Suomen jääkiekkomaajoukkue otti huipputärkeän 1-0 -voiton Saksasta MM-kisojen toisessa ottelussa. Suomen voittomaalin iski Jarkko Immonen toisessa erässä.

Jarkko Immosen johtaman ykköskentän ohella Suomen parhaimmistoa oli maalivahti Petri Vehanen, joka piti Leijonia pystyssä ottelun päätöserässä.

Vehanen torjui kahdessa ensimmäisessä erässä ainoastaan 13 kertaa, mutta päätöserän 15 torjuntaa oli Ak Bars Kazanin maalivahdilta loistava suoritus. Ilman Vehasen huippuiltaa olisi lopputulos voinut olla toisenlainen.

Suomi kohtaa keskiviikkona alkulohkovaiheen päätösottelussa USA:n. Suomen lohkosta ainoastaan Tanska on varmistanut paikan välisarjassa. Suomi, USA ja Saksa taistelevat lopuista jatkopaikoista.

Maanantain muissa otteluissa voittoihin ylsivät Kanada, Sveitsi ja Tanska, joka kaatoi USA:n jatkoajalla.

Jääkiekon MM-kisat, tuloksia 10.5.2010:

Saksa - Suomi 0-1 (0-0,0-1,0-0)

25.18 0-1 Jarkko Immonen (Jussi Jokinen)

Maalivahdit, GER: Rob Zepp 15+15+6=36 FIN: Petri Vehanen 5+8+15=28

Latvia - Kanada 1-6 (0-2,0-4,1-0)

1.59 0-1 John Tavares (Kris Russell, Corey Perry) yv 18.19 0-2 Steve Stamkos (Kris Russell, Corey Perry) yv 25.30 0-3 Marc Giordano (Ray Whitney, Kyle Cumiskey) yv 26.58 0-4 John Tavares (Corey Perry) yv 30.07 0-5 Steve Downie (Brent Burns) 39.06 0-6 Marc Giordano (Evander Kane, Rich Peverley) 50.26 1-6 Georgijs Pujacs (Juris Stals, Gints Meija)

Maalivahdit, LAT: Edgars Masalskis 8+10 (vaihto 30.07) LAT: Martins Raitums 1+7=8 CAN: Chris Mason 5+7=12 (vaihto 40.00) CAN: Chad Johnson 11

USA - Tanska 1-2 ja (0-0,1-1,0-0,0-1)

28.52 0-1 Lars Eller (Frans Nielsen, Peter Regin) yv 32.03 1-1 Keith Yandle (Kyle Okposo, Jack Johnson) yv 62.04 1-2 Stefan Lassen

Maalivahdit: USA: Scott Clemmensen 11+4+10+2=27 DEN: Patrick Galbraith 8+16+6+0=30

Sveitsi - Italia 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

21.20 1-0 Thibaut Monnet (Mathias Seger, Julien Vauclair) 46.39 2-0 Damien Brunner (Paul Savary, Thomas Deruns) yv 59.44 3-0 Martin Plüss tm av

Maalivahdit: SUI: Martin Gerber 7+6+2=15 ITA: Daniel Bellissimo 18+18+13=49