Alkukauden parhaat pesäpalloilijat on nimetty Itä-Länsi-joukkueiksi tiedotustilaisuudessa Kouvolassa. Arvo-ottelukonkareiden lisäksi valitsijat yllättivät positiivisesti rohkeilla ratkaisuillaan.

Miesten ottelussa nähdään kaksi ensikertalaista molemmissa joukkueissa. Etenijä- ja kärkilyöntitilastojen kakkonen Teemu Isoketo (Kankaanpää) valittiin Lännen ryhmään, Jyväskylän Kirissä uransa uudelleen lentoon nostanut Juho Määttälä Idän riveihin Liitto-Lehdistö-ottelun myötä. Sotkamon Kosti Rautiainen sai kutsun jo viime vuoden Itä-Länsi-otteluun, mutta loukkaantuminen esti silloin arvo-otteludebyytin. Neljäs ensikertalainen on Raahen Joonas Eirola, jonka ulkopeliansiot siepparina ovat olleet alkukaudella vertaansa vailla.

Kokonaisuutena kaksi edellistä miesten arvo-ottelua voittanut Itä on liikkeellä 77 Itä-Lännen kokemuksella Lännen 51:tä vastaan. Sotkamon Jani Komulainen ja Kouvolan Sami Partanen ovat mukana 10. kerran. Kouvolasta Sotkamoon tälle kaudelle siirtynyt lukkarilegenda Toni Kohonen on puolestaan 15. valintansa myötä enää yhden ottelun päässä kaikkien aikojen tilastokärjistä Eino Kaakkolahdesta ja Mauri Pyhälahdesta.   Lännen kokeneinta osastoa edustaa Vimpelin Vedon timantinkova ykköskärki, jossa kahdeksan Itä-Lännen Sami Haapakoskea vievät eteenpäin yhden arvo-ottelun vähemmän pelanneet Henri Puputti ja Antti Kuusisto. Miesten Itä-Länsi pelataan Kouvolassa sunnuntaina 24.7. klo 16. Voitot ovat Idän hyväksi 36–30, tasatulokseen on päädytty 10 kertaa.     Naisten Superpesiksen neljän kärki – Pori, Lapua, Jyväskylä ja Lappeenranta – on odotetusti vahvasti esillä arvo-otteluvalinnoissa. Muista joukkueista valittiin mukaan ainoastaan Rauman Kaisa-Maija Loutti, Turun Iina Lehkonen, Viinijärven Salla Pollari ja Siilinjärven Hanna Väisänen.   Arvo-ottelijoiden kokeneinta kaartia edustavat Lapuan ja Lännen Tiia Pöntinen (12 Itä-Länsi-ottelua), saman seuran Sirpa Pollari (11) sekä Idän ja Jyväskylän Kirittärien Johanna Vikman (11). Jyväskylän Kaisa Salmela saa Kouvolassa täyteen 10 arvo-ottelua.   Konkareiden vastapainoksi suurelle yleisölle esitellään tukku mielenkiintoisia ensikertalaisia. Lappeenrannan Viivi Kainlauri, 18, Lapuan Tiia Koivuniemi, 18 ja Rauman Loutti, 19, edustavat nuorinta osaamista. Monena vuonna lähellä valintaa ollut Jyväskylän Jaana Paakkonen saa nyt mahdollisuuden, samoin Turku-Pesiksen Lehkonen ja Idän yleisöäänestyksen voittanut Lappeenrannan lukkari Salla Risku. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus on myös Siilinjärven kolmosvahti ja vaihtaja-kotiuttaja Hanna Väisänen.   Naisten puolella Itä ja Länsi kohtaavat Kouvolassa 50. kerran, kun kaudella 1975 pelattiin kokeilumielessä Etelä-Pohjoinen-ottelu. Neljä edellistä kohtaamista vienyt Itä on edellä voitoin 25–21, kolmesti on päädytty tasatulokseen. Naisten ottelu pelataan lauantaina 23.7. klo 16.   Itä-Länsi-valinnat, Kouvola 22.7-24.7  
Naiset Itä   Naiset Länsi
Viivi Kainlauri Lappeenranta   Hanna Hirvikoski Pori
Henna Kytösalmi Lappeenranta   Tiia Koivuniemi Lapua
Jonna Mäkelä Lappeenranta   Heidi Kuusisto Pori
Elina Mäki Jyväskylä   Kaisa Kärkkäinen Pori
Laura Nuutinen Jyväskylä   Iina Lehkonen Turku
Jaana Paakkonen Jyväskylä   Kaisa-Maija Loutti Rauma
Salla Pollari Viinijärvi   Sanna Luoma Lapua
Salla Risku Lappeenranta   Sirpa Pollari Lapua
Kaisa Salmela Jyväskylä   Tiia Pöntinen Lapua
Tiina Tolonen Jyväskylä   Paula Saloranta Pori
Marjukka Urpelainen Lappeenranta   Veera Svansjö Pori
Johanna Vikman Jyväskylä   Tanja Vehniäinen Lapua
Hanna Väisänen Siilinjärvi   Emmi Viitala Pori
Jani Valkeapää (pj) Lappeenranta   Jukka Liikala Lapua
Miehet Itä   Miehet Länsi
Antti Hartikainen Sotkamo   Joonas Eirola Raahe
Sami Joukainen Kouvola   Sami Haapakoski Vimpeli
Toni Kohonen Sotkamo   Hannu Huuskonen Vimpeli
Pasi Kokkonen Kitee   Markku Hylkilä Kankaanpää
Jani Komulainen Sotkamo   Teemu Isoketo Kankaanpää
Roope Korhonen Sotkamo   Timo Kallio Raahe
Toni Laakso Kitee   Juha Korhonen Hyvinkää
Matti Latvala Kouvola   Antti Kuusisto Vimpeli
Juho Määttälä Jyväskylä   Janne Mäkelä Vimpeli
Aki Orava Sotkamo   Juha Niemi Koskenkorva
Sami Partanen Kouvola   Henri Puputti Vimpeli
Kosti Rautiainen Sotkamo   Juha Suorauha Kankaanpää
Juha-Matti Sirviö Kitee   Veli-Pekka Yli-Hirvelä Koskenkorva
Mikko Hylkilä (pj) Kouvola   Miika Rantatorikka (pj) Vimpeli