Lähtökohdat kauteen: Viime kauden ykkösjoukkue – ei kahta puhetta. Tahko pelasi historiansa kauden kaikin puolin. Putoamistaisteluihin povattu seura yllätti kaikki ennakkoluulottomilla otteilla sisäpelissä ja paikkasi tällä paljon repaleista ulkopeliään. En halua edes ajatella minkä tunnemyrskyn pelaajat kävivät läpi (ja käyvät vieläkin) Hyvinkään ampumavälikohtauksen, nuoren pelaajan kuoleman ja kahden joukkuetoverin vakavien vammojen vuoksi. Tämän kaiken jälkeen neljäs sija runkosarjassa –  huhhuh. Hattu pois päästä ja valtava kunnianosoitus kaikille joukkueen ja seuran jäsenille.

Tähän kauteen joukkue sai loistavat profiilihankinnat Kimmo Carlsonin sekä Pasi Kokkosen. Molemmat tuovat ulkopeliin vahvaa osaamista, sekä sisäpeliin laajuutta. Mielenkiintoiset ovat myös uudet miehet Petri Kulmala sekä Teemu Vuoristo, jotka saapuvat Ykköspesiksestä kokeilemaan taitojaan superpesistasolla.

Pelinjohtaja: Pasi Virtanen Virtanen on hullu. Mutta hulluudesta nerouteen on tunnetusti hyvin vähän matkaa. Mies rakastaa sisäpelissä kaavojen rikkomista, yllätyksellisyyttä ja ennakkoluulottomuutta. Virtasella on taito tehdä pelaajista pelureita. Jos saa ulkopelin peruspaketin kuntoon, haastaa tällä ryhmällä tosissaan isommat pudotuspeleissä.

Sisäpeli: Virtasella ei ole sisäpelisuunnitelmaa omien puheidensa mukaan ja siltähän se näyttää joskus otteluissakin. Totuus on kuitenkin, että jos Virtasen luotsaama Tahko tuolla miehistöllä iski viime kaudella noin paljon juoksuja  - niin mihin ryhmä pystyy kun tänä vuonna mukana on myös vaihtaja/etenijät Kokkonen ja Carlson. Puhumattakaan kaksi kertaa Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden voittaneesta Kulmasta tai jalkoja jokeripaidassa sisäpeliin tuovasta Vuoristosta. Kun Pihkalan kotikenttä on vielä Suomen avarin ja lyöjäystävällisin, tämä joukkue lyö ensi kesänä juoksuja!

Ulkopeli: Tähän sitten ratkeaa koko Tahkon tämä kausi. Carlson johtaa etukenttää, Juha Korhonen linjaa ja Kokkonen takakenttää. Lukkarina pelaa velmumainen Riku Rantanen. Potentiaalia hyväänkin ulkopeliin on, mutta saako joukkue yhteispelinsä valmiiksi kauden aikana? Joukkue lyö varmasti paljon juoksuja, joten 2-3 juoksua saa per jakso päästääkin. Tämän tiedostamalla voidaan ulkopelikin muuttaa erilaiseksi hakemalla takapaloja ja varomalla läpilyöntejä. Viime vuoden reikäjuusto- mallilla ei kuitenkaan voiteta tänäkään vuonna.

Seuraa häntä – läpimurto pelaaja 2013 Kimmo Carlsonin tapauksessa ei ehken voida puhua enää läpimurtopelaajasta, kun mies lunasti jo viime kaudella paikkansa Itä-Länsi ottelussa. Äärimmäisen aliarvostetun ulkopelaajan valinta arvo-otteluun kuitenkin yllätti monet. Kaupungin vaihtaminen Jyväskylästä Hyvinkäälle saattaa piristää rutkasti Carlsonin otteita ja pelinjohtaja Virtasen alaisuudessa vastuuta tulee myös mailan varressa. Kirissä jämärooleihin jäänyt vaihtaja-etenijä voi olla vielä sisäpelinsäkin puolesta todellinen jokerikortti tänä vuonna!

Arvio: Runkosarjan juoksurikkain joukkue. Juoksurikkaus tarkoittaa suoraan, että moni peli tullaan päättämään pitkävetotulokseen x. Sijoittuu runkosarjassa luultavimmin sijoille 4-6 ja haastaa tosissaan pudotuspeleissä vastustajansa.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Matti Pöllänen, Haminan Pallo Taneli Rantatorikka, Jyväskylän Kiri Jesse Jokela, Kankaanpään Maila

Saapuneet: Pasi Kokkonen, Kiteen Pallo Kimmo Carlsson, Jyväskylän Kiri Petri Kulmala, Ulvilan Pesä-Veikot Heikki Rantanen, Jokioisten Koetus Teemu Vuoristo, Helsingin Puna-Mustat