Liikemies Hjallis Harkimo vähentäisi jääkiekon SM-liigaseurojen määrän nykyisestä 14 joukkueesta kymmeneen. Helsingin urheilutoimittajien lounasvieraana tiistaina puhuneen Jokeri-pomon mielestä SM-liigan on "jatkossa saatava jotain kehitystä aikaan".

- Jos minä saisin päättää, liigaa pelattaisiin kymmenellä joukkueella. Keskusorganisaatiolla (liigahallituksella) olisi enemmän valtaa, ja hallituksessa istuisi muitakin ihmisiä kuin liigaseurojen edustajia, Harkimo sanoi.

Harkimo ennustaa, että tulevaisuudessa koko ajan vahvistuva Venäjän liiga vie NHL:n tavoin parhaat pelaajat Suomesta. Myös Suomen liigaa vauraammat Ruotsin ja Sveitsin liigat houkuttelevat nimipelaajia. Hänen mielestään SM-liigassa ei ole kohta pelaajia kuin kymmeneen joukkueeseen.

- Venäjä vie kaikki, jotka ne tarvitsee. Niillä on rahaa. Pelaajat käyvät siellä kaksi kolme vuotta ja tulevat sitten takaisin. Nykyajan seurauskollisuus on sitä, että kuinka paljon seura maksaa pelaajalle.

Harkimo ei usko, että suomalaisjoukkueet olisivat tulevaisuudessa aidosti kiinnostuneita osallistumaan Venäjän liigaan. Jääkiekon Mestareiden liigalla hän arvioi puolestaan olevan nyt käsillä "viimeinen mahdollisuus".

Harkimon visioissa niin sanottu Pohjolan liiga olisi "kiinnostava konsepti".

- Frölunda-Jokerit kiinnostaa ihan varmasti enemmän kuin jos pelaamme SaiPaa tai Ässiä vastaan tosissamme, hän väittää.

Harkimo kuitenkin lisää, ettei Pohjolan liigasta ole olemassa mitään suunnitelmia tai päätöksiä. Jos sellainen toteutuisi, ei Jokerit hänen mukaansa pelaisi enää SM-liigassa.

- Ei me (Jokerit) pelata kuin yhtä liigaa. Ketä kiinnostaa, jos pelaamme kahta liigaa, hän kysyy.

 Lähde: STT