HJK on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Hakan legendaarisen hyökkääjän Valeri Popovitsin, 38, kanssa. HJK vahvisti asian perjantaina.

"Tsaari" edusti Hakaa vuodet 1994-2008 mutta pitkä yhteistyö tuli päätökseen sopimuserimielisyyksien vuoksi. Sopimus kattaa kauden 2009.

Popovits, 38, on pelannut Veikkausliigassa huikeat 378 ottelua ja paukuttanut niissä peräti 163 maalia. Se on Veikkausliigan ennätys. Koko satavuotisessa jalkapallon pääsarjahistoriassa vain neljä miestä on tehnyt enemmän maaleja kuin "Tsaari".

Popovits on valittu neljästi Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi ja hän on voittanut mestaruuden huikeat viisi kertaa. Suomen Cupeja on tullut kolme ja himmeämpiä mitaleita liigasta puolisen tusinaa. Popovits on voittanut liigan tehopörssin lukuisia kertoja ja maalikuninkuuden kahdesti. "Tsaari" on voittanut myös 1. divisioonan maalikuninkuuden kaksi kertaa.

- Olemme tosi iloisia, että olemme saaneet riveihimme todellisen Veikkausliigalegendan ja pelaajaikonin. Vastaavan tyyppistä pelaajaa on vaikea löytää Suomen sarjoista ja Popovitsin ohella Litmanen on ainoa samantyyppinen pelintekijä - ässäsyöttöjen antaja. Popovits tuo sellaisen asian lisää meidän peliin, mikä on puuttunut Eremenko juniorin lähdön jälkeen. Popovits tuo meidän peliin paljon lisämahdollisuuksia, iloitsee HJK:n urheilujohtaja Tuomo Saarnio.

Lähde: Veikkausliiga