Suomen ja Kanadan kohtaaminen lätkän MM-kisojen pudotuspeleissä on huikea tapaus sekä vedonlyöjälle että urheilukansalle. Kaksien edellisten maailmanmestaruuskilpailuiden loppuotteluissa ovat kohdanneet juuri näiden maiden joukkueet. Leijonien voittoon päättynyt MM-turnaus 2022 käytiin samalla Nokia Areenalla, jossa joukkueet kohtaavat nyt myös puolivälierissä.

Kanada sijoittui lohkossa A toiseksi peitottuaan lohkokierroksen päätöskamppailussa Tšekin. Suomi taas oli lohkon B kolmas USA:n ja Ruotsin takana, joten Kanada on puolivälierässä nimellinen kotijoukkue. Luodaanpa lyhyt katsaus tähän asti nähtyyn ja ennen muuta Urheiluveikkaus.comin kautta löytyvään vedonlyöntiin markkinoiden kuumimmilla kertoimilla!

Vieraile XLBet
Maltan pelilisenssi
Runsaasti ilmaisvetoja tarjolla
Kierrätysvaatimukset: 1.00x bonus vähimmäiskertointasolla 1,00. Käyttääksesi maksimibonuksesi, sinun on pelattava 30 euroa, 14 päivän kuluessa, jotta voit pelata koko bonuksen ilmaiseksi

Lisäehdot Aseta vähintään 30 euron panos mihin tahansa urheilulajiin kertoimella vähintään 1,80 ja saat 100 % tervetuliaisbonuksen 30 euroon asti.
Säännöt ja Ehdot:  Tarkista sivusto XLBet nähdäksesi kaikki bonuksen säännöt ja ehdot.

Suomi jääkiekon MM-kisoissa 2023

Jukka Jalosen alaisuudessa Leijonat ovat edenneet viime vuosina menestyksestä toiseen. Mestaruusviirejä on vedetty kattoon ja Suomi on ollut jatkuvasti vähintään erittäin lähellä menestystä. Vuoden 2023 MM-lätkä on kuitenkin soinut mollivoittoisemmassa vireessä isäntien osalta. Tuttu joukkueena puolustaminen kruunattuna erinomaisella maalivahtipelillä on ollut tiessään ja joukkue kuin joukkue on onnistunut pyörittämään peliä Leijonien päädyssä ajoittain näytöstyyliin.

Suomen maalieroksi muodostui seitsemässä ottelussa lopulta 28-15. Huomionarvoista on se, että lukemia kaunistelee merkittävästi sijoituksen kannalta merkityksetön päätösottelu Tanskaa vastaan, jonka Leijonat voitti 7-1. Läpi kisojen joukkueen tekemistä on leimannut kiekonmenetysten sarja, joiden kautta erityisesti USA rokotti Suomea armotta. Vastustaja toisensa jälkeen on päässyt myös mellastamaan Suomen puolustuspäässä yksinkertaisilla tavoilla. Erityisen ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että Kanadan joukkue on kuin tehty juuri noihin tilanteisiin: kulmapyöritykset, blokkausten kautta tilan tekeminen ja maalille meneminen.

Suomi on pelannut kisat reilusti alle odotusten. Maalivahti Emil Larmi on joutunut kannattelemaan Suomea ottelusta toiseen, eikä kentälle ole syntynyt myöskään yksittäistä tehonyrkkiä luomaan uhkaa hyökkäyspäässä. Ykkösketjuksi rakennettu Sakari Mannisen kentällinen ei ole saanut patoja auki, eikä Suomen supertähti Mikko Rantanen mahdu Leijonien parhaana pistemiehenä kisojen kymmenen parhaan joukkoon pistepörssissä. Eniten lupauksia herättää kakkosketju, jossa Kaapo Kakko, Antti Suomela ja Kasperi Kapanen muodostavat nopean, taitavan ja energisen trion.

Vedonlyönti Kanada – Suomi -otteluun

Kanadan joukkue on nimilistana varsin vaatimaton, mutta kaukalossa vaahteralehdet ovat osoittaneet tuttua fyysisyyttä. Toki joukkueella on puolustuksessa muutama NHL-kaukaloissa rutinoitunut tekijä, kuten vaikkapa puolustajien pistepörssissä toisena pistein 3+6=9 kisat pelannut MacKenzie Weegar. Calgary Flamesia seurajoukkuetasolla edustava Weegar on tehnyt enemmän pisteitä kuin yksikään suomalainen kenttäpelaaja, mikä kertoo omaa kieltään kummankin tahon onnistumisista.

Kanadan pelaamiselle on antanut leimaa kaksi asiaa. Joukkue on erittäin isokokoinen ja kykenee erittäin vahvaan fyysiseen pelaamiseen joka puolella kaukaloa. Kyseistä asiaa alleviivaa myös se, että pohjoisamerikkalaisittain poikkeuksellisesti joukkue peluuttaa kaikkia neljää kentällistään erittäin tasaisesti. Tämä takaa varmasti luisteluvoiman säilymisen myös pudotuspeleissä. Nähtäväksi toki jää, siirtyykö Kanada kuormittamaan ratkaisuvoimaisimpia avainpelaajiaan, kun siirrytään pelaamaan kerrasta poikki -menetelmällä.

Suomi – Kanada kertoimet

  • Kumpikaan joukkueista ei ole missään nimessä ulosmitannut täyttä potentiaaliaan kisoissa tähän mennessä. Suomi on ollut pääosin heikko, mutta Kanadankaan ei tarvitse röyhistellä rintaansa. Joukkue on kärsinyt yllättäviä pistemenetyksiä ja ailahdellut myös otteluiden sisällä.

