Tiistaina 22. elokuuta kansainvälisen urheilun vetoomustuomioistuimelta (CAS) tuli päätös Therese Johaugin doping tapausta koskien, ja hänelle on annettu 18 kuukauden kilpailukielto. Hän ei siis tule osallistumaan ensi vuoden helmikuussa järjestettäviin talviolympialaisiin, jotka kisataan Etelä-Korean Pyeongchangissa.

Kova isku Norjan hiihtojoukkueelle

Tätä päätöstä odotettiin Norjassa hyvin hartaasti, ja sen toivottiin - sekä oletettiin olevan 15 kuukautta- jolloin tämä kielletyistä aineista kärähtänyt norjalaishiihtäjä olisi voinut osallistua olympialaisiin, sillä Johaug oli jo kerennyt aloittamaan treenaamisen olympiakisoja varten.

Kansainvälisen vetoomustuomioistuimen asettaman 18 kuukauden kilpailukiellon takia Pyeongchangin kisat jäävät nyt Johaugilta välistä. Tuomio lasketaan takautuvasti vuoden 2016 lokakuusta lähtien, jolloin skandaalimainen dopingkohu alkoi. Norjan Antidopingtoimikunta oli ottanut Johaugilta positiivisen dopingnäytteen jo syyskuussa 2016, ja häntä ei oltu testattu neljään kuukauteen kiellettyjen aineiden varalta, vaikka yleisen käytännön mukaan urheilijoita testataan useasti harjoitusjaksojen aikana.

Asia tuli julki kansainvälisen hiihtoliiton kautta 13. lokakuuta 2016, jolloin myös norjalainen tietotoimisto NTB uutisoi, että There Johaug on kärynnyt Klostebol -nimisen anabolisen steroidin käytöstä.

Itse Johaug ja Norjan Hiihtoliitto joutuivat naurunalaiseksi ja pilkan kohteeksi, sillä he kertoivat käryn johtuneen Trofodermin -nimisestä huulirasvasta, jota oltiin käytetty elokuussa hiihtoleirillä Johaugin auringossa palaneiden huulten hoitoon. Asiasta uutisoitiin myös voimakkaasti suomalaisessa mediassa. Johaug sai tätä surullisen kuuluisaa salvaa hiihtomaajoukkueen lääkäriltä, tohtori Bendikseniltä huultensa hoitoon, vaikka paketin tuoteselosteessa käy kaikki aineosat ilmi -myös doping-luokitellut.

”-Olen murtunut. Minulla oli unelma Olympialaisista.”

Tuomion tullessa julki, Johaug kertoi lehdistötilaisuudessa päätöksen tulleen hänelle täytenä shokkina, ja olevansa täysin murtunut, sillä hän on aina unelmoinut olympialaisista. Itkuinen norjalaishiihtäjä kertoi myös kokeneensa tulleen kohdelluksi epäreilusti tässä koko Norjaa vavisuttaneessa doping-skandaalissa, ja olevansa syytön.

Kansainvälinen hiihtoliitto olisi vielä halunnut antaa pidemmän kilpailukiellon Johaugille, ja lähettää vahvan viestin niin urheilijoille kuin yleisöllekin kiellettyjen aineiden käytöstä. Päätöksen tullessa, ja Johaugin jäädessä olympialaisten ulkopuolelle, viesti toivottavasti on toivottavasti mennyt perille.

Therese Johaug kertoi pidetyssä lehdistötilaisuudessa haluavansa lähteä kuitenkin takaisin maaliviivalle, sillä hänellä on vielä intohimoa lajia kohtaan joka vie häntä eteenpäin. Hän myös kertoi unelmastaan, että jonain päivänä hän seisoisi jälleen palkintopallilla.

Laillisempia buusteja tarjolla

Vaikka onkin vasta elokuu, niin syksy on jo nurkan takana ja Etelä-Korean talviolympialaisiinkin on vain enää puolisen vuotta aikaa. On hyvä lähteä katsastamaan kohteita vedonvälittäjiltä, ja niitä löysimmekin jo muutamassa paikassa olevan jo tarjolla, esimerkiksi operaattori poistettuilla. Kohteita on jo auki Mitalitaulukoihin sekä esimerkiksi ampumahiihtoon, sekä yhdistettyyn mäkihyppyyn ja hiihtoon.

Olympialaisiin tulee varmasti myös hieman ajankohtaisempana aikana varmasti upeita kampanjoita, mutta esimerkiksi jos olet uusi asiakas operaattori poistettuin vedonlyönnissä, saat 100% ensitallettajalle tarkoitetun bonuksen jopa 50 euroon asti! Voit siis kaksinkertaistaa tallettamasi summan vedonlyöntiin ja voittomahdollisuuksiin, sillä tämä tervetulotarjous on sallittujen aineiden listalla.
Esimerkiksi, talleta 50€ operaattori poistettuin tilille, niin voit tehdä kuponkeja yhteensä 100€ edestä. Bonusrahan etunahan on se, että voit käyttää koko summan vapaavalintaisiin kohteisiin, ja valikoimaa kyllä tulet löytämään kattavasti. Tämä tervetulotarjous vain paranee, sillä bonusrahan lisäksi saat vielä 10€ arvoisen ilmaisvedon kaupan päälle, kun olet lyönyt vetoa operaattori poistettuilla vähintään 10€ edestä. Lähde nyt urheiluvedon jännittävään maailmaan mukaan, ja operaattori poistettuin sivuille pääset kätevästi suoraan klikkaamalla alla olevaa linkkiä. Toivottavasti näissä tulevissa olympialaisissa ei nähtäisi minkäänlaisia Johaugin kaltaisia skandaalimaisia käryjä, ja kaikilla olisi puhtaat jauhot pussissaan ja oikeanlaiset huulirasvat mukana. – Niin eikä kenenkään tarvitsisi olla huutamassa havujen perään.

Klikkaa itsesi operaattori poistettuin Vedonlyöntiin tästä