NHL:n hallitseva mestari Chicago Blackhawks väisti nolon putoamisen NHL:n konferenssipuolivälierissä kaatamalla Vancouverin viime yön ottelussa 7-2.

Chicagon Dave Bollandin paluu kaukaloon yli kuukauden sairausloman jälkeen onnistui liki täydellisesti. Bollandin neljän pisteen illan ansiosta Chicago röykytti kotonaan Vancouveria maalein 7-2. Voitot ovat Vancouverille 3-1 ja pelit jatkuvat Vancouverissa. Neljällä voitolla pääsee jatkoon.- En uskonut neljään pisteeseen. Toivoin vain voittoa, mutta hauskaa oli, ottelun parhaana pelaajana palkittu Bolland sanoi.

Bolland sai peliluvan vasta ottelupäivän aamulla. Hän oli ollut sivussa 17 ottelusta aivotärähdyksen takia. Hän kolautti päänsä 9. maaliskuuta ottelussa Tampaa vastaan.

Yön toisessa ottelussa Los Angelesissa kohtasivat LA Kings ja San Jose Sharks. Kings johti San Josea vastaan parhaimmillaan jo 4-0, mutta taipui lopulta tappioon maalein 5-6. Devin Setoguchi iski voittomaalin jatkoajalla ajassa 63.09.Kings karkasi avauserän alussa 2-0-johtoon kun Willie Mitchell ja Kyle Clifford tekivät maalin mieheen 13 sekunnissa.Toisen erän alussa Kings meni jo 4–0-johtoon ja San Josen maalivahti Antti Niemi teki tilaa Antero Niittymäelle. Niemi päästi neljä maalia kymmenellä laukauksella.San Jose innostui toisessa erässä. Se laukoi kohti Kingsin maalia 18 kertaa ja teki viisi maalia.Kiri huipentui erän lopussa. Ryan Clowe ja Joe Pavelski iskivät erän lopussa ja nostivat San Josen tasoihin. San Josen kirin kruunasi Devin Setoguchi, joka iski voittomaalin ensimmäisen jatkoerän alussa.

San Jose johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Jääkiekon NHL, pudotuspelit 19.4.2011:

CHICAGO - VANCOUVER 7-2 (1-1,4-0,2-1)

1-0 Bryan Bickell (Michael Frolik, Dave Bolland) 1:43 1-1 Sami Salo (Alexander Edler, Mason Raymond) yv 4:46 2-1 Brian Campbell (Patrick Kane, Corey Crawford) 25:18 3-1 Duncan Keith (Michael Frolik, Dave Bolland) 25:35 4-1 Dave Bolland 34:45 5-1 Michael Frolik (Dave Bolland, Niklas Hjalmarsson) 38:57 6-1 Patrick Sharp (Patrick Kane, Jonathan Toews) yv 42:49 7-1 Patrick Sharp (Marian Hossa, Chris Campoli) yv 53:21 7-2 Daniel Sedin (Christian Ehrhoff, Ryan Kesler) yv 56:24

Maalivahdit CHI: Corey Crawford 23 laukausta/21 torjuntaa VAN: Roberto Luongo 28/22 VAN: Cory Schneider 7/6 (sisään ajassa 44:05)

Vancouver johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1

LOS ANGELES - SAN JOSE 5-6 ja (3-0,2-5,0-0,0-1)

1-0 Willie Mitchell (Trevor Lewis, Kevin Westgarth) 2:26 2-0 Kyle Clifford (Brad Richardson, Wayne Simmonds) 2:39 3-0 Michal Handzus (Dustin Penner, Dustin Brown) 18:22 4-0 Brad Richardson 20:44 4-1 Patrick Marleau (Dan Boyle, Joe Thornton) 23:08 4-2 Ryane Clowe (Logan Couture, Jason Demers) yv 26:53 4-3 Logan Couture (Ian White,l Niclas Wallin) 33:32 5-3 Ryan Smyth (Jarret Stoll, Jack Johnson) 33:47 5-4 Ryane Clowe (Dan Boyle, Dany Heatley) 38:35 5-5 Joe Pavelski (Ian White, Torrey Mitchell) 39:29 5-6 Devin Setoguchi (Patrick Marleau, Niclas Wallin) 63:09

Maalivahdit LA: Jonathan Quick 36 laukausta/30 torjuntaa SJ: Antti Niemi 10/6 SJ: Antero Niittymäki 12/11 (sisään ajassa 20:44)

San Jose johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1