Kaisa Mäkäräinen lähtee kauden viimeiseen viikonloppuun maailmancupin kärkitilalta. Kontiolahdella kaikki kilpailut voittanut suomalaisneito on 781 pisteellään 57 pistettä Norjan Tora Bergeriä edellä.

Berger saa kuitenkin kotikenttäedun viimeiseen kolmeen kilpailuun. Mäkäräisellä ei ole koskaan oikein kulkenut Holmenkollenilla. Hiihtovauhdin puolesta suomalainen oli kuitenkin niin ylivoimainen kotiladuilla, että Mäkäräinen on pakko nostaa jälleen kaikkiin kilpailuihin ykkössuosikiksi.

Darya Domracheva esitti aivan käsittämättömän nousun Kontiolahden takaa-ajossa, mutta pikakilpailut eivät ole tällä kaudella olleet valkovenäläisen mieleen.

Kolmen kärjen jälkeen tulee neljän hengen haastajaryhmä. Aina tasaisesti suorittavat Gabriela Soukalova sekä Olga Zaitseva ja kovavauhtiset, mutta aina niin ailahtelevat, Selina Gasparin sekä Anastasia Kuzmina.

Veikkauksen supertripla 1 - AH-miehen vihjerivi:

1. Mäkäräinen, Berger2. Mäkäräinen, Berger, Gasparin, Soukalova, Zaitseva, muu 2. sija3. Mäkäräinen, Berger, Gasparin, Soukalova, Zaitseva, muu 3. sija

42 riviä - minimipanos 0,20e

H2H-vedot:

Mäkäräinen - Domracheva 1 1,95 operaattori poistettu

Mäkäräinen osoitti Kontiolahdella, että aikoo ottaa kristallipallon itselleen vaikka väkisin. Suomalaisneito piti ylivoimaista hiihtovauhtia, eikä edes Domracheva pystynyt vastaamaan tähän. Vaikka valkovenäläinen on dominoinut tätä kautta, suurin motivaatio jäi Sotshin kolmen olympiakullan jälkeen. Domrachevalla on myös ollut huomattavia vaikeuksia pikakilpailuissa. Tuntuu kuin hän ei ehtisi päästä lyhyellä matkalla vauhtiin ollenkaan.

Soukalova - Kuzmina 1 1,65 operaattori poistettu

Tasainen pari hiihtovauhdin puolesta. Soukalova on kuitenkin 100% varmempi suorittaja. Tshekki pettää todella harvoin. Kontiolahdella Soukalova oli iskussa - Kuzmina ei. Slovakialainen voittaa kilpailuja parhaimpana päivänään, mutta kun niitä vain yleensä sattuu kaksi vuoteen. Tällä vuodella nuo kilpailut on jo Kuzminan osalta nähty - Sotshissa.