Tasainen puurtaja ei petä, mutta ei yllätäkään?

Lähtökohdat kauteen: Texans vei viime vuonna AFC etelälohkon saldolla 12 voittoa, 4 tappiota. Pudotuspeleissä Houston kaatoi vielä Bengalsin, mutta Patriotsin käsittely ensimmäisellä virallisella pudotuspelikierroksella oli liikaa.

AFC South 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

 Houston Texans

12

4

0

75%

Indianapolis Colts

11

5

0

68,8%

 Tennessee Titans

6

10

0

37,5%

Jacksonville Jaguars

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Bengals – Texans 13-19 Texans – Patriots 28-41

Houstonissa on rakennettu varteenotettava kilpailullinen ryhmä, mutta askel todelliselle huipulle on jäänyt ottamatta. Vuodesta 2006 Texansin peräsimessä toiminut Cary Kubiak lähtee seitsemänteen kauteensa samoin eväin kuin edellisiinkin. Muutos olisi paikallaan. 52-vuotiaan Kubiakin metodeja on vaikea kyseenalaistaa, kun joukkue ensimmäistä kertaa eteni toista kertaa peräkkäin pudotuspeleihin. Mutta miten menestys siirrettäisiin myös tosipeleihin? Hyökkäys on ennalta arvattava, vaikka puolustus kuuluu sarjan eliittiin.

Hyökkäys: Pelinrakentaja Matt Schaub kuuluu sarjan kokeneempaan kaartiin. 32-vuotias Schaub aloitti jo 2004 uransa maailman kovimmassa sarjassa. Kokenut pelimies sortuu silti valitettavan usein virheisiin, eikä mieheltä löydy heittokättä nimeksikään. Pitkät heitot ovat näin utopiaa ja vastustajan on helppo keskittää kaikki puolustus lähelle linjaa. Texansin peli perustuu vahvaan juoksemiseen. Vastustajan läpi rynnitään väkisin. Eikä se ole ihmekään, sillä joukkueen vahvuudet ovat selvästi keskushyökkääjienpuolella. Arian Foster rynnii jälleen valtavia jaardimääriä pallon kanssa ja Ben Tate on mukana letkassa, mikäli vain loukkaantumiset eivät jälleen pilaa kautta. Laitahyökkääjäosastolla on sen sijaan vajetta. Ensimmäisen kierroksen varaus DeAndre Hopkins saanee jo tulokaskaudellaan vastuuta, mutta mihin asti nuorukaisen kyvyt riittävät? Hyökkäyksen linja on rakennettu juoksupeliä varten ja hoitanee tänäkin vuonna leiviskänsä.

Puolustus: Puolustukseen Texans hankki pitkäaikaisen Ravens takamiehen Ed Reedin. Mikä on miehen kunto nykyään? Löytyykö suurinta paloa enää maiseman vaihdoksen ja viime vuoden mestaruuden jälkeen? Reedin hankinnassa on paljon uhkakuvia. Texansin puolustus on silti todella rautainen. Tukimies Brian Cushing kuuluu sarjan ehdottomiin tähtiin. Viime kausi meni Cushingilla loukkaantumisesta toipumiseen, joten tällä kaudella on varaa odottaa entistäkin parempaa. Viime vuoden parhaaksi puolustajaksi valittu J.J.Watt tulee tänäkin vuonna kylvämään tuhoa Houstonin puolustuksen linjassa. Myös takaosasto on todella vahva, jos Reed pelaa sillä tasolla mihin pystyy ja Daniel Manning jatkaa nousemistaan kohti sarjan huippupuolustajia.

Arvio: Voittaa helpon divisioonansa. Pudotuspeleissä Schaub ei enää riitä.