Oslon Holmenkollenilla kilpaillaan tänään ampumahiihtokauden viimeiset matkat, kun vuorossa on naisten sekä miesten yhteislähdöt. Suomen Kaisa Mäkäräinen jahtaa maailmancupia viidellä pisteellä johtavaa Tora Bergeriä, joten panokset ja jännitys on taattu!

Ennakko & pelivihjeet: Ampumahiihdon maailmancupHolmenkollen, NorjaNaisten yhteislähtö 12,5km

Mäkäräinen epäonnistui pahoin pikamatkalla, mutta onnistui loistavasti takaa-ajossa ja säilyi taistelussa kokonaiscupin voitosta. Samalla Mäkäräinen varmisti itselleen takaa-ajojen cupin voiton. Pikamatkojen kristallipallon suomalaisneito voitti jo torstaina. Oikukas tuuli on tehnyt viikonlopun olosuhteista todella haastavan ja moni kärkinainenkin on jo romahtanut pahasti. Kovinta hiihtovauhtia pitää edelleen Darya Domracheva sekä Kaisa Mäkäräinen. He eivät ole tänäänkään lyötävissä, mikäli ammunta sujuu.

Vahvin haastaja on kotiyleisön edessä taisteleva Berger, joka on löytänyt vihdoin tasaisuutta otteisiinsa. Berger on viisi pistettä Mäkäräistä edellä maailmancupin kokonaiskilpailussa, joten kaikki on vielä avoinna ennen viimeistä kilpailua. Gabriela Soukalova sekä Venäjän Olga Zaitseva ovat myös olleet hyvässä iskussa, eikä heitä sovi unohtaa. Oikukkaiden olosuhteiden johdosta jättiyllätyksetkin ovat mahdollisia, mutta luultavasti kärjessä pidetään tänään liian kovaa hiihtovauhtia muille naisille.

Otetaan vielä kertauksena, miten maailmancupin pisteet määräytyvät, jotta kotikatsomoissa olisi helpompi jännittää! 

Voittaja saa 60 pistettäToinen 54 Kolmas 48Neljäs 43Viides 40Kuudes 38 Seitsemäs 36Kahdeksas 34Yhdeksäs 32 Kymmenes 3111. 3012. 29Ja niin edelleen.. Loppujen sijojen saadessa yhden pisteen vähemmän kuin edellinen, jolloin neljäskymmenes saa yhden pisteen.

Veikkauksen supertripla: Mäkäräinen ja Berger ovat motivoituneimmat kilpailijat, mutta Domracheva on edelleen ennakkoon vahvin. Ainakaan alustavien peliprosenttien puolesta ykkösriville ei tarvita muita nimiä.

Supertripla 4 – AH-miehen vihjerivi:1. Domracheva2. Mäkäräinen, Berger, Soukalova, Zaitseva, muu 2.sija3. Mäkäräinen, Berger, Soukalova, Zaitseva, muu 3.sija

21 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 13:55

Miesten massalähtö 15km

Miesten puolella suurin mielenkiinto on kadonnut jo kauan sitten. Martin Fourcade on varma maailmancupin voittaja. Monen kilpailija motivaatio on Sotshin jälkeen ollut kysymysmerkki ja vedonlyöjän kannalta kilpailut ovat todellisia lottoarvontoja. Kannattaa seurata pelijakauman kehittymistä loppuun saakka. Motivoituneimmat kilpailijat löytyvät luultavasti kotimaan edustajista.

Supertripla 5 – AH-miehen vihjerivi: 1. Svendsen, J Bö, Björndalen2. Svendsen, J Bö, Björndalen, Eder, Shipulin, Fak, muu 2. sija3. Svendsen, J Bö, Björndalen, Eder, Shipulin, Fak, muu 3. sija

93 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 16:25