Hartwall-areenalla järjestetään 14. syyskuuta Suomen suurin esports-tapahtuma, joka kulkee nimellä Arctic Invitational. Tapahtumassa pelataan 100,000 euron Counter-Strike -turnaus, johon osallistuu neljä huipputiimiä ympäri maailmaa. Suomalainen SJ Gaming on myös mukana kisassa.

Arctic CS-turnausTurnaukseen jota olemme jo pitkään odottaneet on enää hieman yli viikko aikaa, joten on jo aikakin kun kirjoitamme pientä infopakettia tapahtumasta.

Tapahtuma kestää ainoastaan yhden päivän, jolloin ottelut pelataan välieristä eteenpäin.

Turnaus starttaa 14. syyskuuta lauantaina kello 12:00, kun vastakkain ottavat brasilialainen FURIA ja yhdysvaltalainen Cloud9.

Myöhemmin päivästä kello 16:00 kohtaavat CR4ZY ja SJ Gaming. Otteluiden voittajat etenevät finaaliin, joka pelataan samana päivänä kello 21:00. Kaikki ottelut pelataan myös paras kolmesta kartasta formaatilla.

Joukkueet kamppailevat 100,000 euron palkintorahasta, joka on kaikista suurin palkintopotti ikinä Suomessa. Turnauksen voittaja nappaa tutusti isoimman siivun potista, joka on 60,000 euroa. Toiseksi tullut joukkue saa 20,000 euroa ja ensimmäisissä otteluissa hävinneet joukkueet joutuvat tyytymään 10,000 euron rahasummaan.

Arctic Invitationalin juontajat ja analyytikot

Tapahtumaan on saatu todella hyvä kombo analyytikkoja ja juontajia mukaan, joten voimme olla varmoja, että näytöksestä tulee oikein hyvä.

Ottelut tullaan selostamaan niin englanniksi, kuin suomeksi. Suomen selostuksesta vastaavat Tomi "toMi" Pitkänen, Timo "Stimby" Pölkki ja Roope "Robu" Leppänen. Selostusta pääsee seuraamaan Elisa Viihde -palvelusta.

Englannin selostuksesta vastaavat puolestaan Anders "Anders" Blume ja Tom "Tombizz" Bissmire. Ottelu näytetään Twitch.tv -suoratoistopalvelussa.

Otteluita analysoimassa ovat Dustin "Dust" Mouret ja Vincent "Zescht" Talmon-Gros, kun taas studioisäntänä on Esa "Snapple" Kaisjoki. Lavajuontajana toimii jo monelle tuttu Thomas "TonTTu" Tontchev.

Tapahtumaan on siis saatu todella hyvä paketti kasaan, emmekä varmasti tule pettymään.