Otetaan taas jo edellisenä iltana kantaa huomisen aamupäivän kilpailuihin. Eilen osuttiin viestissä hyvin, kun Ukrainan naiset pitivät pintansa. Onko myös tänään ukrainalaisnaisista menestymään? Miehissä Martin Fourcade on ollut yli viikon voittamatta maailmancupin osakilpailua – tänään lienee jo aika korjata tilanne?

Naisten takaa-ajo:

Naisten takaa-ajoon lähdetään mielenkiintoisista asetelmista, kun kaikki kuumimmat hiihtäjät ovat takamatkalla. Vain Norjan Tora Berger lähtee kilpailuun loistavista asetelmista: neljäntenä vain 6,4 sekuntia kärjen takaa. Lajin kuningatar on suursuosikki voittajaksi, sillä pahimmat uhkaajat ovat kaukana takana.

Kaisa Mäkäräinen osoitti viestissä pieniä heräämisen merkkejä. Mäkäräinen joutuu takaa-ajoon 43 sekunnin takamatkalta, joten penkkatyöskentelyn tulee olla täysin jiirissä, jos suomalaiskaunotar mielii podiumille. Darya Domrachevan tilanne on vieläkin tukalampi, kun kurottavaa on minuutti ja 24 sekuntia. Tsekin Gabriela Soukalovalla sen sijaan on matkaa kärkeen noin minuutti.

Mielenkiintoiset haastajat Bergerille löytyy Ranskan Marie Laure Brunet'sta sekä Ukrainan Olena Pidhrushnasta ja Juliya Dzhymasta. Kaikkien ammunta on ollut vakuuttavaa, vaikka hiihtovauhti ei olekaan parasta mahdollista. Myös venäläiskaksikko Olga Zaitseva ja Irina Starykh omaavat loistavat mahdollisuudet aina voittoon asti. Zaitseva lähtee alle 20 sekunnin takaa-ajomatkalta. Pikamatkan voittanut Selina Gasparin sortuu luultavimmin penkalla ja kerännee varmasti liikaa peliä sprinttivoittonsa vuoksi.

Vedonlyönti:

Veikkauksen Supertripla 2:

1. Berger, Pidhrushna, Brunet2. Berger, Pidhrushna, Brunet3. Berger, Pidhrushna, Brunet, Dzhyma, Starykh

18 riviä – minimipanos 0,20e

Miesten takaa-ajo:

Miesten takaa-ajokilpailuun lähdetään melko kimuranteista lähtökohdista. Lars Berger räjäytti pankin pikamatkan kilpailussa voittamalla Martin Fourcaden 13,6 sekunnilla, vaikka ampui kaksi sakkoa enemmän!! Norjalaisista myös Tarjei Bö sekä Ole Einar Björndalen lähtevät kilpailuun kärjen tuntumasta ja ovat voittotaistossa mukana.

Muista kärjen nimistä vain kotiyleisön suosikki Christoph Sumann herättää mielenkiintoa pelimielessä. Sumann on vahva ampuja ja kokenut kettu syttyy varmasti taisteluun kotimaassaan.

Miesten puolella taso on niin kova, että takamatkalta on vaikea nousta. Neljäs norjalainen Emil Hegle Svendsen omaa kuitenkin potentiaalin nousta podiumille asti 47 sekunnin takamatkasta huolimatta.

Vedonlyönti:

Veikkauksen Supertripla 4:Tilanne vaikuttaa varsin selkeältä. Näistä asemista Fourcade on todella selvä suosikki kamppailuun. Bö ja Björndalen ovat vahvimmat haastajat, joten otetaan raju linja päivän supertriplaan ja lyödään kapeat rivit hieman isommalla jöötillä!

1. Fourcade2. Bö, Björndalen, Sumann3. Bö, Björndalen, Sumann, Svendsen

9 riviä – minimipanos 0,20e