Seinäjoen Wallsport Areenalla järjestetään helmikuussa kansainvälinen Komia -turnaus johon osallistuvat Ruotsin mestari AIK sekä Örebro sekä Suomesta HJK sekä Tampere United. Seinäjoella nähdään harvinainen Ruotsin ja Suomen mestarin kohtaaminen.

Wallsport Areenan puheenjohtaja ja tapahtuman promoottori Raimo Sarajärvi muistuttaa, että myös ruotsalaisjoukkueissa nähdään runsaasti suomalaisväriä.

- Vastakkain ovat Suomen mestari HJK sekä Ruotsin tuplamestari AIK, joten siinä mielessä tämä on historiallinen kohtaaminen, sillä tällaista kohtaamista ei ole pelattu pitkään aikaan. Tapahtumalle tuo selvästi lisää mielenkiintoa, että AIK:n maalissa pelaa Tomi Maanoja ja Örebrota valmentaa Sixten Boström ja hänellä on apuvalmentajana Lars Mosander ja lisäksi siellä pelaavat Roni Porokara, Tommy Wirtanen sekä Fredrik Nordback.

AIK:n maalivahti Tomi Maanoja odottaa innolla HJK:n kohtaamista.

- Henkilökohtaisesti aika iso juttu, että pääsen Suomeen pelaamaan ja vielä HJK:ta vastaan, Maanoja heittää.

HJK:n hyökkääjä Jarno Parikka pitää ottelua myös hienona tapahtumana muistuttaa naapurimaiden välisestä jännitteestä.

- Tämä on meille tosi hieno juttu. AIK ja ruotsalaiset seurat ovat menestyneet hyvin ja maajoukkue erityisesti. Olemme siinä mielessä olleet pikkuveljen asemassa ja tämä on meille tosi hieno juttu päästä näyttämään mitä osaamme ja vertaamaan omaa tasoamme Ruotsin tuplamestariin, Parikka hehkuttaa.

Myös HJK:n päävalmentaja Antti Muurisen mukaan kyseessä on erinomainen mahdollisuus verrata kahta sarjaa ja niiden tasoeroja.

- Usein mietitään sitä mikä on Suomen ja Ruotsin liigojen taso. Tiedämme Ruotsin jalkapallokulttuurin ja tiedämme millaisia yleisömassoja siellä on oikeastaan joka ottelussa. Minullakin on ollut tilaisuus katsoa muutama AIK:n peli ja sitä on usein miettinyt, että jos pääsisi samalle baanalle, niin miten vahva AIK ja Ruotsin taso on. Minulla on sellainen tunne, että kentällä meidän joukkueiden erot eivät ole niin valtavia vertailussa, mutta kulttuurissa tietenkin on. Tosi hienoa, että tällainen ottelu järjestyy, Muurinen iloitsee.

Turnaus pelataan 12-14.2. Seinäjoella. Turnaus alkaa perjantaina 12.2., kun AIK ja Örebro iskevät yhteen. Lauantaina HJK pelaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan ottelun. Sunnuntaina Tampere United kohtaa Örebron ja HJK mittaa AIK:n tason.