Indianapolisissa laitettiin viime vuonna hyökkäys kuntoon. Nyt vahvistettiin puolustus. Näkyykö Colts- kehitys tänä vuonna myös pudotuspeleissä?

Lähtökohdat kauteen: Colts vei viime kauden otteluistaan 11, häviten 5. Lohkossaan toiseksi sijoittunut ryhmä joutui kuitenkin taipumaan heti Villikortti- kierroksella mestaruuteen asti edenneelle Baltimore Ravensille.

AFC South 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

 Houston Texans

12

4

0

75%

Indianapolis Colts

11

5

0

68,8%

 Tennessee Titans

6

10

0

37,5%

Jacksonville Jaguars

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012: Colts – Ravens 9-24

Coltsien viime kauden piti olla mahalasku, mutta mitä vielä! Joukkue selvitti tiensä aina pudotuspeleihin asti komealla voittosaldolla 11-5. Supertähti Peyton Manningista luopunut seura vuoraa tulevaisuutta nyt nuoren Andrex Luckin nimen alle. Samana vuonna Luckin kanssa seuraan saapunut päävalmentaja Chuck Pagano joutui jättämään leukemian takia suurimman osan viime kaudesta väliin, mutta on nyt täällä taas. Päävalmentaja sijaisena toiminut Bruce Arians jätti seuran ja uudeksi hyökkäyksen koordinaattoriksi nousi Pep Hamilton. Hamiltonilla on suuri rooli vanhana pelinrakentajana Luckin viemisessä huipulle.

Hyökkäys: Ulompi laitahyökkääjä T.Y. Hilton on todella nouseva kyky ja saattaa iskeä itsensä jo tällä kaudella sarjan eliittiin. Myös Donnie Avery on mahdollinen Pro Bowl pelaaja sisempänä laitahyökkääjänä,mutta kaikki ratkeaa tänäkin vuonna pelinrakentaja Andrew Luckinharteille. Luckyn tulee parantaa huomattavasti heittopeliään, sillä viime kaudella pelinrakentajan heitoista 23 johti maaliin ja peräti 18 (!) syötönkatkoon. Silti Luckin kautta voidaan pitää onnistuneena! Luck teki läpimurtonsa, nousi huipulle ja johdatti joukkueensa pudotuspeleihin. Luckin heittokäsi ei ole vahvin, mutta se on tarpeeksi vahva. Sen sijaan Luck on mestari pelinluvussa. Hän näkee, tuntee, maistaa, haistaa, kuulee ja aistii pelin. 24-vuotiaalla pelinrakentajalla on vielä varaa mennä eteenpäin. 18 syötönkatkoa on hurja määrä, mutta tulee ottaa huomioon, että Luck pelasi tulokaskauttaan – ja edelleen – johti joukkueensa tästä huolimatta pudotuspeleihin. Mitä väliä, vaikka Luck tekee virheitä joka otteluissa enemmän kuin yhden, jos joukkue myös voittaa? Saa nähdä mitä koordinaattori Hamilton tuo peliin? Muuttuuko peli Ariansin vuosista juoksuvoittoisammaksi? Pystyykö Hamilton nostamaan Luckia vieläkin korkeammalle tasolle?

Puolustus: Seuralegenda Dwight Freeney on poissa tältä kaudelta, kun seura päätti olla kirjoittamatta jatkosopimusta legendan kanssa. Tilalle Colts hankki Erik Waldenin ja tulokaspelaaja Bjoern Wernerin. Legendan peli meni kuitenkin koko ajan taaksepäin, joten pojat selviytynevät isähahmoa paremmin tästä kaudesta.  Tukimiesosasto on Waldenin ja Wernerin lisäksi muutenkin todella syvä ja vakuuttava. Ricky-Jean Francoisista seura sai pulittaa mansikoita, mutta luultavimmin se oli aiheellista. Linjapelaaja tulee varmasti vahvistamaan joukkuetta, kuten myös neljäs uusi hankinta LaRon Landry. Landry tuo takakentälle nopeutta. Nuoren Landryn kaitsijana toimii veteraani Antoine Bethea. Tällä parilla on työnjako selvä; Bethea ja johtaa ja Landry hösyää sen minkä kerkiää. Vontae Davis tukee myös Coltsien aiemmin vuotanutta takakentän osaamista. Kulmamies jakelee välillä todella tyylikkäitä pommeja kentällä, mutta osaa toki muutenkin pitää miehensä.

Arvio: Coltsien viime kauden rykäisy oli sen verran kova paukku, että runkosarjan voittoprosentin parantaminen tuntuu mahdottomalta. Vaikka Colts on paperilla jopa parantanut, uskon joukkueen jäävän tällä kaudella ulos pudotuspeleistä.