  • Maalivahtipelissä nähdään mielenkiintoinen vastakkainasettelu. Maalin suulle astelee oletettavasti molemmissa kenttäpäissä 26-vuotias maalivahti: Kanadan Samuel Montembeault ja Suomen Emil Larmi. 40 ottelua Montreal Canadiensin riveissä aloittanut Montembeault on ottanut tärkeitä koppeja heikoilla hetkillä, kuten toisessa erässä Tšekkiä vastaan. Larmilla on takanaan hieno kausi Växjö Lakersin riveissä ja nyt tarjolla on erinomainen mahdollisuus ottaa suuri kansainvälinen valokeila hallintaan. Kuinka hyvin maalien estämisen tukitoimet onnistuvat suuria kanadalaisia vastaan on täysin ratkaiseva kysymys.
     
  • Suuri kysymys kertoimien ympärillä pyörii totalien ympärillä. Oletusarvona pidetään yleisesti sitä, että maalimäärät laskevat panosten kasvaessa. Nyt ilmassa leijuu merkittävä määrä epävarmuustekijöitä ja underin syntyminen on täysin mahdollista jo yksinomaan siksi, ettei kummankaan viimeistely ole ollut maailmanluokkaa. Suomi ei lähde maalintekokilpailuun, mutta torstain kamppailussa arvoa voi saada merkittävästi sillä näkökulmalla, että Suomen saattaa olla pakko. Varsinkin o4,5 antaa Urheiluveikkaus.comin upean ja muuttuvan kerrointarjonnan kautta varsin houkuttelevia vaihtoehtoja!

Ottelun vähämaalisuutta ja Suomen maalimääriä kannattaa tarkastella huolellisesti, sillä Kanadan verkkoon on tehty seitsemässä ottelussa vain 11 osumaa. Ainoastaan Sveitsi kykeni iskemään pelivälineen Kanadan nuottaan varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla enemmän kuin kaksi kertaa. Suomen vastustajista usea on päässyt heti ottelun alkuvaiheissa etumatkalle, eikä Suomi ole löytänyt tarvittavaa vaihdetta ja sykettä näennäisestä pyörityksestä huolimatta. Torstain ottelun alkuvaiheista ei taatusti puutu sähköä, joka joukkueiden tulee selvittää vailla jäähyjä. Yksittäisen ottelun aikana vielä kisojen alkulohkovaiheessa takunneet erikoistilanteet nousevat valtavaan arvoon.

Missä Suomi ja Kanada pelaavat?

Kanada – Suomi pelataan Tampereella, Nokia Areenassa klo 20.20 alkaen. Viime vuonna sama halli räjähti huutomyrskyyn, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden jatkoajalla kotiyleisönsä edessä. Yksi asia on varma jo ennen torstai-illan ottelua: loppuottelujoukkueet vaihtuvat ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019! Suomi ja Kanada ovat kohdanneet finaaleissa kolmen kauden aikana peräjälkeen, sillä keväällä 2020 kisoja ei pandemian vuoksi pelattu.

Vaikka Kanadalla on ottelussa viimeinen vaihto-oikeus, kotietu on silti kiistatta Suomella. Kaikki kisojen mitaliottelut tullaan pelaamaan Tampereella, joten Leijonilla on jälleen mahdollisuus huudattaa kotiyleisöä. Ottelu televisioidaan tutusti C Moren kanavilla 19.30 alkaen.

Seuraa näitä asioita Suomi - Kanada livevedossa

Koska joukkueiden edesottamukset ovat olleet kauniisti sanottuna ailahtelevia, livevedonlyönti on erinomainen valinta torstaille. On oletettavaa, että ottelun alussa Kanada pyrkii paineistamaan Suomen puolustajia, joilla on ollut kiistatta ongelmien pelin avaamisen kanssa. Vetojen ja koko pelin kuvan kannalta on täysin olennaista, pääsevätkö joukkueet kontrolloimaan pelivälinettä vai meneekö kamppailu tunteen viemäksi kaahaamiseksi? Jälkimmäinen sopisi Kanadalle ilman muuta paremmin.

Toinen huomionarvoinen seikka livevetojen kannalta on, ettei kummankaan joukkueen itseluottamus ole erityisen korkeaa tasoa. Maalin tai kahdenkaan johto ei ole vielä suuri asia, mikäli muutama pienikin asia kääntyy kumpaa tahansa ryhmää vastaan. Altavastaajan lyöminen ei ole torstaina täysin tuulesta temmattu ajatus, mutta ennen muuta ottelu on oppikirjaesimerkki erinomaisesta livevetokohteesta. Olisi yllätys, mikäli kumpikaan joukkue pääsisi kontrolloimaan ottelua täysin.

Viimeinen seurattava kohde ovat ilman muuta maalien edustoilla käytävät painit ja pyrkimys päästä pelaajien ihon alle. Hieman alakanttiin menneet kisat, yhden ottelun tärkeys ja mahdollisuus saada jokin vastustajista menettämään hermokontrolli mahdollisen jäähyn arvoisesti ovat todella kuuma yhdistelmä. Mikäli otteet menevät rumiksi tai nähtävissä on, että ote alkaa livetä, vedonlyöjälle on kullanarvoista haistaa tilanne ja iskeä kiinni tilanteeseen liven kautta!

Kaiken kaikkiaan torstai-ilta tarjoaa huikean lätkänäytöksen, jossa panokset ovat valtavat ja pelikohteita löytyy jokaiseen makuun. Sekä urheilullinen aspekti että vedonlyöntitarjonta on viritetty ehdottomaan minttiin. Urheiluveikkaus.comin kautta saat parhaat vedonlyöntikohteet vaihtuvilla kertoimilla, loikkaa siis askiin ja ota haltuun kaikki mitä vetoihisi tarvitset!