustuksen säkitysyritykset huonommankin linjan takana poikkeuksellisella liikkuvuudellaan sekä pelinluvullaan.

Puolustus: Heittopuolustuksessa syvyys ja taitotaso ovat vakuuttavaa luettavaa. Packers voisi periaatteessa tehdä kaksi puolustavaa joukkuetta, jotka molemmat pärjäisivät useimpia muita seuroja paremmin. Todelliset tähdet sen sijaan puuttuu. Linja pitää varmasti tänäkin vuonna ja puolustuksen koordinaattoria Dom Capersia voidaan pitää huoletta yhtenä sarjan kovimmista nimistä. Tukimies Clay Matthews ohjaa joukkoja kentällä. Capers saa rakentaa puolustuksensa kulmapuolustajan Tramon Williamsin ympärille. Capers tykkää puolustaa sekoittamalla alue- ja miespuolustusta. Williams kuuluu mies miestä vastaan puolustettaessa sarjan eliittiin. Morgan Burnett ja M.D. Jennings pitävät sen sijaan huolen takakentästä. Nuorehkoilla miehillä on vielä kehityksen varaa.  B.J. Raji kuuluu sarjan mielenkiintoisimpien pelaajiin. Raaka linjapuolustaja omaa aimomäärän poikkeuksellista lahjakkuutta ja puhdasta voimaa. Raji raataa päivästä toiseen ja luo silkkaa kauhua vastustajan hyökkääjissä. Myös nuori Datone Jones tuo leveyttä puolustuksen linjaan.

Arvio: Voittaa lohkonsa ja etenee varmasti pudotuspeleihin. Tammikuussa mitataan puolustus. Jos se kestää edellisvuotta paremmin, tässä joukkueessa on mestariainesta.